Kristlik Mõttevõra

MINU ISA, KOHAL JA KOGETAV

08.12.22 08:52 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui sageli kogudustes, piiblitundides, leeris väidetakse, et Jumalat ei ole võimalik kogeda. Kas see väide on tõene?

Piibel ütleb, et keegi ei ole näinud Jumalat. Kui see väide on õige, siis tuleb küsida: kellega rääkis Aadam ja Eeva? Kellega rääkis Jeesus, ta oli koos Isaga juba aegade algusest alates, enne kui loodi maa, kirjeldab piibel. Kui Jumal kedagi saatis inimest päästma, siis ta pidi enne saatmist elama ja kohtuma Jumalaga. Jumal kutsus Aadamat Eedeni aias: kus sa oled? Ta nägi Jumalat.

Jeesus ütles, et tema ja Isa tulevad meie sisse ja viibivad koos meiega seni, kuni meid päästetakse viletsusest. Ta viib usklikud ära lõpuaja katsumuste eest. See on ihude ülesvõtmine. Piibel kirjeldab, et meid kistakse talle vastu. Jeesus tuleb järgi, aga maa peale ta ei tule enne kui viletsusaja lõpus, mil ta Õlimäele saabub. Siis ta tõesti tuleb ja jääb siia koos meiega, sest ta võtab ka KÕIK pühad kaasa maa peale. Nii on kirjeldatud.

Jeesus vastas talle: "Kui keegi armastab mind, küll ta peab minu sõna, ja minu Isa armastab teda ja ME TULEME ja teeme eluaseme tema juurde."

Kui aga õpetatakse, et Jumalat ei saa kogeda, siis tuleb küsida: mida üldse sel juhul uskuda? Kas Jeesus läks taevasse juba kaks tuhat aastat tagasi ning sealt edasi ei ole teda võimalik näha? Kui aga nii, siis oleme tagasi seal, kust inimesed alustasid?! Mis mõte siis jõuludel on?

Ta valas välja oma Vaimu nelipühal. Kui paljud meist seda reaalselt tajuvad või kuidagi veel usuvad, kui nad usuvad, et Püha Vaimu ei saagi iga usklik, selleks peab käte pealepanemise läbi kedagi leidma, kellele see vaim veel kuidagi on õnne kombel edasi antud?! Pole ime, kui inimesed lõpuks mõtlevad, et Jumalat ei saa näha ega kogeda ja nii on juba sajandeid õpetatud, et Jumal on meile kauge ja tundmatu. Ära üldse ürita!

Kui nii mõelda edasi, siis ei ole imestada midagi, et usklikud ei tea kuidas Jumal nendega suhtleb ja uskmatud ütlevad: teil pole Jumalat, mitte rohkem kui meie (eba)jumalad.

Asi on alati õpetuses. Jüngrid ja Paulus nägid palju vaeva et õpetada inimestele, et Jumal on reaalselt kogetav ja ta on vägagi lähedal, et tuleb meie sisse! Jumal on sinu sees! See osa mis tuleb inimese sisse, on täiesti piisav, et öelda: mul on Jumal ja mina olen tema oma.

Inimesed teavad küll, isegi uskmatud, et deemonid tulevad ihu sisse; samuti teavad, et maailmas on võimas isik, kes seda kõike loonud on ja teda võib tunda. See oli selge isegi midagi õppimata. Te võite näha igasuguseid õpetusi, kus öeldakse, et neil on vägevad "isikud" ja see võib vahel kõlada usutavalt, ainult et hetkeni, mil te küsite: kes on selle looja? Sealt edasi te vastust ei saa. Kuid isegi jõulud pidid algama Maarja lapse sündimisega, kus Jumal lõi või kasutas oma loomisvõimet, sest Jeesus ei tohtinud sündida inimese seemnest.

Kui palju inimesi tegelikult võiksid olla päästetud läbi ajaloo, kui kirikud räägiks päriselt ka seda, millest piibel jutustab ja kirjeldab, kuidas Jumal toimib, et TEDA ON VÕIMALIK KOGEDA.

Kui sa nagu mõtled, et kes ei tahaks endale sõpra, kes on kõikvõimas või Isa, kellel millestki ei ole puudu ja abimeest, kes igal ajal sinust hoolib? Kui aga rääkida, et Jumalat ei saa kogeda, ja ta on üldse kuskil kaugel ja palved talle ka korda ei lähe, siis miks peaks keegi üldse tema poole pöörduma? Miks?

Tegelikult on Jumalast loodud väga palju müüte, inimlikke arvamusi, aga ta pole see.

Ta on kogetav, nii Isa, Poeg kui Püha Vaim, nad kõik on kogetavad.

Isa ütles Jeesusele: see on minu armas poeg, teda kuulake. Seda kuulsid pealt inimesed.

Kui Püha Vaim suhtleb inimesega, siis ta ei tee seda üksi, vaid teeb kõike seda KOOS Jeesuse ja Isaga. Jeesus ütles, et meie, Isa ja mina tuleme teeme eluaseme teie juurde, teie sisse ja see ei ole mingi metafoor või mõistukõne, vaid VAIMNE REAALSUS. Jumal meis, meie temas.

Sa kannad endaga kaasas Jumala kohalolu. Osa tema Vaimust ja Jumala riigist on püsivalt kohal, sinu sees. Jh 3:3, Lk 18:17 Jõululugu räägibki sellest, et Jumal tuli inimeste juurde.

Kui see on päris lugu, siis see on tõesti vägev küll! Mõelda vaid, Jumal on minuga kogu aeg, igal pool, igal ajal! See ei ole nii, et ta vahepeal läheb ära. Ei. Tema Vaimu osa tunnistab sellest, et ta tõesti on sinu sees, nagu piibel kirjeldab. Kui ta on sees, siis sul on võimalik teda näha ja tunda. Nii Isa, Poega kui Püha Vaimu. Issand on kogu aeg sinuga, sinu vaimuga. Sa saad temaga suhelda. Näiteks Paulus rõhutas just seda, et Jumal on tema sees. See on evangeelium!

"Ma räägin tõtt Kristuses, ma ei valeta, minu kaastunnistaja on mu südametunnistus Pühas Vaimus," Rm 9:1.

Ta räägib Kristuses, mitte endast! Ta räägib Pühas Vaimust, mitte üksnes südametunnistusest. Ta teeb neil kahel vaimul selgelt vahet. Südametunnistus on inimesel, aga tema sees saab rääkida Püha Vaim, see avaldab mõtteid, mida Kristus tahab öelda.

Isegi õpetatud rabid tulid Jeesuse juurde ja küsisid, kuidas sa seda kõike teed ja tead? (Jh 3 ptk) Jeesus ühtelugu rõhutas, et ta ei tee midagi rohkem ega vähem kui seda, mida teeb Isa. Ta teeb neid asju koos isaga. Aga ta pidi kogema ka lahutuse tunnet. Ristil ütles: Jumal, miks sa mind maha jätsid. Kuid täna on Isa kogu aeg sinuga kuni sa saad päästetud ja Püha Vaim on selle tunnistus. See kõik, Jumala riik on sinu sees.

Püha Vaim ei edasta ega vahenda sinu palveid Isale. Kas pole huvitav?! Kui sa aga palud Jeesuse nimel, seda sa ju teed?, siis sa palud Isa. On nii? Jeesus samuti ei edasta sinu palveid, sest sul on otse ligipääs Isa ette ja juurde. See on aga hoopis teine asi, kuidas siis saab veel õpetada, et sa ei saa Jumalat kogeda? Selline väide on lausvale. Muidugi sa suhtled oma taevase Isaga kogu aeg ja tema edastab sulle Püha Vaimu ABIL kõike mida sul vaja läheb.

Võibolla sa oled seni elanud usu õpetuse või teadmisega, et sa oled üksi. Siis see on vale! Jeesus on sinu sees koos Isaga ja Püha Vaim annab sulle edasi kõik, mida nad sinust mõtlevad. Mõelda vaid, Jumal on tegelikult kogu aeg kohal olnud!!!

Kui sa aga mõtled, et Jumal on kogu aeg kohal, siis sa nähtavasti korraldad ümber kogu oma elu ja isegi olme! Sest Jumal on sinus ja sa ei saa enam teha asju nii, kui ta oli kusagil kaugel. Ta teab sinust kõike. Uus elu, kus kõik on teisiti ja uus.

Kristlik Mõttevõra