Kristlik Mõttevõra

LUBA VAIM ETTE TULLA

01.06.23 09:30 AM By Kristlik Mõttevõra

Vaimus saab käia vaid Püha Vaimu jõuga, kes meile anti. Alistuge ja laske tal seda teha. "Vaim lihaliku vastu!" Gl 5:17, Jk 4:7

Püha Vaim anti meile ka vaimus käimiseks, et me tuleksime toime himudega. Kui keegi tahab loomuliku jõuga võita himu, siis palju õnne talle! Hea katse, aga määratud läbi kukkumisele. Liha suretamine hinge jõuga on tühi töö. Hinge ja liha puhul tekib huvide konflikt.

Paulus kirjeldab galaatlastele, selleks et võita himu, tuleb teil valida Võitja. Jaakobus ütleb, et selleks peab Jumalale alistuma. Kas me siis ei olegi alistunud? Täiesti põhjendatud küsimus. Me võime käia koos Jumalaga, aga tegelikult Jumal ei saa meid suuresti aidata, kui me tahame kõike ise teha. Näidata kui tublid me oleme. Kuid Jumal ei vaja seda.

Selleks tuleb vaadata enda sisse ja mõelda, millise jõu abil ma oma asju korraldan? Kui see on hinge või lihalik sooritus, siis sealt puudub Vaim. Alles Vaimule alistumisel saab Püha Vaim esile tulla ja kasutada jõudu, mis ei ole loomulik, vaid üleloomulik. Palju kordi sa oled läbi kukkunud? Kõik on. Muudkui üritad ja ikka kukud läbi. Kuid see tuleb sellest, et Püha Vaim ei saa midagi teha kui teda ei lasta löögile.

Kuidas on kirjutatud? Alistu Jumalale (Püha Vaimule) ja pane vastu (Püha Vaimu abil), siis ta põgeneb. Igasuguse himu vastu saab vaid siis, kui sa lubad Püha Vaimu jõul oma himudega toime tulla. Paulus ütleb: käige vaimus! Kui sa alistud Püha Vaimule, siis sa käid vaimus. Õigupoolest Püha Vaim annab jõu tulla toime kõigega, aga üleloomulikult, mida loomulikul moel lahendada on isegi väga rumal üritus. Sul on üleloomulik jõud, aga sa ei kasuta seda. Miks?

Vaim lihaliku vastu, õpetas Paulus galaatlasi. Gl 5 ptk. Lase Püha Vaimul tulla esile, palu, et tema jõud domineeriks olukordades, mille puhul loomus tahab täita lihalikke himusid. Lihalik loomus nii või teisiti himustab vaimu vastu, need on teineteise vastased, kus sa ei saa teha nii nagu sa tahad; aga kutsu appi Püha Vaim ja ta teeb seda üleloomuliku jõub abil. Püha Vaimul, kes sinu sees elab, on selleks vägi, mis tuleb toime iga inimesega. Paulus õpetab, et sa võiksid oma loomuse risti lüüa ja - käi Vaimus! Luba Vaimul ette tulla ja sa näed, kuidas Püha Vaim teeb asju, millega sa võibolla punnitasid kogu elu. Kui sinu hing lubab Püha Vaimu ettepoole, alles siis sa oled alistunud Jumalale.

Kristlik Mõttevõra