Kristlik Mõttevõra

MIS JUHTUB SÜÜTEOGA

17.05.23 10:41 AM By Kristlik Mõttevõra

Inimesed mõtlevad, et süüteod kustutatakse, et need haituvad nagu nõiaväel, kuid see on maagia ja kuradi pettus. Ükski inimese süütegu ei kao iseenesest ära, isegi mitte siis, kui inimene saab patud Jumala käest andeks. Mis juhtub süüteoga? See on küsimus, mida tuleb kõigil inimestel teadvustada.

Kõik süüteod saavad alati karistuse, varem või hiljem, need ei haitu nagu poleks neid juhtunud, vaid need lähevad Jeesuse peale. Kurjategijad arvavad, et kui keegi pealt ei näe ja keegi ei tunnista nende vastu, siis seda süütegu ei ole olemas ja ta ei saa karistada. Täiesti vale! Jumala registris on kirjas iga inimese viimne kui üks süütegu. Inglid tegelevad nende registritega.

Kui sa aga mõtled, et kas ma teen kurja või panen toime mõne süüteo, siis mõtle uuesti! Kui sulle antakse andeks, siis, kelle peale see süü läheb? Iga kord kui sa palud Jumala käest andeks, teadvusta endale seda, et see läheb Jumala poja Jeesuse arvele. See ei haitu, seda ei unustata kui võluväel. See läheb Jumala arvutuskeskuses prügikasti, mille peale on kirjutatud "Jeesus". Nii nagu sinu arvutil on prügikast, enne kui fail päriselt kustub, läheb see esmalt sinna kataloogi.

Kui sa hästi järgi mõtled, et iga süütegu läheb Jeesuse peale, siis võib olla vahel piinlik küll, eriti kui inimene võtab Jumalat ja elu kergemeelselt: ma saan ju andeks, eks ole? Eksisin, aga Jeesuse veri puhastab mind kogu patust. Selline lõdva hoiak on kahjuks ka jumalateenistuste liturgias. Kuidas? Inimene võtab nädala jooksul tehtud süüteod altari ette, lihtsalt kaasa, et siis need kustutada ja jälle järgmisel nädalal uued süüteod kaasa tuua! Nii see kordub kogu aeg. Võib küll olla, et inimesed ei saa päriselt ka aru ega ei teadvusta, mida nad sel moel teevad Jeesusele?! Lodev kristliku elu määrib igal pühapäeval Jeesust. Selle asemel, et Jeesusele tuua vilja, tuuakse altari ette oma prügi ega vaevuta millekski muuks! See ei ole püha elu ega usu eesmärk. Kirik ei ole prügikonteiner.

Ükski süütegu ei kao iseenesest mitte kuhugi. Keegi peab süüteo eest paratamatult maksma hinna. Kes sellest aru saab, see hoiab ennast, et ta ei peaks enam oma prügi kirikusse tooma. Hoidke oma südant enam kui kõike muud, mida tuleb hoida! See on meele uuendamine.
Kujutage ette, kui te rikute iga nädal liikluseeskirju ja saate trahvi, aga tahvi maksab ära teie suurim sõber? Mida see sõber võib mõelda ja tunda? "Palju see nädal trahve tuleb, kas rohkem? Millal see ükskord lõpeb?!" Ent see kordub ja lõputult, sest teie ei vastuta mitte kunagi.

Kes tahab sellise inimese sõber olla?! Kuid piibel ütleb, et Jeesus on meie sõber. Ta on kõigi patuste sõber.

"Karistus oli tema peal, et meil oleks rahu" ütles Jesaja (Js 53:5,6) ja "Issand laskis meie kõigi süüteod tulla tema peale."

Kristlik Mõttevõra