Kristlik Mõttevõra

MEHEL EI SAA OLLA MITU EEVAT

17.01.24 02:04 PM By Kristlik Mõttevõra

Pange tähele, et Aadamal oli üks naine. Jumal oleks võinud ju Aadamale teha mitu abilist, kolm, neli või 700, aga ta tegi ühe naise. See on Jumala tahe, et inimene on üks liha ning ärgu lahutagu. Kui sa ei lahuta abielu, siis sa oled Jumala tahtes. Jumala poolt anti Aadamale üks naine.

Mees ei saa armastada mitut naist nii et ta ei lahuta emotsionaalselt või füüsiliselt end teisest naisest. Paulus selgitas seda võrdlusega armastada Kristust. Sa ei saa armastada mitut Kristust! Ainult üht! Mehed armastage oma naist nagu Kristus on armastanud oma kogudust ja on andnud iseenese tema eest. Kui mees armastab naist nagu Kristust, siis, sel mehel ei saa olla mitu Eevat! Kes oma naist armastab, armastab iseennast. (Ef 2:28)

Jumal vihkab lahutust. Mida Jumal on kokku pannud, see on tema tahe. Mehe ja naise tahe olgu seda tahet alles hoida lõpuni. Aadam tegi seda ja seda tegi ka Eeva. Abielu on Jumala poolt loodud side ja mitte keegi ei ole suutnud midagi paremat välja mõelda, nimetagu seda kuidas iganes.

Kristlik Mõttevõra