Kristlik Mõttevõra

MEELEVALD JUBA KEHTIB

17.10.22 10:17 AM By Kristlik Mõttevõra

Kõiki inimesi, kes ei kasuta usus oma meelevalda, häirib tugevasti see, kui keegi teine usklik kasutab seda õigust või ütleb usus välja sõnu või asju meelevallaga. Kui sa seda teed, siis vahel sa koged, kuidas mõni teine kristlane sulle sellist õiguse praktikat ette heidab, on ju vahel nii? Piibel ütleb, et need on maised. Kuid Jumal juba tegi tema järgijatest vaimse meelevallaga esindajad. Meelevald on juba üle antud.

Jeesus samuti koges sellist vaimset vastupanu. Tema käest küsiti, kes on andnud sulle selle meelevalla? Mt 21:23, Jh 18:37, Mt 27:29 (volituse ja õigused) Küsiti mitte selletõttu, et teada saada, vaid teda paika panna ja Jumala poja õigust maha suruda! (Lk 12:8) Veel kirjeldab piibel, et Jeesus rääkis nii nagu see, kellel on meelevald. Mt 7:29 Vahel nimetatakse sellist nähtust ekslikult võidmiseks, aga tegu on inimestega, kes on aru saanud oma õigustest ja tegelikult ka räägib seda välja.

Kui sa võtad õiguse ja voli käskida, nõuda, deklareerida Jumala sõna vaimses maailmas, kus me ju elame, siis see kohe ärritab ümbritsevaid deemoneid või lihalikku mõtteviisi, kes sellist voli ei võta ja pigem mõtlevad vahel isegi orjameelselt. Kuid Jeesuse sõbrad ja Jumala lapsed ei ole orjad ega lambakari, vaid vabaks ostetud Jeesuse kalli verega ja meelevallastatud väe ja õigusega kuulutada Jumala riiki kõigile.
Johannese 18:36 ütleb: "Jeesus vastas: "Minu kuningriik ei ole sellest maailmast. Kui minu kuningriik oleks sellest maailmast, küll mu sulased oleksid võidelnud, et mind ei oleks antud juutide kätte. Aga minu kuningriik ei ole siit.""

Teisisõnu, ta ei väida sellega et see maailm ei kuulu Jumalale või tema siin ei valitse, - kuulub ikka!, aga ta ütleb, et see maailmakord ei ole veel selline, mida rakendatakse Jumala riigi puhul. Ühest küljest on Jumal andnud oma pojale üle riigi, aga see riik veel tuleb. Jumal andis kogu meelevalla Jeesusele ja tema ihu, milleks on Kristuse kogudus, on juba selle reaalsuse teostajad siin maailmas, vaimsete reaalsuste ja õiguse kehtestajad, kuid kõik ei ole veel ilmsiks saanud.

Ei ole põhjust hirmu tunda ega karta! Kui Jumal andis siin kogu õiguse Jeesusele, siis ta ei luba seda maad hävitada ka kõige kurjemal inimesel (sõjas), vaid kõik saab olema nii nagu piiblis ette ennustatud lõpuaja sündmustega ja Jumala rahuriik on meie tulevik just siin, kui Jeesus tuleb tagasi koos kõigi pühadega. Sellest hetkest langevad kõik valitsused ja sõjaväed, kes likvideeritakse ja valitsema hakkavad kogu meelevallaga tema omad, - Jumala lapsed.

Ps.
"Kes tasadusega kasvatab vastupanijaid selleks, et ehk Jumal annab neile meeleparandust tõe mõistmiseks ja et nad kaineneksid ja pääseksid lahti kuradi paelust, mis on püüdnud nad oma tahtmise valda." 2Tm 2:25,26

Kristlik Mõttevõra