Kristlik Mõttevõra

LIHTSALT OTSUSTA ÄRA JA OLE KRISTUSES!

20.10.22 09:12 AM By Kristlik Mõttevõra

Kristlase elu on Kristus, kes ise kõike seda korraldab.

Pühitsemine ei ole mingi "pean" tegu, püüdlus ja kristliku elu seisund, vaid üksnes Isik. Sinu õigus Jumala ees ei ole sinu püha omadus või vooruste komplekt, see pole üldse "midagi", vaid see on KES. See on elav Isik. KRISTUS SINU SEES.

Nõnda ka risti kandmine on vaid tegu, kes tahab järgida, see salaku ennast ära. See tähendab, et sina oled surnud ja elab Kristus. Kui sa surnud oled, siis sa ei saa risti kanda. (loe Rm 6 ptk) "Kui me oleme aga surnud koos Kristusega, siis usume, et me ka elame koos temaga," Rm 6:8. Kui sa surnud enesele ei ole, siis sa EI OLE KRISTUSES. Tuleb aru saada, et te ei saagi risti kanda, see on inimese TEGU. Seda Jeesus selgitas juutidele, kuna need ikka veel lootsid tegude läbi pääseda käsu täitmisega. (Mt 16:24, Mk 8:34, Lk 9:23) Nad ei teadnud, et neil tuleb surra, et elada Kristuses.

Kuid nüüd ei ela enam teie, vaid Kristus. Teie olete Kristuses ja Kristus teie sees.

Nüüd ei ela enam sina, sest sa surid endale (kui?), nüüd elab Kristus. Kõike mida ta teeb, teeb Kristus. Mis on elu vaimu seadus Kristuses. (Rm 8:2) Jumala vaimu seadus eksisteerib ja see toimib ka sinu vaimus, pead seda vaimulikku seaduspärasust lihtsalt usaldama. Siin EI OLE teadliku pingutust, see lihtsalt toimib igal juhul. Jumal ei tee midagi otseselt meiega. See tähendab, "te ei pea", vaid "te olete". Te OLETE Kristuses Jeesuses, vt 1Kr 1:30. Ja see on Jumala tegu.

See tähendab, et sa ei jõua sinna kuidagi. Vaid Jumal juba TÕSTIS sind nagu mündi Kristuse rahakotti ja sa oled seal sees. Kuhu ta läheb, seal oled sa kaasas. Kuhu iganes ta rahakoti asetab, seal oled sa ikkagi sees. See on Kristuses olek piltlikult. Ja enne!, kui Kristus sind sealt välja ei võta ja ei kasuta seda, sa lihtsalt ei liigu kuhugi. Ta kannab sind kogu aeg endaga kaasas. Sa oled talle VÄÄRTUSLIK. Ristikandmine on doktriin, enese tegu, aga "münt" on Jumala tegu, OLEK Kristuses, Jumala arm.

Jumal ei tee midagi otseselt sinuga. Ta lihtsalt tõstis sind Kristusesse ja sa oled Kristuses. Temast lahus ei toimu midagi. "Aga teie olete tema tõttu Kristuses Jeesuses, kes on saanud meile tarkuseks Jumalalt ning õiguseks ja pühitsuseks ja lunastuseks," 1Kr 1:30. Jumal annab sulle Kristuse kogemuse ja kõik, mida ta teinud on, seetõttu, tema surmast alates kuulub meile kõik, mis Temal on.

Kui ta maksab, siis see saadu kuulub mündi andjale. Illustreeritult.

Kristus on vaimselt meis. Igal mündil on väärtus. Tema väärtus on OMISTATUD MEILE. Meie peale on pressitud Kristuse kujutis, nagu igale mündile vermitakse selle väljaandja vapp. (Mt 22:19) Meie peal on Kristuse pitser. (2Kr 1:22) See on paika pandud, mida ei saa keegi muuta. Tema väärtus on antud meile ja see maksab! Sul on Kristuse väärtus. Kes oli ainusündinud, nii ka meie oleme hindamatud, sest me kõik oleme ainusündinud. Ei ole kedagi teist kui sa. Sina tema rahakotis oled vastu võtnud tema lõpetatud vere hinna, mille ta maksis ristil.
Sa ei suuda kunagi risti kanda. Seda ei olegi vaja teha, sest see on juba tehtud. Sellega on igavesti lõpetatud!!!

Mõni "münt" tahab olla Kristuse rahakotis ja mõtleb sellega laiata, saada osa kõigist hüvedest, võtta au endale, teha enesele kuju, teenistust, teha nii nagu endale meeldib, aga siis imestab miks see ei toimi? Kristus ei ole näidis, mida kopeerida. Ta ei anna meile midagi, millega me saaks teda jäljendada, et teha valeraha, millel pole väärtust. Kui ta tuli sinu sisse, siis kohal on originaal.

Ta ei tulnud isegi sinu sisse selleks, et aidata sul saada Kristuse sarnaseks! (Gl 2:20) See on võimatu, me ei suudaks seda kunagi. See ei ole Jumala meetod ega eesmärk. Sest nüüd ei ela enam sina, vaid KRISTUS ELAB SINU SEES.

Ainult Kristuse mündil on õige (vere hind) väärtus, mis Isa rahuldab, see tähendab Kristus sinu asemel.

Kristlase elu on Kristus, kes ise kõike seda korraldab. Kristus elab sinu elu asemel ise. Sa võtsid ta vastu, et ta oleks sinu elu.

Seetõttu väljendub see seaduspärasus ise. See seadus ise hoolitseb meie eest. Kui sa ei püüa enam ise tarvitada oma elu, vaid selle asemel lased Vaimsel elul toimida enese sees. Seega pead sa püsima Kristuses. See ei ole nii, et sa kutsud Kristuse enese sisse ja siis teed ikka seda mis pähe tuleb. Niisamuti ei ole see nii, et sa oled Kristuse rahakotis, aga ise otsustad, millal seda sisu kasutada.

See on samal ajal olek nii Kristuses kui ka Kristus sinus. Ainult selliselt see vaimuseadus toimib.

Sinu lunastus ei ole mingi tuleviku lootus, vaid (juba) Kristus sinu sees. Seetõttu ütle: Kristus, sa oled vastu võetud, see on Kristus sinus. See on usalduse küsimus. Võta vabalt. Seetõttu Paulus ütles, et me oleme vabastatud. Kellest ja kellele? Alles siis kui sa oled endast, oma vana Aadama minast vabastatud, siis sa oled vaba, see kelleks Jumal sind algselt lõi ja Kristus saab vabalt toimida. (Vähe sellest, tegelikult surnud oma minale, patule, himudele, tegudele, maailma armastusele, jpt) Sellest piisab.

Mitte tema teeb kõike meie sees, vaid TEMA ONGI SEE KÕIK. Kristus vastab kõigile Jumala nõudmistele. Kristus sinu sees, see ongi seisus kristlane.

Sa pead aru saama, et sa ei järgi Kristust, vaid Kristus ongi sinus, juba kohal ja ainus mida sa saad järgida, on tema Vaimu juhtimist. Kõiges muus on ta juba SEES. Miks sa peaksid teda üldse otsima, kuskilt mujalt, kui ta tuli ise kohale ja on sinu sees?

Kristlik Mõttevõra