Kristlik Mõttevõra

KUIDAS TUNNEB ÕIGET VAIMU

24.03.22 11:38 AM By Kristlik Mõttevõra

Kas ainult vaimude eristamise võimega saab teha vaimudel vahet? (1Kr 12:10) Enamasti küll, milleks see and on. Kuid kõik kristlased suudavad vahet teha ka õigel ja valel vaimul, kui nad seda vähegi teavad kuidas teha.

Mis teeb selle võimalikuks? Esiteks see, et Püha Vaim asub teis ja on kõigest suurem ja sellest me tunneme, et püsime temas ja tema meis. (1Jh 4:13) Enamasti me ei saa teada, kas keegi salgab Jeesust või mitte. (1Jh 2:23) Kuid miski X meie sees ütleb üsna otsekohe, et asi ei ole päris puhas. See on olukord, kui Vaim tunnistab koos meie vaimuga. (Rm 8:16) Mida tulebki mõista vaimselt.

Teiseks, need vaimud, kes on valed, need ei kuula teid. See on hinge tasand. Nad kuulavad pigem neid teisi, kes ajavad maailma asja, keda kuulab maailm, kes ei taha Kristusest rääkida ega arvestada Jumalaga. Piibel ütleb, et Vaim on tõde. (1Jh 5:6). Kuid nemad räägivad nagu maailmgi ning nende hinged on kui võõrad ja ebamõistlikud. (1Jh 4:5). Kes on Jumala ära tundnud, see kuulab meid, s 6, kes ei tunne Jumalat, teeb ikka risti vastupidi. Kurat töötab alati Jumala vastu.

Niisiis, kui tõe asemel keegi eelistab maailma juttu, siis ainuüksi selle alusel saate "signaali" või mõistusega aru, et tegu on vale vaimuga. Te ei pea seda vaimu "vilja" usaldama. (1Jh 4:1) Väga palju on valeprohveteid. Püha Vaim, see kes on teis, annab teile kinnituse ka Vaimselt, et see ei ole õige ja te eristate eksituse vaimu. Jumal on siiski meie südamest suurem igas mõõtmes ja Püha Vaim aitab tuvastada ning ära tunda tõe vaimu.

Kristlik Mõttevõra