Kristlik Mõttevõra

MEIE JUMAL ON INTERAKTIIVNE

20.05.22 09:37 AM By Kristlik Mõttevõra

Kuidas ta interaktiivselt sinuga suhtleb

Ta põhineb vastastikusel suhtlusel ja mõjul. Kui teile on räägitud, isegi kiriku leeris või jutlustes, et "Jumalat ei saa kogeda või kunagi pärast surma näed teda taevas, seni ole rahul ja lepi sellega," siis, see on vale. (Tt 1:16, Mt 15:8, Mt 7:21-23) Selline usk ei vääri isegi uskumist, ammugi Jeesusesse uskumist! Sellel ei ole mõtet! Meie Jumal tegi selle kohe selgeks et ta elab!

Ta ilmus pärast surnuist ülestõusmist neljakümne päeva jooksul paljudel kordadel ja näitas ennast usklikele, neile, kes teda uskusid. Kuid suurim saladus oli neil veel ees. Kui ta üles võeti taevasse, siis ta saatis usklikele üllatuse! Isa kingituse. See ei olnud ese, vaid Püha Vaim. Ent selgitas juba enne surma, et sel viisil on ta nendega ajastute lõpuni. Ta on mitte üksnes nendega, vaid tuleb nende SISSE elama Püha Vaimu läbi ning nende ihudest saavad templid. (1Kr 3:16) Kui varem inimesed ehitasid Jumalale templi Jeruusalemma, siis nüüd ta enam ei kasuta seda. Ta isegi ütles, et see tempel ei jää alles ning nii ka läks. Kui inimese ihu muutub Jumala vaimu templiks, siis, sel moel on Jumal kogetav iga päev! Isegi siis kui keegi magab, ei lahku Vaim templist. Üks osa tema Vaimust on kogu aeg uskliku südames. Kuivõrd vaim on piiramatu, siis ta saab olla igal ajal kohal ka iga inimese südames. Kuid üksnes usklike sees.

Selleks tulebki Jeesus esmalt vastu võtta isiklikuks Päästjaks, lubada tulla elama sinu templisse.
Siis ei ole suhtlemine katkendlik, vaid püsiv kohal olek.

Enne seda kutsub Jumal sind paar korda ja sa tundsid huvi Jumala vastu. Juba siis ta oli interaktiivne sinu vastu, mitte mingi elutu pilt või kuju kuskil hoones, kes on vait kui sukk. Just Jumal algatas sinus huvi tema isiku ja usu vastu. Ta pani oma mõtted sinu mõtlemisse, aga ta ise ei olnud veel sinu sees, vaid üksnes sinu lähedal. Kui sa ta lõpuks vastu võtsid ja said päästetud, siis suhtlus muutus igapäevaseks, mida sa saad ju kogeda!

See on vastastikkusel mõjul põhinev. Mitte et sina kuulad teda kui monoloogi, vaid sa saad temaga ka rääkida oma vaimus. See on tööviis, kuidas ta interaktiivselt sinuga suhtleb ja see tõesti on aktiivne!

Iga hommik kui sa silmad avad ta ütleb sulle midagi, tal on sinust hea meel. Ta armastab sind, õpetab, juhib ja annab sulle mõjujõu, millega sa saad imesid korda saata. Ta "messib" sulle kogu aeg midagi ja nõustab sind, see on reaalne ja väga aktiivne. (Rm 8:11) Ta ei ole pealetükkiv, sest ta ei pressi peale nagu mõni müügimees, aga ta viisakalt annab endast teada. Õpi seda tähele panema!

Ta ei ole kuskil kaugel pilve peal, vaid on täna koos sinuga, elab sinu SEES. (Gl 2:20)

Kui sa võtsid ta vastu, siis ta on. Ta ei lähe kodust kuhugi ära. Õpi temaga suhtlemist. Jah, see vajab harjumist, aga harjutamine teeb meistriks. Kuula, mida ta täna räägib ja tahab teha koos sinuga. Jumalat saab kogeda ainult täna, sest ta on elav Jumal.

Täna hommikul ta palus seda sõnumit jagada kõigile. Uskuge teda ja ärge uskuge neid, kes väidavad, et Jumalat ei saa kogeda ega näha. NAD VALETAVAD, sest nad ei tea mida nad räägivad, nad ei ole uuestisündinud (Jh 3:3,7; 1Pe 1:23), seetõttu nad ei saa näha ega teha neid asju mida sina saad ja teed. Jeesus ütleb: "Ma olen ja elan. Ma elan sinu sees. See mõjujõud on minu vägi. See hoiab sind ja kinnitab, et mind saab tunda."

TA ELAB! OLEVIKUS JA TAHAB TEHA TÄNA, SEST AINULT TÄNA SAAB TEDA KOGEDA. AINULT TÄNA SAAB TEHA TÄNASEID TOIMETUSI, MIDA ÄRA LÜKKA HOMSE VARNA, SEST HOMME ON UUS PÄEV KOOS JUMALAGA!

Kristlik Mõttevõra