Kristlik Mõttevõra

KEELEAND

08.10.21 11:16 AM By Kristlik Mõttevõra

KUIDAS VÕTTA VASTU KEELEAND

Paljud usklikud on soovinud saada keeleandi ja selle nimel ka palvetanud, aga selle anni vastuvõtmisega hädas. Nad küll usuvad, aga ei tea kuidas seda saada.

Asi on selles, et inimestena me mõtleme, et keel on midagi sellist, mille abil me saame suhelda teiste inimestega. Tavaliselt emakeel omandatakse lapseeas ja hiljem õpitakse juurde keeli, mida siis kõneldakse.

Probleemi juur aga peitub selles, et selle juures me ootame, et Jumal annab meile mõne keele, mida saame kohe kasutada inimestega suhtlemiseks. Näiteks kui sa saad hispaania keele ja sa mõistad seda v mõne teise keele.

On tõepoolest mõnikord nii, et inimene saab anniks mõne ära tuntava keele, nagu apostlite raamatus ära tunti, et mõned räägivad keelt, mis on teisele arusaadav. KUID! Piibel ei ütle, et see kes rääkis seda ka ise mõistis, vaid koguni õpetab, et ühed räägivad, aga teised tõlgitsegu (Pauluse õp).

Seetõttu viga seisneb selles, et kes palub andi, arvab tihtilugu, et ta peab saama selle tõttu ühe keele juurde mida vabalt suhtlemiseks kasutada, aga see on ekslik. Kuna keelteand on mõeldud Jumalaga suhtlemiseks, siis ei ole eeldatud, et inimene sellest keelest ise aru saab, vaid ikka vaim teab, mida tuleb rääkida, kirjeldab piibel.

Seetõttu palvetades selle anni saamiseks, ei tule kindlasti mõelda, et inimene peab seda oma tavapärases elus ka kasutama kui see on mõeldud siiski eelkõige tema vaimu ja Jumala vaheliseks sidepidamiseks.

See aga tähendab et kõik see, mida arvab inimene keele kasutamisest või selle mõistmisest tuleb kõrvale panna Jumala anni puhul, mida Püha Vaim jagab igale ühele nii nagu tema tahab. Seega ei pea inimene ise aru saama mida selles keeles ta räägib, vaid Jumal ja tema vaim.
Kui see aga inimesele kohale jõuab, siis seisab ees veel üks takistus. Ei maksa arvata, et see keel tuleb kuhugi ajusoppidesse. Ei tule! See tuleb vaimu ja seda mõistetakse vaimselt e Püha Vaimu koosmõjul. Vaimseid asju mõistetakse vaimselt, mitte hinge abil e mõistusest.
Seega ka selle vastuvõtmisel ei ole vaja mõelda, et see kuhugi aju kõvakettale salvestub ja siis vaim hakkab seda kasutama. Üldsegi mitte! Keeleanni vastuvõtmiseks tuleb teha sama asja nagu teiste andide puhul.

Näiteks kui keegi tahtis saada oma kuivanud kätt terveks, pidi ta seda kätt liigutama, mis järel toimus tervenemine või jalutu mees pidi püsti seisma ja otsekohe said ta jalad ja pahkluud terveks ja ta hüppas ringi. Seetõttu on väga tähtis iga anni puhul selle vastuvõtmiseks midagi teha.

Keeleanni puhul tuleb selle vastuvõtmisel avada suu ja hakata rääkima. Teisisõnu öelda välja neid sõnu, mida vaim esile toob. Need võivad olla arusaamatud ja täiesti tundmatud silbid või sõnad ja laused, aga ilma suud avamata see and üle ei kandu. Kui aga avada suu ja hakata kõnelema, siis and muutub aktiivseks ja toob kuuldavale kõne, mida üksnes vaim või Jumal mõistab, mida siis vaim tahab edastada nt palve ajal.

Nõnda siis, esmalt paluge keelt ja avage suu ja siis saab Püha Vaim anda teile anni ja teie saate aru, et saite selle ehk võtsite vastu. Seda andi antakse igaühele kes palub. See and on vajalik selleks, et teie vaim paluks asjade nimel, mida teie ei palu või teeniks teid v kedagi teist selle anniga ning peamine, seda palvet ei saa kurat pealt kuulata, kuivõrd see on tema jaoks krüpteeritud ehk koodiga varjatud nagu arvutiteajastu inimesed ütlevad.

Salastatud palve ehk keeltes palvetamine on äärmiselt oluline kaitse, et teie palved liiguksid ilma takistusteta, sest kuidas ta teid saab takistada, kui deemonid nendest aru ei saa.

Kokkuvõtteks, võtke vastu keel(ed) ja palvetage väeliselt, vaimus ning olge õnnistatud!

Kristlik Mõttevõra