Kristlik Mõttevõra

MIKS TEISED USUNDID EI SAA PÄÄSTA HINGE

23.12.23 01:54 PM By Kristlik Mõttevõra

Hing on veres ja hinge teeb puhtaks üksnes veri

Miks teised usundid ei saa päästa hinge? Hing on veres. Hinge teeb puhtaks veri. Jumala poeg sündis hingede päästjaks. Rm 3:25


Rm 3:21-26
Nüüd aga on ilma Seaduseta saanud avalikuks Jumala õigus, millest tunnistavad Moosese Seadus ja Prohvetid, see Jumala õigus, mis tuleb Jeesusesse Kristusesse uskumise kaudu kõigile, kes usuvad. Siin ei ole erinevust, sest kõik on pattu teinud ja ilma jäänud Jumala kirkusest ning mõistetakse õigeks tema armust päris muidu, lunastuse kaudu, mis on Kristuses Jeesuses, kelle Jumal on seadnud tema veres lepitusohvriks usu kauduet näidata üles oma õigust sellega, et ta kustutas varem tehtud patud oma jumalikus sallivuses, et näidata üles oma õigust praegusel ajal, et tema ise on õige ja teeb õigeks igaühe, kes usub Jeesusesse.


Võibolla mõned teist ei tea kus see kirjas on, siis siinkohal lisame kirjakoha. 3. Moosese 17,11 "Sest liha hing on veres, ja selle ma olen teile andnud altari jaoks lepituse toimetamiseks teie hingede eest; sest veri lepitab temas oleva hinge tõttu.


Hinge ei saa pesta vee ega õli ega millegi muu kui vaid süütu, puhta verega. Kuid inimesed ei saa anda oma verd et päästa teist hinge. See veri on süüga. Selleks aga oli vaja laitmatut verd ja Jumal saatis oma poja, kelles ei ole süüd ning ta valas oma vere sinu hinge puhtaks pesemiseks. Jumal valas oma vere! See veri puhastab iga inimese hinge, ükskõik kui palju temas süüd ja pattu on. Üksnes puhas hing saab minna Jumala juurde. 


Jeesus on ainus isik maailmas, kes saab hinged päästa. Seetõttu ükski teine usund, sa võid mida iganes uskuda, see ei tee sind Jumala ees piisavalt kõlbulikuks, süüst puhataks. Seetõttu ka juudid, kui nad ei võta vastu Jeesust, aga usuvad Jumalat, peavad minema kohtu alla. Siis selgub mis neist saab, igaühest eraldi, nende kõikide üle peetakse kohut nende tegude järgi. Aga mitte meie üle, kelle hinged on puhtad, sest me võtsime vastu Jeesuse, kes puhastas meid oma kalli verega ja seadis meid armu läbi, muidu, Jumala ette ning meid hüütakse nüüd Jumala lasteks. Tema pere liikmeteks. Selleks oligi vaja Jeesust, kes sündis pühana ja elas patuta, et anda oma elu (ja veri) meie eest! Seetõttu teda hüütakse Päästja! 


Homme me hüüame kõik koos: meile on sündinud Päästja! 

Lk 2:11 "et teile on täna sündinud Taaveti linnas Päästja, kes on Issand Kristus." 

Kristlik Mõttevõra