Kristlik Mõttevõra

MEIE KIRIK LEVITAB SÕJAPROPAGANDAT

11.03.22 12:01 AM By Kristlik Mõttevõra

Ajaleht Meie Kirik levitab sotsiaalmeedias venelaste sõjapropagandat

Kui kogu maailma kristlaskond palvetab Ukrainlaste eest, siis ajaleht Meie Kirik levitab oma sotsiaalmeedia fännilehel Venemaa õigeusklike Patriarh Kirilli väljaütlemist, mis õigustab Ukraina vallutamist ja õhutab üles Ukraina sõda.

Meie Kirik facebooki leht avaldas hiljuti repliike Kirilli sõnavõtust, kes oma pöördumises õigustab Ukraina vallutamist ja selle kontekst õhutab üles sõjale.

Meie Kirik postitus
Meie Kirik avaldas 8. märtsil postituse (kuvatõmmis)

Siinkohal videolõik Kirilli kõnest, mis alustab Donbassist (Ukraina).

Asja teeb kurioosseks see, et Kirill paneb süü Ukraina arvele, kuid tegelikult on seal otsused Venemaa mõjusfääris.

"The head of the Russian Orthodox Church Patriarch Kirill in a sermon in the Church of Christ the Savior in Moscow, on the Forgiven Sunday spoke about military actions in Ukraine. Direct text he did not support the Russian invasion, however, in essence he brought arguments to its justification. And what the arguments are!" kirjutab kanal Russian Amerika TV.

Russian Amerika TV saadet saate kuulata ja vaadata otse siit →  https://fb.watch/bG40i8ohoJ

Sõja õigustajad on pimeduse kaasosalised

Mõistame ühel meelel hukka mistahes ettekäändel sõja õigustamise ja sõja üles õhutajad ning kutsume üles loobuma nendega koostööst!

"Käige nagu valguse lapsed - valguse vili on ju igasuguses headuses ja õigluses ja tões -, uurige, mis on Issandale meelepärane, ja ärge hakake pimeduse viljatute tegude kaasosaliseks, vaid pigem paljastage neid!" Efesose 5:8-11

Kuigi Meie Kirik facebooki leht sattus sellise postitusega kristlaste terava kriitika, kui mitte öelda laviini alla, kes valdavalt ei mõistnud Kirilli sellist tegevust ja mitmed kommentaarid väljendasid nördimust, et Meie Kirik sellise seisukoha üldse avaldas, kuna see on Ukranina vaenulik suhtumine, siis avaldaja jäi oma seisukoha juurde ja postitust saab endiselt lugeda facebooki fännilehel.

Meie Kirik fännilehe kommentaarid
Sama postituse kommentaarid
Veel kommentaare 10.03 seisuga
Meie Kiriku toimetaja vastas esmalt mitmele kommentaarile, siis mõne aja pärast neid juba kustutati ja asuti kasutajaid blokeerima.

Siinkohal avaldame allpool kommentaarid, mida Meie Kirik pidas vajalikuks kustutada. Pange tähele, mida Meie Kirik vastab, ta väidab lugejale, et "Ukraina sõjast see uudis ei räägi". Siinkohal küsime, kes valetab, kas Kirill, kes räägib Ukrainast või Meie Kirik toimetaja? Otsustage ise.

Siinkohal avaldame kommentaaride kuvatõmmised, mida Meie Kirik kustutas ära.

Järgmiseks väidab Meie Kirik oma kommentaaris, et Marguse lisatud lingis on sõjapropaganda. Tegelikult viidati uudisele, et lugeja saaks ise veenduda ja otsustada selle sisu tõepärasuse üle. Ammugi võis Meie Kirik veenduda Marguse hoiakus, et see ei õigusta sõda ega propagandat, vaid otse vastupidi, ta kaitseb Ukrainlasi. Kuidas on tema tekstis võimalik välja lugeda sõjapropaganda levitajat, jääb mõistatuseks.

"Teie ei pea neid lugema ega kommenteerima ega tulema siia," kirjutab Meie Kirik oma lugejale, ammugi kristlasele?! Nagu sellest oleks veel vähe, pärast seda Margus Veisveer blokeeriti Meie Kiriku fännilehel ja kustutati tema avaldatud seisukohad.

Et lugeja saaks ise antud asjas rohkem selgust õigeusklike suhtumisest Ukrainasse, siis viitame kõige muuhulgas materjalile: "Як у Києво-Печерській лаврі тікають від питань про напад Росії" Ajakirjanik proovis saada selgitusi õigeusklike kiriku juhtidelt, kuid teda mõnitati, üritati kaamerat ära võtta ja kiriku töötaja peksis ajakirjanikku kepiga. Ajakirjanik küsis, mida vene õigeusu juhid arvavad sellest, et Ukrainas tapetakse tsiviilisikuid: naisi, lapsi, aga sai vastuseks kaigast! Vaata videod siit https://fb.watch/bEAHFgNlWO

õigeusklike kirikus pekstakse külastajaid
Loll saab kirikus ka peksa või on see siiski õige usk, õigeusklike kirikus?

Ajad muutuvad, mitte meie kiriku Julk-Jürid?

  • Lible: "Ei, no õpetaja usuks, aga kus see kurramuse Julk-Jüri, see käib ja kargab ühe jala pealt teise jala peale. Laseb nagu lõoke, et "Lible tegi, Lible tegi"... Ptt! Lahti tahab saada must."
  • Arno: "Miks?"
  • Lible: "Ahh! - Sina, Arno, oled... väärt poiss. Ja ühte ma sulle ütlen - ei kannata siin ilmas ükski sunnik, kui temale tõtt öeldakse. Aga valeta! Vaata, valeta! Mjah. Siis oled sa õige mees."

Kristlik Mõttevõra