Kristlik Mõttevõra

KURAT MANIPULEERIB ALATI

17.05.23 10:17 AM By Kristlik Mõttevõra

Mis vahe on veenmisel ja manipuleerimisel? Jumal mitte kunagi ei manipuleeri inimesega. Isegi mitte patust päästeks. Manipuleerimisega ei jää inimesel vaba valikut, vaid sundvalik. Fakti ette panek. Psühholoogiline surve. Üle kavaldamine. Valeinfo või info varjamine. Alusetu süütunde tekitamine, süü alla panek ilma põhjuseta. Lõpuks inimene tunneb, et teda peteti ja kasutati ära.

Jumal veenab inimest argumentidega. Jumal ei varja inimese eest midagi. Jumal ei jäta rääkimata asju, et tulemust kirja saada. Jumala Püha Vaim mitte kunagi ei survesta ega avalda psühholoogilise manipuleerumise võtteid, et panna inimest midagi tegema või mõtlema nii nagu Jumal tahab. Püha Vaim ei ole kavaluse vaim. Püha Vaim ei pane tundma süütunnet ega survesta inimest. Püha Vaim toob patutundmise sellest arusaamise tõttu, mitte läbi emotsionaalse surve või manipuleerimise.

Vahel kristlased üritavad inimest päästa läbi valesüütunde ja hirmutamise ja Jumala sõna väärkasutamise, aga inimene ei jää usule, keda sunnitakse midagi tegema vastu tahet või kavalusega. Jumal ei päästa inimest vastu tema tahet, ilma nõusolekuta. Jumal on nagu notar, kes teeb enne kindlaks, kas inimene on aru saanud tehingu eesmärgist.

Kristlane võib mõelda, et eesmärk pühitseb abinõu nagu jesuiit. See on manipulatsioon. Eriti paistab see silma rahade kogumisel. Igasugune manipulatsioon on maagia ja nõidus. Jumal ei toeta kristlasi, kes kasutavad lubamatuid võtteid ega ka neid vahendeid, mida inimesed annetavad otsekui sunnitult. Seetõttu on niipalju evangeelseid liikumisi ja üritusi, kes kasutavad oma koosolekutel inimeste veenmiseks lubamatuid võtteid, sest nad tahavad näidata kui edukad nad on, aga see vili ei jää püsima. Jumal ei saa neid toetada. Jumal ei manipuleeri ega soovi oma lapsi näha hirmu all ega kavalusega mõjutatud.

Evangeelium ei ole hirmutamine. Vastupidi! Rõõm Issandas. Rõõmu ei saa peale sundida. Seetõttu ongi evangeelium üksnes rõõmusõnum, mitte hirmutamine, alatud võtted või kuidagi ära tinistamine. Jumal ei survesta inimesi, vaid kutsub. Kui Jumal kutsub, siis inimesele jääb vaba tahe ja kellel seda varem polnud, nüüdsest see on.

Ärge kasutage lubamatuid läbirääkimise ja mõjutamise võtteid oma eesmärkide saavutamiseks, sest Jumal seda ei tee ja ei luba kasutada. Kui te näete, et keegi manipuleerib teie tahtega, siis selgitage ja rääkige, et see kuidas ta teid üritab mõjutada, on tegelikult vale või koguni nõidus, mis on deemonlik. Kurat ei argumenteeri ja ei õpeta nagu Püha Vaim, vaid manipuleerib info abil.

Manipulaatorid arvavad, et nad on nii osavad saavutama oma tahet, et üksnes manipuleerivadki teiste inimestega. Nende läbirääkimise tehnika seisneb alatute võtete kasutamises ja nad on seda lihvinud täiuslikuks. Tegelikult on nad avanud ukse deemonitele ja deemonid kasutavad hoopis neid oma kurjuses ära, aga mitte üksnes. Inimesed, kes tunnevad manipuleerimisest head meelt, on tegelikult kuradi lapsed. Igasugune vale on vale. Valetajad ei pääse taevasse, vaid visatakse tulejärve. Jumala sõna hoiatab. Kes varem püüdis inimesi mõjutada neid tegema midagi vastu nende enda tahet, need parandagu meelt ja austage ennast, teiste inimeste vaba valikut ja Jumala tahet, mis põhineb vabadusel. Vabaduseks on Jumal teid vabastanud, ärge laske end panna orjaikkesse. Kelle pilli järgi te tantsite, selle ori te olete. Jumal soovib, et te oleksite vabad ja hoiaksite enda ja teiste vabadust.

Kristlik Mõttevõra