Kristlik Mõttevõra

MIKS JUST VIINAPUU

12.02.23 09:01 AM By Kristlik Mõttevõra

Viinapuu oli Jeesuse poolt teadlikult valitud sümbol. Kui keelatud vilja söömine lahutas inimese Jumalast, siis, nüüd poogitakse iga inimene tagasi viinapuu külge, kes vähegi soovib ja ta ühendatakse Jumalaga, mis küll ei ole veel see palju räägitud elupuu, aga viinapuu sümboliseerib meie staatust ja osadust. Oleme aeda tagasi toodud!

Kui inimene poogitakse, siis tal on juba igavene elu!

Temas voolab Jeesuse kaudu "elav vesi", mis tuleb läbi puhta juure Isa kaudu. Tõsi, meil ei ole veel võimalust süüa elupuust, siiski, oleme juba saandud igavese elu! Jah, juba! Sa võid mõelda, et ma suren ära, aga juhul, kui Jeesus tuleb enne seda, siis sa ei näe isegi surma, millest su ihu päästetud saab.

Kristlased on toodud "tagasi" elupuu alla, "Eedeni aeda", aga mitte üksnes puu juurde, vaid koguni ÜHENDATUD pookimise läbi. Meil on kõik vajalik olemas. Sa pead võtma seda tõsiselt. Sa pead aru saama, et sulle on antud meelevald ja sul on vägi seista kogu vaenlase kurjuse peal.

Sa oled oma staatuselt koguni preester ja mitte üldsegi tundmatu, vaid kuninglik preesterkonna liige. (1Pe 2:9) Sa hakkad kuningana valitsema rahuriigis. (Ilm 20:6, 22:5)

On vaid üks asi, mida ei ole veel toimunud. See on Kristuse ihu päästmine!

Kuid millest sa seda tead, et Jeesus ei tule täna või homme või sinu elu ajal? Keegi ei tea seda. Kui nüüd näeme lõpuaja märke, siis meil tuleb alati valmis olla. Jeesus ütles, et ülesvõtmine juhtub ootamatult, kui keegi ei oota. (Mt 24:50)

Jumal on kõik valmis pannud ja ta on meid ühendanud oma ihu külge, meil on ligipääs Isa trooni juurde ja ta vastab meie palvetele, kelle palveid ta isegi ei võtnud vastu enne Kristuse sündimist. Nüüd aga me võime osa saada kõigest, mida Jumala riik pakub, aga meil on täita ka oma osa! Ole ustav ja kanna sulle määratud vilja.

"Kui teie usk teie sees kasvab, siis kasvame ka meie üliväga meile määratud korra kohaselt," (2Kr 10:15) "ja jookskem püsivusega meile määratud võidujooksu!" (Hb 12:1)

"Teid, kes te muiste polnud rahvas, nüüd aga olete Jumala rahvas, teie, kelle peale polnud halastatud, nüüd aga on." (2Pe 2:10) "Elage otsekui vabad, ent ärge kasutage oma vabadust kurjuse katteks, vaid olge nagu Jumala sulased!" (2Pe 2:16)

Kristlik Mõttevõra