Kristlik Mõttevõra

MIS PÄEVAD TULEVAD

31.03.23 09:05 AM By Kristlik Mõttevõra

RÄÄGID JEESUSEST: VANGI 2 AASTAKS!

Paljud teist küsivad nüüd: mis ajas me elame?! Ent aegade kohta ei ole meid jäetud teadmatuse. Jeesus kirjeldas lõpuaegade sündmusi etapiliselt ja kui te loete Luuka või Matteuse ev lõpuosa, siis saate näpuga järge ajada. Seda ei mõista igaüks. Üksnes need, kelles on Jumala vaim, neid tabab äratundmine. Ei ütleks, et see äratundmise rõõm on, aga hea teada, kuidas piibel tänapäeva sündmused kokku võtab ning kirjeldab. Küsimus on selles, kui kaugele on ühiskond selle kõigega juba liikunud?

"Aga oma jüngritele ütles ta: "Päevad tulevad, mil te ihaldate näha üht Inimese Poja päevist, ja ei saa näha." Lk 17:22

See tähendab üsna kiiret allamäge minekut igas usuküsimuses. Mitte üksnes traditsioonilistes väärtustes, millega inimesed on sajandeid kokku puutunud, aga see kõik pööratakse pea peale. Õigemini on vaid seaduste abil juba vormistamisel. Te tahate näha aega, mis oli kasvõi mõned aastad tagasi, aga seda ei ole enam ja ei tule ka tagasi. Te ei saa enam endisi aegu näha. Mitte enam lõpuajal. Sellega on raske leppida, aga nüüd seisab iga uskliku laual küsimus: kuidas ma edasi lähen. Mis mõttes? Sest on kirjutatud, et hakkavad toimuma usust ära taganemised. Sa ei saa enam rääkida nii nagu su esivanemad rääkisid, sest kui sa ümber ei õpi, siis sulle esitatakse süüdistus. Iisraelis on Jeesusest rääkimine ohtlik, sind võidakse panna istuma kui sa Jeesuse teema üles võtad, nagu Hiinas pannakse. 
Meil saad sa süüdistused palju kergemalt, esmalt vihakõne ettekäändel, vahet ei ole millest sa räägid, kui tahetakse esitada süü, siis isiku vabadus läheb ka kohtus vaagimisele. Ühest küljest on see võimalus kõigi ees, sh kohtunike ees avalikult tunnistada, kuid teisest küljest võib seda nimetada vaikimisajastuks. Eesti on lõplikulult "vormistatud" ja üks pioneere, kelle juhid püüavad innukalt olla esireas kõige sellega, milles mõned teised rahvad veel mõtlevad või pidurit tõmbavad. Meie juhid võivad olla tõepoolest enam rikutud kui teistel rahvastel? (Nt vrd Soome) Meil ei tule enam uut võimalust. (Te teate küll millest on jutt, võttes arvesse seda, mis eile otsustati) Kui keegi ütleb kuidas, siis, las ta räägib? Praegu on juba piisavalt eestlasi (kolmandik?), kes ihaldavad uut maailmakorda, mille vabadus on tegelikult suur eksitus. Me teame seda, see tabab neid, aga siis on juba hilja. Sellest on juba liiga palju kirjutatud. Nüüd on see aeg tagasi, kus me hakkame heietama lastelastele aegadest, nagu nõuka ajal rääkisime Eesti riigist.

"Aga Vaim ütleb selge sõnaga, et tulevastel aegadel mõned taganevad usust ja hoiavad eksitajate vaimude ja kurjade vaimude õpetuste poole." 1Tm 4:1

Kristlik Mõttevõra