Kristlik Mõttevõra

KUNINGLIK ÜLESVÕTMINE

20.04.22 10:13 AM By Kristlik Mõttevõra

Palmipuudepühal tahtsid kreeklased näha Jeesust. Põhjus oli selles, et varem ei olnud paganatel lootustki pääseda. Nüüd aga levisid jutud päästest ja kreeklased otsisid Jeesust taga, et saada kinnitust Tema rõõmusõnumi kuuldustele, mis rahva seas liikusid. 


Palmipuudepühal Jeesus kuulutas evangeeliumi viies lepingupunktis. "Kes tahab mind teenida, peab järgnema mulle" (Jh 12:26) ja see hoiab oma elu "igaveseks eluks" (s 25). Ta lisas, et "kohus juba käib" (s 31). Jeesus rääkis kõige selle juures uuestisünnist, et "sünniksite valguse lasteks," (s 36). Ta lubas, et "tõmban kõik enese juurde" (s 32). See on tema Ihu ülesvõtmine.


Jeesus ütles seoses ülesvõtmisega mida? 


"Ja kui mind maa pealt ülendatakse, siis ma tõmban kõik enese juurde." (Jh 12:32) Ta ei ütle et üksnes juudid, ta ütleb et KÕIK! Tõmban kõik enese juurde. Kõik kes teda vastu võtavad, saavad päästetud. See on kauaoodatud ülesvõtmine, mida kristlased lõpuajal ootavad.
Evangeelium on ka kreeklastele, kõigile paganatele, kes Ta usus vastu võtavad ja see sõnum anti just palmipuudepühal, päeval, mil inimesed nimetasid teda kuningaks. Kuningal oli kuninglik uudis! Suur Kuningas tegi teatavaks ülesvõtmise ja kuulutas evangeeliumi veel enne kui ta risti löödi! 


Ta rääkis ülesvõtmisest otsekohe, kui Jeruusalemmas oli rahva seas kuninglikult vastu võetud. See on MEELEVALLAGA öeldud. Keegi, kes ütleb et ta tõmbab kõik enda juurde saab olla kas hullumeelne valetaja, kes on aru kaotanud või räägib tõtt ja on Jumala poolt saadetud Päästja, Kuningate Kuningas.


Päästja ja pääste ei ole üksnes juutidele, vaid on kõigile! (vt ka Gl 3:28, Kl 3:11) Nüüd teavad seda paljud, millist sündmust tuleb oodata

Kristlik Mõttevõra