Kristlik Mõttevõra

MIKS ME PEAME ÜLEVAL ÄRA KÄIMA

12.03.24 08:15 AM By Kristlik Mõttevõra

Isegi kui ma teaks, et Issand tuleb homme järgi, ei muudaks ma midagi täna, ma teeks süüa, koristaks, läheks teeks ära igapäevased tööd ning palvetaks nagu ikka ja lõpuks läheks rahus puhkama. Miks?

Meid viiakse siit ära ajutiseks ja tuuakse varsti tagasi ning see kõik antakse meile tagasi ning kõike muud pealegi juba tema Kuningriigis. Meie ju hakkame valitsema kõigi surelike üle.

Meie saame taevas surematu ihu. Kui meid taevasse ei viidaks, siis meil ei oleks võimalik saada kirgastatud ihu. See on üks põhjus, miks me peame üleval ära käima. Niisamuti ka Talle pulm või viletsusajast pääsemine. Kõigile teistele tuleb viletusaeg sel ajal, kui meie taevas oleme.

Meie ihu muutmine on üks põhjus, miks me peame ära käima üleval. Kuna ilma taevasse minemata ei saa keegi uut muudetud ihu mis oleks Tema sarnane, nagu piibel kirjeldab. "Kes meie alanduse ihu muudab oma kirkuse ihu sarnaseks selle väe toimel, millega ta suudab ka alistada enesele kõik." Fl 3:21. Kreeka keeles: 3:21  ὃς μετασχηματίσει τὸ σῶμα τῆς ταπεινώσεως ἡμῶν εἰς τὸ γενέσθαι αὐτὸ σύμμορφον τῷ σώματι τῆς δόξης αὐτοῦ κατὰ τὴν ἐνέργειαν τοῦ δύνασθαι αὐτὸν καὶ ὑποτάξαι ἑαὐτῷ τὰ πάντα

Jah, me oleme seal lühemat aega kui teised jüngrid, kui kõik eelnevad, kelle hing läbi surma on päästetud. Ent kõik, kes tõmmatakse üles, on tegelikult taevas kõige lühemat aega. Meid võiks ju siia jätta? Aga sellega me ei saa Jeesuse ihu sarnasust, isegi juhul, kui me viletsusajas ellu jääme.

Iglise keeles on tõlgitud meie ihu sõnaga "gloriuos body". Me saame "doxa sōma", aga praegu meil on "hēmōn tapeinōsis sōma". Teisisõnu, meie ihu muudetakse surematuks. Kuid seda tehakse taevas ja otsekohe selle väe toimel. Kui meid aga tagasi tuuakse, siis meil on Jeesuse ihu sarnasus, mitte enam surelik ihu nagu teistel, kes siin ellu jäid viletsusajal.

Miks meid kohe muudetakse, nagu Paulus kirjeldab korintlastele "meid kõiki muudetakse" (1Kr 15:51,52 vt ka 1Ts 4:17), sest meid ootab ees Talle pulmapidu ja juba seal on pruut peigmehega sarnane. Seetõttu meil läheb vaja surematut ihu juba varem, aga kui me hakkame kuningatena valitsema elus (Rm 5:17), siis meie ihu ei saa olla enam surelik. Sestap, me vajame selleks kirgastatud ihu, et valitseda koos Kuningate kuningaga. "Aga meid kõiki, kes me katmata palgega vaatleme Issanda kirkust peegeldumas, muudetakse samasuguseks kujuks kirkusest kirkusesse. Seda teeb Issand, kes on Vaim." 2Kr 3:18

Jeesus teadis seda juba enne ristisurma, sest ta rääkis saduseridega ülestõusmisest: "sest nad ei saa enam surra, nad on ju inglite sarnased ja on Jumala pojad, olles ülestõusmise pojad." (Lk 20:26) See ütleb, et me ei saagi enam surra. Seda sama rääkis Paulus ka roomlastele, ta ütles: "Sest kui me oleme kasvanud kokku tema surma sarnasusega, siis võime seda olla ka ülestõusmise sarnasusega." (Rm 6:5) "Sest need, keda ta on ette ära tundnud, need ta on ka ette määranud saama tema Poja näo sarnaseks, et tema oleks esmasündinu paljude vendade seas." (Rm 8:29) Kristlasena me ei ole Poja näo sarnased. Me võime olla sisemiselt Poja sarnased, aga välimuselt mitte enne, kui me taevas ära käime. Me saame välimuse poolest autentse sarnasuse, inimesed saavad aru, et need on Kristuse kuningad. See on ka valitsemiseks vajalik, kui inimesed saavad aru, et need on Kuningate kuninga kuningad, kes valitsevad koos temaga.

Kristlik Mõttevõra