Kristlik Mõttevõra

MA ANNAN TEILE RAHU

19.05.23 11:09 AM By Kristlik Mõttevõra

Maailmas on üha rohkem tagakiusu, nii maailmavaate pinnal, aga ka isiku tasandil. Paljud inimesed kiusavad regulaarselt valimatul moel. Kurat kiusab kõiki keda saab. Teeb ta seda läbi rumaluse ja ülbete inimeste kaudu, kes peavad end teistest paremaks ja valimatult kritiseerivad kõike ja kõiki.

Kui kurat tahab teil rõõmu ära röövida ja kiusab teid, siis, säilitage rahu. Kui te kaotate rahu, siis järgmiseks ta paneb teid kahtlema teie õiguse üle ja kiusab sellega. Aga! Kui te jääte rahu juurde, siis teil ei ole põhjust oma õigustes ja päästes üldse kahelda. Pange vastu kuradile, siis ta põgeneb. (Jk 4:7) Te saate ta välja naerda, ta saab selle tõttu vihaseks ja muutub veel kiuslikumaks, aga ärge pange tähele. Las ta möirgab.(1Pe 5:8) Ärge laske ennast kaasa tõmmata madalate inimeste poolt, kes vihastuvad teie üle. Seiske kindlalt usus. (s 9)

Kui aga kristlane ajab kiusu, siis Paulus ütles, et meil ei ole sellist kommet. "Kui aga keegi kavatseb kiusu ajada, siis ta teadku, et meil ega Jumala kogudustel ei ole seesugust kommet." 1Kr 11:16 Kiusates teist uskliku, teeb ta haiget eelkõige Kristusele. Kiusaja keel on süüdatud põrgust. (Jk 3:6)

"Sest meil pole niisugune ülempreester, kes ei suuda kaasa tunda meie nõrkustele, vaid selline, kes on olnud kõigiti kiusatud nii nagu meie, ja siiski ilma patuta." Hb 4:15

Säilitage oma meelevald ja rahu ja õigus juhib teid õigel rajal. Rahule järgneb rõõm Pühas Vaimus. Tänage Jumalat ja olge ikka rõõmsad. Käige vaimus, sest siis teil on meelevald ja vägi. Maised rõõmud saab meilt ära võtta, aga mitte vaimseid! Isegi kiusu all võite olla ikka rõõmsad Issandas ja miski ei saa teid lahutada Jumalast.

Kristlik Mõttevõra