Kristlik Mõttevõra

MILLIST KAITSET PALUDA

09.09.22 12:02 PM By Kristlik Mõttevõra

Kristlased paluvad sageli kaitset Jumala käest. Nad paluvad enamasti verekaitset. Kuid mida see enesest kujutab? Verekaitse kui selline on vaimne kaitse deemonlike rünnakute puhul. Kuid siin on üks aga. Kui kristlane on Jeesuse vastu võtnud ja Püha Vaim asus tema sisse elama, siis see pitser on piisav ja vägi samuti, et kaitsta kristlast deemonite eest! See ei kaitse meid väliste deemonlike agitatsioonide ja eksituste eest, aga kaitseb selle eest, et nad ei pääse kristlase sisse. (enamasti, kui ta ei tee midagi sellist, et ta langeb usust ära) Paljudel inimestel on deemonid sees, sest nad on selleks põhjuse andnud, kuid kristlasel on selle vastu rohtu, see on Püha Vaimu kohalolu.

Verekaitset paludes me tegelikult palume juurde seda, mis nii või teisiti on juba olemas ja see on piisav, et meid sisemiselt kaitsta, kuid verekaitse palve ei kaitse kristlast deemonite välise tegevuse eest! Seega selline palve välise deemonliku rünnaku eest ei kaitse rohkem kui kristlane juba kaitstud on. Kuid kristlane ei ole kaitstud väliste rünnakute eest ja verekaitse palve seda ka ei aita. Miks? (Muidugi me saame paluda kaitset, aga Jumal ise tegeleb sellega kuidas.)

Hoopis teine asi on kaitseks paluda välist sekkumist, mis on mõjus relvastus, just kaitse väliste rünnakute vastu ja see ei ole verekaitse palve tõttu. Kuidas? Nii vana kui uus kiri kirjeldab palju selliseid olukordi, kus usklikud hüüdsid Jumala poole kaitset. Mida nad eeldasid? Nende palve sisuks oli inglite sekkumine. Seda nad palusid Jumalalt, mitte otse inglite poole pöördudes. Kuid nad palusid Jumalat, et ta saadaks oma inglid neile appi. Jumal tegi seda. Isegi uues kirjas, apostlid palusid sellist abi. Sest nad olid täielikult teadlikud sellest (sh Jeesus), et Isa kasutab ingleid selleks puhuks ja neil on täielik õigus teenijaid vaime välise ohu korral appi nõuda. Jumal saatis inglid ja need lahendasid loomulikke (toit) kui ka üleloomulike (vabastasid jt) olukordi.
Seega, oleme nüüd selles täpsed.


Verekaitse palve iseenesest ei ole midagi valesti, aga see ei anna ka lahendust inimstele, kes on uskmatud (kuna verekaitse on usklikele) ning ei kaitse usklike ka uskmatute rünnaku vastu.


Selleks tuleb siduda kinni vaimses maailmas deemonlikud väed ja vaimses maailmas kutsuda esile Jumala inglite teenistus olukordadesse, kuid mis veelgi tähtsam, paluda Jumalat, et ta saadaks inglid, kelle ülesanne ongi teenida päästetuid. See on nende kohustus ja sellele tõotusele rajatud usupalve käivitab abi.

Seega, sisemiselt on usklik kaitstud, deemonid ei saa rünnata. Väliste kiusatuste vastu ingleid ei ole rakendatud ja ei rakendada. Jeesus lihtsalt palvetas kiusatuste puhul ja õhutas üles, et ka tema jüngrid palvetaksid, et nad ei satuks kiusatusse.


Kuid inglid käisid neid ka kinnitamas ja teenimas erineval moel ja uus kiri sisaldab neid sündmusi, mis meid peaksid samuti motiveerima seda inglite abi ja kaitset rakendama päriselt, oma elus väliste olukordade ja rünnakute vastu. Sest Jumal on seda tõotanud ja meil on õigus seda küsida. Ei ole vaja häbeneda, et mis ma Jumalat tüütan oma pisiasjadega. Tegelikult Jumal on sinu sees ja temale läheb kõik korda.

Näiteks


Sa võid alati palvetada ja iga päev ning paluda inglid appi näiteks liikluses. Et Isa saadaks inglid ja need juhiksid eemale metsloomad sinu sõidu ajal. See on väga praktiline palve ja sel juhul kui sa sõidad, inglid tõesti tegelevad loomadega ja hoiavad neid kinni või ajavad eemale. Sa jõuad turvaliselt kohale. Sa ei saa ise seda loota, et su auto ette ei satu metslooma; aga sa saad paluda, et kui neid tuleb, siis, nende ohtudega tegeleb ingel, kes neid kontrollib.

Ühesõnaga, misiganes, sa võid oma praktilises elus kutsuda appi ingeid enne kui sul häda käes on, aga miks mitte ka häda puhul. Mõistlik on siiski palvetada ja halvad asjad ennetada, kui tegeleda tagajärgedega.Paraku on meie elus ikka sündmusi, mida me ei saa ette näha, siis ka need olukorrad võid sa julgesti paluda Jumala kätte, et ta saadaks valvurid ja need hoiaksid kõigis olukordades. See on piibellik.

Inglite teenistus on seletamatult suurejooneline teenistus ja Isal on ingleid miljardeid, kes tegelevad meiega ja ei maksa arvata, et me ei vaja neid või meil on Püha Vaim, küll ma siis olen juba juhitud ja ise suudan oma asju kontrolli all hoida. Kui tihti me paneme mööda! Oleme tagant järgi targad. Kuid Jumal on kõige peale mõelnud. Võta see usus vastu! See kuulub usuelu juurde.

Kristlik Mõttevõra