Kristlik Mõttevõra

KUNINGRIIGI EVANGEELIUM VS (PSEUDO) EVANGEELIUM

22.04.24 04:35 PM By Kristlik Mõttevõra

Mingit teist evangeeliumi ei ole, on vaid mõningaid, kes teid segadusse ajavad ja tahavad Kristuse evangeeliumi pahupidi pöörata. Gl 1:7

KUNINGRIIK ON LÄHEDAL
On aeg jälle kuulutada Kuningriigi evangeeliumi, mida kuulutasid Jeesus ja ta jüngrid: PARANDAGE MEELT, KUNINGRIIK ON LÄHEDAL!

Mis vahe on kuningriigi evangeeliumil mida jüngrid kuulutasid ja evangeeliumil, mida kristlus täna üldjoontes kasutab? 


See võib mõnevõrra varieeruda, olenevalt konfessioonist, aga kui räägitakse kristlusest, siis ei räägita kuningriigist, nii nagu seda alguses tehti ja jüngrid kuulutasid. Siinkohal võrdluseks mõned punktid, kus saate ise mõelda ja piiblist näpuga järge ajada, kuidas siis ikkagi tegelikult oli ja mida kristlased täna teevad või kuulutavad. See seletab paljugi, miks evangeliseerimine ei toimi nii nagu jüngritel. Ega saagi sellisel kujul toimida! Sest see ei olnud nii nagu jüngrid seda läbi viisid.

Esikohal Kuningriik

Jüngrid kuulutasid, et inimsed paneksid KUNINGRIIGI ESIKOHALE (Mt 6:33) ja kõik muu kuulub selle juurde, aga kristlus hakkas seadma esmatähtsaks inimese heaolu, sotsiaalsust, suhteid jms, see ei olnud evangeeliumi mõte.

Jeesus juhib oma kogudust

Jüngrid kuulutasid, et Jeesus juhib, aga kristlus seadis üles organiseeritud hierarhia, mille eesotsa mõeldi paavst, koguduste inimlik liider ja lihtliikmed kõrvaldati kohalt, mis ei olnud evangeelium.

Kuulutasid Kuningriiki

Jeesus ja jüngrid KUULUTASID KUNINGRIIKI, aga nüüd kuulutatakse evangeeliumi vaid päästeks ja kogu lugu, peaasi et sa saad ristitud. Aga ristimine ei olnud evangeelium, ristimata jätmine ei välistanud päästet ega vastupidi. Pääste ja ristimine oli vaid väike osa Kuningriigi evangeeliumist.

Evangeelium on Kuningriik

Jüngrid kuulutasid, et SEE EVANGEELIUM ON KUNINGRIIK, kristlus muutis selle lihtsalt sarnaseks religiooniks nagu teised religioonid. Kuid Kuningriik ei ole religioon, vaid realiteet.

Kuulutasid andmist

Jüngrid kuulutasid andmist, et kuningriik on toeks puuduste korral (2Kr 8:14), kristlus kogub almusi ja kasutab neid ise oma äranägemise järgi. Jüngrid mitte kunagi ei kogunud kümnist, vaid kõik mis jüngritel oli, oli ühine ning Jumala käest saadud, millega sai vajadusel aidata. SINU KOGU VARA JA KA ISIK KUULUS Jumalale.

Ülalpeetavaid ei ole

Jüngrid praktiseerisid ise majandavat jüngerlust (teenisid ise oma leiva, misjon, rännakud, Lk 14:26-33), kristlus pani need koguduse ülalpeetavateks v palgaliseks. See ei olnud kuningriigi evangeelium.

Ülistus on ohver

Ülistus oli ohverduse osa, kristlus muutis selle ühiseks laulude laulmiseks.

Jeesus on Kuningas

Jüngrid kuulutasid, et JEESUS ON JUMAL JA KUNINGAS, aga kristlus hakkas kuulutama, et Jeesus on lihtsalt Jumal või suisa kõigest Jumala Poeg, aga see ei olnud evangeelim.

Vaimne osadus

Jüngrid kuulutasid, et osadus on vaimne ja alles siis materiaalne ning muutumatu, aga kirik tegi selle juhuslikuks, hajusana esinevaks ja spiritualistlikuks. See ei olnud evangeelium.

Kuningriigi majandus

Jüngrid kuulutasid KUNINGRIIGI MAJANDUST, et anna ja sulle antakse, nüüd aga on see osta ja müü ning vaheta. (nagu templi rahavahetajad või baabülon)

Kõik alluvad otse Jumalale

Jüngrid kuulutasid, et igasuguse riigi pea on igal juhul allutatud Jumalale, näiteks toodi kuningas Taavetit ning kuningriigi vaenlaseks oli riik, mis ei teeninud Jumalat (nt Egiptus); aga kristlus tegi Jumalast vaid kõigi kaitsja ja määras kirikupead ning kuningad võtsid üle juhtrolli. Nii ka täna, valitsused otsustavad kirikute saatuse üle ja pastorid otsustavad liikmete üle, aga alguses see ei olnud nii.

Kõik teenisid üheskoos

Jüngrid kuulutasid ja korraldasid kogu teenistust, mida kõik jüngrid ka ühiselt läbi viisid sh prohvetid, kristlus seadis sisse pastorid, evangelistid ja õpetajad ja määras kes tohib koguduses rääkida v õpetada ja kes ei tohi. See ei olnud nii.

Üksnes Jumal mõistab kohut

Jüngritele oli Jumal õiglane kohtunik, kristlus muutis kohtu meeletuks paganatele ristimiseks, mida peale suruti (ja tänapäeval nn piibliga pähe tagumiseks). Kohtuga hirmutamine ei ole olnud kuningriigi rõõmusõnum. (Taevas ja põrgus on vaid vabatahtlikud.)

Maailm on vaimne saladus

Jumala loodud maailm on vaimne saladus, kristluses on see läbitud ja eilne uudis, millele ei ole põhjust enam tähelepanu pöörata. See ei olnud nii.

Kristlik Mõttevõra