Kristlik Mõttevõra

MEELEVALLA AASTA 2022

06.01.22 01:22 PM By Kristlik Mõttevõra

Koguduse lihtliikmed on kiriku juhtkonnale ära andnud oma meelevalla palvetada, teha terveks, ristida, evangeeliumi kuulutada, teenida andidega ja isegi armulaua jagamise. Tegelikult olid need tegevused kodudes igapäevane ja ka kokkusaamisel praktiseeritud. Pole asjata öeldud, et hakake ehitama kirikut ja see kustutab vaimu, iga ärkamise. Sest institutsionaalne kirik ja teenistus ning meelevald, võim läheb mõne inimese kätte, kelle otsusest sõltub, kuidas koguduse liikmed praktiseerivad usku või mida nad teha tohivad ja mil määral. Alguses see ei olnud nii.

Lugege apostlite tegusid, seal on kõik vastupidi sellele, mida täna tehakse v mõeldakse jumalateenimise all kirikutes. Täna on fookus sissepoole, kirikusse, kuid varem, kui kirikuid ei kasutatud, oli fookus väljapoole. Seetõttu te ei näe vaimu, vaid religiooni, Püha Vaimul ei ole enam kohta, kui see kuskil avaldub mõne liikme läbi, tõmmatakse kohe vesi peale ja ärkamine kustub. Nii on see olnud, aga nii ei pea see jääma.

Jumal tahab tagasi tuua oma rahva inimeste keskele, kuid selleks peavad usklikud võtma tagasi meelevalla kõige selle üle, mis KUULUBKI neile.

Palvetamine, tervendamine, kuulutamine, osadus, tunnistamine, julgustamine, toetamine, õpetamine, armulaua osadus ja isegi ristimine! See kõik on antud igale usklikule. See meelevald pole kunagi Jumala tahte järgi kiriku või valitud vaimulike privileeg olnud. Kes tahab vastu vaielda, avage piibel ja lugege!

Seetõttu Jumal tahab taastada pruudi auhiilguse ja selleks tuleb pruudil võtta enda peale kõik need "vaimulikud ehted", mis selle auhiilguse loovad, nii sisemiselt kui väliselt. Kui pruut seda teeb, kinnitab Jumal oma väe ja imedega seda kõike enneolematul moel, mida varem veel nähtud ei olegi ka kogudused jooksevad tühjaks usklikest tänavale - inimeste keskele, kus inimesed tegelikult Jumala väe ja vaimuga kohtuvad kui tema rahvas teeb seda, mida apostlite tegudes esimesed kaks sajandit tehti.

See aga sõltub igast koguduse ihu lihtliikmest, kes on tema lapsed - Jumala lapsed. Kui sa aru saad, et Jumal on sinu isa, siis sa lausa igatsed iga hetke teda armastada, sa ei pea tundma hirmu v jumalakartust isa ees, vaid sa armastad teda ja tema armastab sind. (1Jh 4:12,18) Keegi kes armastab, ei soovi sind hirmutada ega araks teha. Mõtle selle peale.

Kirikutes on liiga kaua inimesi vääralt käsu alla surutud, et neid sundida tegema kiriku õpetust ja isegi poliitikat ning võimu alla, kuid Jumal ootab armastust.

Kui keegi saab aru Jumala isikust ja armastusest, siis ta mõistab ka lõpuks, et tema on pere liige ja sellega kaasnevad kõik õigused, mida ta saab kehtestada kõikjal, nagu Kuningate kuninga tütar v poeg, väeliselt ja väärikalt ja meelevallaga, mida Jumal on juba andnud. Võta see vastu ja sa saad Jumala väe ning tunnustähed vastavalt sinule antud andidele, kõike seda oma elus teha ja sa saad lõpuks aru, et sa oled püha, Jumala riigi igavene valitseja, keda Jumal isiklikult kutsus ja tegi oma pere liikmeks.

Kristlik Mõttevõra