Kristlik Mõttevõra

LIHTSALT RÄÄGI OMA LUGU ÄRA

01.09.22 01:53 PM By Kristlik Mõttevõra

Väga tihti kuuleb helisalvestusi (sh videod), kus palvetaja tõstab Jumala peale/suunas häält või kiirendab ning vuristab ette palvet, justkui see veenaks Jumalat palvele vastama. Jumal ei ole kurt, ta kuuleb ka sosinaid ning südame ohkeid. (Nl 1:22, Mt 6:6)

Kui Jumal oleks reaalselt ruumis ja palvetaja tema ees, kas palvetaja ka siis julgeks sel moel paluda või häält tõsta? Kahtleme selles.

Eelia õhutas Baali valeprohveteid üles, et need karjuksid kõvemini: "Hüüdke valjema häälega, sest ta on ju jumal! Vahest on ta mõtteis, on läinud kõrvale või viibib teekonnal? Vahest ta magab? Aga küllap ta ärkab!" (1Kn 18:27) Tegelikult ta teadis väga hästi, et Jumal ei maga, piibel kirjutab, et Eelija pilkas neid.

Jeesus ei ole kuidagi sel moel oma Isa poole palvetanud, häält tõstes, vuristades või emotsioonide ning häälega "mängides". Ta lihtsalt rääkis oma Isaga.

Kui te lähete oma isa ette, siis te ka ei palu nii kummalisel moel, miks te siis lähete oma Taevase isa poole ja arvate, et ta teie palveid selle tõttu kuulda võtab?

Jumal vastab ka kiireloomulistele palvetele ja hädasolija appihüüdmistele, aga põhjendamata emotsioonide kütmine ei muuda tema otsuseid, vaid üksnes usupalve. (Jk 5:5) Niisamuti "Palvetades ärge lobisege nii nagu paganad, sest nemad arvavad, et neid võetakse kuulda nende sõnaohtruse tõttu." (Mt 6:7) Lihtsalt räägi oma lugu ära ja kui sa usud, siis ta vastab sulle!

Kristlik Mõttevõra