Kristlik Mõttevõra

LÕPUAJA TULEMÖLL

06.06.23 09:53 AM By Kristlik Mõttevõra

Lõpuaegadel te kuulete isegi kristlikust meediast igasuguseid spekulatsioone maailmalõpu toimumisest kuni tuumasõjani välja. Piibel tuumasõda ei ole kirjeldanud (isegi mitte Peetruse sõnad ei võimalda seda). Edasised sündmused, mis lõpuajal toimuvad, ei oleks võimalikud, kui toimuks tuumasõda. Samuti ei oleks võimalik pühade tulek Õlimäel ja kõik sellele järgnev ning rahvastega seonduv. Seetõttu igasugused spekulatsioonid maailmalõpu kontekstis on meelevaldsed ja kuradist inspireeritud, k.a kristlaste eksitamiseks. Arvate, et kurat ei saa kristlaste läbi igasugust lollusi välja paisata? Saab. Kuidas veel. Ärge kuulake neid ega uskuge, need on valeprohvetluse sõnumid. Prohvet võib olla õige, aga sageli on tema sõnum maine, hingeline, deemonlik, mitte vaimust. Seetõttu tuleb vaadata suurt pilti, mis on kirjutatud?

Tänane sõnum nagu mõned teie seast juba aimavad, tuleb tulevärgist. Piibel kirjutab, et kolmandik maad põleb ära. Selline sündmus annab rohkesti kõneainet ja pole imestada midagi, kui levib igasuguseid spekulatsioone kuni tuumasõjani, eriti siis veel tänase päeva valguses, kus maailmas on tuumariik kallale tunginud teisele riigile ja ähvardab kasutada massihävitusrelvi. Kuid see ei ole kirjas piiblis. Vahepõikena võib mõelda küll, mis sellest põhjakuningast saab lõpuks, mida kirjeldab Taanieli raamat, eriti 12 ptk. Seal öeldakse, tema lõpp tuleb. See selleks. Kuid lähme teema juurde. On ju teisigi ohukoldeid, ega üksnes see, mille sündmusi iga päev meedia kajastab. Siiski, ükski neist ei ole taevast tuleva põletava tule aluseks. Mis siis selleks on? 

Nelipühi postitustes meie lugejad võisid juba saada teada, et tuli, mis langes leegina ja oli nähtav, ei teinud viga, kellegi pea ei kärsanud ära ja sellist tuld nägi ka Mooses, mil kibuvitsapõõsas ei põlenud ära. Mooses on ka seekord meie vaatluse all, kuna seal on võti, mis selgitab üsna täpselt lahti, millise tulega on tegu lõpuajal, mille tõttu kolmandik maad põleb (Ilm 8:7 "kolmandik ilmamaad põles ära") ja/või algained sulavad. (2Pe 3:10,12) Selleks tuleb minna 4 Moosese raamtu 16 ptk juurde, aga mitte üksnes. See ei ole üksik sündmus, vaid ka 26 ptk leiab taas aset tulevärk. Vaatame lähemalt, millega tegu on? Mis seal juhtus?

Mooses kirjeldab 16 ptk, et Issanda juurest läks välja tuli ning põletas need kakssada viiskümmend meest, kes olid ohverdanud suitsutusrohtu. Tulega ei mängita, ütleb eestlaste vanasõna. Need 250 langesd tule alla. Võite arvata, milline tulemöll seal lahti läks, kui 250 meest elusalt ära põles. See oli laialdane ja võimas, kuid siiski tuli taevast ja mitte äike, mis korraks välgatab ja isegi ära söestab inimese kehaosa. See tuli põletas ja seega võttis see kõik omajagu aega, enne kui need mehed seal olid tuhaks põlenud. Ent see tuli tuli taevast. Seda kirjeldab piibel 4Ms 16:35. Praegu ei lasku põhjusesse, miks see juhtus, aga kes tahab, loeb ise juurde. Teine, vahest tuntum juhtub, millest vahel ka kantslist mõne sõnaga kuuleb, on Korahi juhtum. Enamus meist teab, et maa sees tekkis ühtäkki suur auk ja nad kukkusid sinna ja hukkusid. Kuid tähelepanelik lugeja leiab lisaks ka read, et 250 meest põles tules. (4Ms 26:10) Seega, nad põlesid tules ja Jumal "avas" veel augu ja mattis nad maa alla, kus nad siis lõplikult unustati ja keegi isegi ei tea kohta, kus see täpselt aset leidis. Jälle võite lugeda lisa, miks see juhtus. Need olid Moosese juhtumid. Kuid tulevärki juhtus veel ka Eelia puhul.

2 Kuningate 1 ptk kirjeldab Eelia oma lugu. Seal toimus sarnane tule taevast tulek kui juba eelpool mainitud Moosese juhtumites. Eelia sõna peale, tuli tuli taevast ja toimus põlemine. Nähtavasti Eelia teadis väga hästi, mis Moosese ajal aset leidis ja Mooses oli jumalamees. Ent ka Eelia oli jumalamees, suur prohvet. Piibel kirjeldab Eelia sündmust: "Kui ma olen jumalamees, siis tulgu taevast tuli ja põletagu sind ja su 50 meest!" (salm 12) Ja taevast tuligi Jumala tuli ning põletas need mehed ära. See oli sarnane olukord, kui Mooseses, kus tuli tuli taevast, mis ei olnud vähem vaatemänguline ja võib vaid ette kujutada, milline tulevärk seal Eelia silmade all lahti läks kõigi meeste peale ning need põlema süttisid ja koha peal ära põlesid. Piibel ütleb, et Jumal on põletav tuli. See on just selline tuli, mis põletab ära ka algained, mitte "külm" tuli, mis langes Nelipühal jüngrite pea peale ja isegi üks juuksekarv ei läinud kaduma nende peast. Ent ka nn külm tuli on Jumala juurest. 

Mida me tahame selle jutuga lõpuks öelda? Vaadake, see sama tuli, mis Moosese ajal ja Eelia ajal ja isegi Jaakobus ja Johannes tahtis taevast alla kutsuda, et mehed ära põletada ("Seda nähes jüngrid Jaakobus ja Johannes ütlesid: "Issand, kas sa tahad, et me käsime tulel taevast alla tulla ja nad ära hävitada?"" Lk 9:54), see sama tuli põletab ära kolmandiku, mis hävitamisele määratakse või määratud on. See on see tulevärk, aga see sündmus tuleb kindlas järjekorras, mida lõpuaja kohta kirjeldatakse. Muide, ka kurat tahab eksitada paljusid, ent just tule alla toomisega. Sellest kirjeldab Ilmutuse raamat (Ilm 13:13 Ja ta tegi suuri tunnustähti, nõnda et ta lasi ka tule taevast maa peale maha tulla inimeste silme ees.), ent see on vale tuli, "ning ta eksitas ilmamaa elanikke tunnustähtedega, mis talle oli antud teha metsalise ees, käskides ilmamaa elanikke teha kuju metsalisele, kellel oli mõõgahaav ning kes oli tõusnud ellu." hoiatab salm 14. Kristlastel ei ole võimalik seda näha, sest kogudus on selleks ajaks läinud. Küll aga saab metsaline eksitada neid uusi, usule tulnud inimesi, kes pärast ülesvõtmist siin on viletsusajal ja eesmärk, on neid panna kummardama Jumala asemel kuradit. 

Kokkuvõtteks tuleb öelda, et vaadake, mis moodi piiblis on asjad juhtunud ja see on piibellik viis, see on olnud ja jääb nii olema. Kõik need asjad, mis tehakse inimkätega, need on valed, sh tuumasõda, mingid tule taevast inimkätega tekitatud nähtused, laserid jms. Johannes hoiatas, ärge uskuge seda, need ei ole tuli Jumala juurest. Vaadake, kuidas tuli Jumala juurest tuleb, seda kirjeldab piibel ja see on viis, kuidas siin patuse piirkondade puhastamine aset leiab. Kui Jumal lasi tulla tule 50 mehe peale, aga nende keskel Eelia jättis sellest puutumata, siis uskuge või mitte, kui ta võib lasta tule ka 250 inimese peale, võib ta seda lasta ka 2,5 miljardi peale tulla. Sest nad kõik on Jumala vastased ja kuradi omad, teinud pattu ja määratud hävitamisele. Jr 20:9 kirjutab "Aga kui ma mõtlesin: Ma ei taha enam mõelda tema peale ega rääkida tema nimel, siis oli mu südames nagu põletav tuli, suletud mu luudesse-liikmetesse." on see tuli, mis meile Püha Vaimuga anti, aga hävitamiseks määratud tuli on tohutu suuremõõtmeline, laiahaardeline ja reaalselt kõik ära põletav. Aga see tuleb tõesti Jumala juurest, mitte inimkäte või ilmastikunähtuse tõttu.

Kristlik Mõttevõra