Kristlik Mõttevõra

MIDA ABIELU MÄÄRAB ÄRA TAEVAS

17.05.23 10:01 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui taevas ollakse kui inglid, siis see ei tähenda, et pere ei ole koos või on kodutu. (Mt 22:30, Jh 14:2) Mida see kõik tähendab?

Esiteks ei sõlmita seal abielusid. See ei tähenda, et kehtivad abielud muutuvad kehtetuks. Mis oli kellegi viimane staatus maa peal, nii jääb see olema ka taevas ja igavesti.

Kuid taevas ei ole perekond lahutatud, ei ela kuskil eraldi kohas, vaid need elavad koos, ühe "katuse all". See ei ole lihtsalt ase, vaid taevalik kodu. Need kodusid ei saa teised ära võtta nagu pank teeb kui ei jõua laenu maksta, need kodud on igaveseks.

Omab tähtsust kõik see, mida Jumal on kokku pannud, et inimene ärgu seda lahutagu. Jumal vihkab lahutust. (Mt 19:7, Ml 2:6)

Kui keegi lahutab, siis ta ei saa elada koos perega ka hiljem. Kui keegi jääb leseks, abiellub pärast abikaasa surma, siis tema pere on uus ja nii see jääb.

Seetõttu on parem, kui te ei abiellu uuesti, vaid pigem jääda vallaliseks. Juhul, kui te tahate ka taevas koos elada. (1Kr 7:27,40, mis on Pauluse arvamus, aga põhjusega.) Miks?

Taevas saab pere taas kokku ja jääb kokku igaveseks. "Vallalistele ja leskedele ma ütlen, et neil läheks paremini, kui nad jääksid nõnda nagu minagi." 1Kr 7:8 Tegelikult ei saanud leskedel minna paremini, sest lesed kaotasid sissetuleku. Siinkohal on Paulus mõeldud nende taevase kodu olukorrale juhul, kui nad jäävad vallaliseks, mis siis taevas on.

Taevas ei sünni lapsi. Seetõttu inimest võrreldi ingliga.

Kõik lapsed sünnivad üksnes maa peal. Taevasse jõudes saavad kõik lapsed täiskasvanu ihu. Sealhulgas kõik sündimata lapsed. Kõik abordi tagajärjel hukatud lapsed. Kõik saavad elu. Laste päralt on taevariik, aga see tähendab, et lapsed võetakse vastu.

On kirjutatud, häda neile, kes on lapseootel. (Lk 21:23) Taevas ei ole sünnitusi ega emad ei imeta rinnalapsi. Jeesus hoiatas seda LÕPUAJA KONTEKSTIS, kui on suur kitsikus, siis on parem seda ette mõelda ja hoiduda rasedusest.

Kristlik Mõttevõra