Kristlik Mõttevõra

MILLINE SA OLED TAEVAS

22.11.23 01:38 PM By Kristlik Mõttevõra

Meie hing on ühes tükis isegi siis, kui meil puuduvad jäsemed või oleme kuskilt vigased. Miks? Terve ihu aluseks on hing. Hinge järgi Jumal tervendab meid või meid hiljem muudetakse ülesvõtmise ajal. Kui inimene sureb, siis teda samuti muudetakse taevasse jõudmisel ja ta on ühes tükis. Kui keegi oli ratastoolis, siis taevas ta kõnnib ja on oma parimas vormis. Kui keegi oli surres ülekaaluline, siis ta hing ometi ei ole ülekaaluline ning taevasse jõudes saab ta oma ihule normaalkuju.

Iga olendi hing on kui selle isiku eskiis, õigupoolest projekt. Joonis, mille alusel ihu moodustub. Kõikidel loomade puhul kehtib see, samuti see kehtib inimese puhul. Inimese eskiis asub tema DNA koostises. Seetõttu kõik loomad, mida Jumal lõi, omavad erinevusi. Kuid erinevus ei seisne üksnes liikide põhiselt, vaid ka nende pärilikkuses. Seetõttu nende järglastel on erinevused karvastikus. Kui teie lehm poegib, siis tema mullikate karvastikul ei ole värvus täpselt identne, vaid varieerub. See siiski varieerub vaid liigi piirides. Selles variatsiooni olemasolus saame kiita Jumalat, sest ta soovis, et kõik järgnev omaks samuti märki loomisest, et Jumal on Looja ja ta jätkab loomist. See on umbes sama, kui maja projekt, mida paljundatakse, aga selle modifikatsioonid ei erine niivõrd, et me ei saa öelda, see ei ole see sama maja, sama mudel. See kõik kehtib ka meie suhtes.

Inimese eskiis v joonis e projekt on samuti tema hinge küljes. Tegelikult inimese hing ongi tema koostejoonis. Mitte vaim, vaid hing. Jumal puhus tema ninasse eluhinguse (1Ms 2:7) ehk oma Vaimu ning inimese hing ärkas kui ta ihu oli loodud, aga hinge alusel ta tehti esmalt valmis. See hing kannab identiteeti, mida me tänasel päeval saame lugeda DNA abil. Hing on veres. (3Ms 17:11) Selle alusel saame ka tuvastada, kes on meie bioloogilised lapsed. Sest eskiisis on see kirjas. Selle eskiisi või "projekti" alusel luuakse meie täislik ihu. Ei ole ime, et tollal parimal moel haritud korintlased küsisisd seda Pauluse käest, kuidas sellega ikkagi on? Pauluse kirjadest korintlastele ta ütleb mitmes kirjas, et meid muudetakse. "Me kõik ei lähegi magama, aga meid kõiki muudetakse," kirjutab ta esimeses kirja 15. ptk 51 slmis ja järgmises salmis lisab täpsustuse, ta ütleb: "äkitselt, ühe silmapilguga, viimse pasuna hüüdes, sest pasun hüüab ... meid muudetakse." Oma teises kirjas ta lisab eriti tähtsa nüansi: "meid muudatakse samasuguseks kujuks kirkusest kirkusesse. Seda teeb Issand, kes on Vaim." Teisisõnu, see muutmine toimub Jumala väe toimel ning tema tahtel. Jumal ei soovi taevas näha invaliide, sest taevas on kõik täiuslik, sestap peab olema ka iga ihu kes võetakse taevasse, mistahes hetkel see juhtub, see ihu peab olema selline kui tema eskiis ette näeb. Selle aluseks on hing. Kui me vaatame silmadega oma kätt, siis me ju mõistame, et sellel on iseloomulik kuju. Kui kellegil pole kätt, siis see ei tähenda, et seda ei ole üldse ette nähtud. Vastupidi, see vaadaku teise inimese kätt! Selline on eskiis! Selle aluseks on hinge pandud täpne joonis. Selle alusel teda muudetakse. Kõik inimesed omavad isikupärast nägu. Nad on ära tuntavad, see tuleb nende hinge joonisest.
Niisiis. Taevas ei ole mitte ühtegi invaliidi. Kõik on terved ja täiusliku ihuga. Ainult augud Jeesuse peopesas meenutavad ristisurma, need augud on tõend, et meid muudetakse. Seda tõendit nõudis uskmatu Toomas ja Jeesus ütles, pista oma sõrm naelte asemesse ja ära ole uskmatu, vaid usklik! (Jh 20:27) Meid kõiki päästetakse hingega vastavuses, sest mis pääste see on, kui taevas oleks vaja nende eest palvetada, et nad terveks saaksid? Absurd, eks ole? Kui sa nii hakkad mõtlema, siis saad ise ka aru kui jabur on jõuda taevasse ja näha seal tervenemise teenistust ja inimesi seismas eestpalve järjekorras! Kuid vähe sellest, et täiskasvanud saavad ihud, vastavalt nende endi eskiisile, saavad täisealise ihu ka lapsed. Sest laps kasvab suureks selle DNA ehk eskiisi põhjal ja taevas ei kasva ühtegi last ja keegi ei imeta neid, vaid nad muudetakse. Paulus ütles endale teadmata, et meid KÕIKI muudetakse. Ka lapsed muudetakse. Kuid neist saavad parimas eas täiskasvanud, nagu alguses olid Aadam ja Eeva. Nad ei olnud ju beebid?! Kui sa nagu mõtled, kuidas loomine toimus ja loed fakte, siis sa mõistad et ahha! Muidugi ei olnud nad beebid, neil ei olnud isegi naba! Kunstnikud kujutavad Aadamale ja Eevale naba, aga see on vale! Neil puudus naba. Kas Jumal imetas Aadamat? See oleks küll maailma veidram väide, et esimesel inimesel oli naba. Aga saate isegi aru kui absurdne see on. Kuid hing on inimeses juba selle lootega kaasa pandud ja isegi siis, kui laps sünnib surnult või ema ei lase teda oma ihus üles kasvada, ka sel juhul saab see väeti täiskasvanu ihu ja oh üllatust, see sarnaneb tema vanematega. Taevas on palju lapsi, kes esimest korda kohtuvad oma emaga, sest ema parandas meelt ja nad saavad lõpuks kokku. Selle täiusliku eskiisi abil muudetakse ka imikud. (Mt 22:30)

Hea uudis on see, et taevas ei ole ühtegi kiilakat! Ei ole ühtegi hambutut. Kõigil on ilusad ja terved juuksed. Kõigil on suus ilusad valged hambad ja mitte ühtegi neist ei puudu. Võimas vaatepilt, kas pole?! Kui sa tead selliseid inimesi või mõni mõtleb enda peale, siis pärast muutmist on see puudus kadunud, kõik on nii nagu hinge eskiis ette näeb. Kellel heledad juuksed, see saab heledad, jne. Seal pole ühtegi inimest, kes peaks enda või oma lähedase tõttu tema välimuse pärast piinlikust tundma. Kõige peale on ettehoole tõttu juba mõeldud. Meestele aga ütleks seda, et taevas ei ole mitte ühtegi õllekõhtu. Päris najaksas, kas pole? Taevas ei ole ülekaalulisi. Ülekaal ega ka kõhn inimene muudetakse. Samuti ei ole taevas prille, sest kõik näevad perfektselt. Inimesed on oma parimas vormis ja me tunneme ära lähedased, kes ei ole sugugi meist vanemad, siiski on nad meile ära tuntavad, sest näojooned ja eskiisi lisatud eripära teeb selle võimalikuks. Samas need usuisad, kes elasid sadu aastaid (piiblis märgitud nt Hb 11 ptk), nemad tõesti on silmnähtavalt ja auliselt eristuvad ja me võime näha nende erilisust, mida Jumal tahab säilitada, sest neid nimetatakse usuisadeks. Ega nad seetõttu raugad ole. Nad on terved, aga nad eristuvad ning näevad välja mingil määral vanemad ja seetõttu neid ka piibel nimetab vanemateks. See ei tule üksnes nende vanema staatusest, vaid ka pikaealisusest (sadu aastaid elasid) ja seda me võime austada ja vanemaid tulebki austada, iseäranis usuisasid. See on nende auline välimus.

Ps.
Mida veel tuleks ära märkida? Prohvetid on kirjeldanud imikuid ja lapsi Jumalariigis. Seda kirjeldatakse seoses rahuriigiga, mille Jeesus kehtestab SIIN, mis saab olema tema tuhandeaastane rahuriik. Seetõttu need kirjakohad ei räägi mitte taevast, vaid meie planeedist Maa. Taevas te ei leia ei imetavat ema ega lapsi. Kui seda piiblis kirjeldatakse, kui imeline maa see kõik on ja rahu ning ilma vägivallata, isegi kiskjad loomad söövad heina, siis see saab olema SIIN. See oli alguses ka selline, Eedeni aias loomad ei jahtinud teisi loomi ega söönud neid ära. Nad elasid rahus. Kuid tähelepanelik lugeja võib uurida neid fakte ja saab selgust, et sellelaadsed kirjeldused ei ole taeva kohta, vaid meie maa suhtes ette kuulutatud. Seetõttu saate teha sellest omad järeldused. Lisaks, Jeesus ei tule tagasi siia üksi, vaid koos kõigi pühadega ja siis hakkab siin kehtima rahuriigi reeglid ja see saab olema väe läbi kehtestatud.

Kristlik Mõttevõra