Kristlik Mõttevõra

METSALINE JUBA NÕUSTAB POLITSEID

17.05.22 10:21 AM By Kristlik Mõttevõra

Knesseti komitee lubab politseil kasutada näotuvastustarkvara, millega liigub jõuliselt kontrollühiskonna poole. Selleks ongi tehisintellekt (AI), kuna selle abil saab kõike ja kõiki kontrollida ja jälgida reaalajas, mille seoseid ja kasutamist oleme juba varem teile tutvustanud, aga see on lõpuajale omane.

Knesseti seadusekomitee kiitis heaks seaduseelnõu pealkirjaga "Politseiameti parandamise seadus", mille eesmärk on võimaldada näotuvastuskaameraid tsiviilisikute vastu ja "autode tuvastamiseks tänavatel", teatab Tech12.

Algatus tuleb ajal, mil osa Ameerika Ühendriikidest ja Euroopast kaalub õiguskaitseorganitele näotuvastuskaamerate kasutamise lubamist. Valitsuse pakutud tehnoloogia suudab tuvastada iga Iisraeli tsiviilisiku asukoha minevikus ja olevikus, isegi kui nad on kuritegelikus tegevuses süütud.

Seaduseelnõu kohaselt on erikaameravõrk kaamerate võrgustik, mis suudab tuvastada inimesi või objekte nende biomeetriliste omaduste järgi ning tehisintellekti abil neid andmebaasis olevate piltidega ristviitamiseks.

"Võrgustik suudab tuvastada isiku või objekti reaalajas, võimaldades sellel isikut jälgida või uurida," seisab seaduseelnõus. Iisraeli politsei sõnul suudab tehnoloogia tuvastada inimese kõikjal avalikus sfääris ja mõnel juhul ka erasfääris.

Iisraeli politsei on juba mitu aastat kasutanud sarnast tehnoloogiat sõidukite numbrimärkide järgi tuvastamiseks. Näotuvastustarkvara politsei kätte andmine on juudiriigis pretsedenditu.

Loe » Tech12

Kristlik Mõttevõra