Kristlik Mõttevõra

KÜTA VAIMUAHI SOOJAKS

10.01.24 12:37 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui sinus on Püha Vaim, siis inimesed ei mõjuta sind, vaid sina mõjud nendele. Millest sa seda ära tajud?

See on väga reaalne ja nähtav inimeste käitumisest. Nad tunnevad ebamugavust sinu lähedal olles. See ei ole sinust või kuidas sa käitud või kas sa isegi palvetad! Seda teeb Püha Vaimu vägi, mis sinus on ja mõjutab neid. See on inimestele mingi x faktor. See ei ole kiirgus ega hiilgus, mida silmaga näha on. See on nähtav just vaimumaailmas. Kui Jumal avaks su silmad, siis sa näed kuidas rüvedad vaimud ja deemonid tõmbuvad tagasi Püha Vaimu väe läheduses, mis on sinus.

Mida formaalsem su suhe on, seda vähem on sinus Jumala väge. Mida lähedasem suhe sul on, seda suurem on sind ümbritsev pilv.

"Seepärast ka meie, kelle ümber on nii suur pilv tunnistajaid" ütleb kiri heebrealastele 12 ptk 1 salm. Siin räägitakse pilvest. Vahel inimesed ütlevad selle kohta aura, aga see ei ole oreool, kuigi Püha Vaimu oreool ümber pea on samuti üks tunnistus Jumala väe kohal viibimisest inimese peal ja ärge imestage, sest seda esineb ka tänasel päeval. Ent kui su suhe on hästi lähedane, siis sa oled täidetud ja sinust kiirgab vaimuväge nagu köetud ahjust soojust.

Mida lähedasem on sinu igapäevane suhe Jeesusega, seda suurem vägi tabab inimesi isegi ilma puutekontaktita. Apostlite 5,15 "nii et nad kandsid ka haigeid tänavatele ning panid need kanderaamidele ja vooditele, et Peetruse möödudes kas või tema varigi langeks mõne peale neist." See oli tingitud väe tõttu, mitte varjust. Peetrus liikus mitte üksnes päikese käes. Muidu võiks öelda, et päike tegi inimesed terveks. Palverätikud omavad just selle tõttu väge, kuna need on puutunud kokku isikuga ja see kandub edasi.

2. Kuningate 2,15 "Kui prohvetijüngrid, kes olid Jeerikos, nägid seda vastaskaldalt, siis nad ütlesid: "Eelija vaim hingab Eliisa peal." Ja nad tulid temale vastu ning kummardasid teda maani." See vägi jääb sageli kauaks kohale ka esemetele. 2. Kuningate 13,21 "Ja kord, kui maeti kedagi meest, vaata, siis nägid matjad ühte röövjõuku. Nad heitsid siis mehe Eliisa hauda, aga kui see puutus vastu Eliisa luid, siis ta ärkas ellu ja tõusis jalule." See on alati nii olnud. Pauluse pealt võetud higirätikud tegid inimesed terveks. See on sarnane efekt, kui te võtate riided seljast, siis need on mõnda aega veel soojad, sest teie ihu soojus kandus materjali ja kui see materjal ei juhi soojust kiiresti, siis selles on seda mõni hetk. Mis on küll füüsika, kuid vaimumaailmas toimib see sarnaselt.

Seetõttu kui sa tahad inimestele mõju avaldada, siis tuleb selleks veeta aega koos Jeesusega. Kui sa tahad sooja, pead sa tulema ahjule lähemale. Mida lähemal, seda soojem. Sa pead maja kütma iga päev, on nii? Ka oma vaimu pead sa iga päev kütma!

Vaimu saamiseks tuleb "kütta soojaks" sinu vaimulik ahi ja siis saavad sinu lähedal sooja tunda inimesed. Mõned neist tõmbuvad v hoiduvad eemale, aga ära pane seda neile pahaks. Rõõmusta!, et sinus on vägi ja armasta ning kostita neid selle valgusega. Kuigi nad ei mõista miks neil on nii imelik olla sinu lähedal, siis ometi nad kogevad, et see vägi sinus on olemas ja mõjutab neid tahes tahtmata.

Kristlik Mõttevõra