Kristlik Mõttevõra

KUIDAS TOIMIB JUMALIK KIIRGUS

10.01.24 12:56 PM By Kristlik Mõttevõra

Kirkuse Jumal näitab ennast läbi aegade. (Ap 7:2) Kiirguse mõju avaldub vaimumaailmas deemonitele, kes ei suuda seda taluda. Kuid ka haigused, vähirakud ja muud kasvajad surevad selle kiirguse läheduses. Uskmatud tunnevad ennast ebamugavalt kristlase lähedal. Sellel kõigel on üsna lihntne seletus.

Silmaga nähtavat kiirgamist või hiilgust nimetab piibel kirkuseks. See võib olla silmipimestav. Näiteks kirjeldatakse, et Stefanose pale oli kui ingli pale. (Ap 6:15) Kui Saulusest sai Paulus, siis kirjeldatakse, et välgatas äkitselt tema ümber valgus (Ap 9:3) ja pimestas silmad (s 8,9). Kui Jeesus ilmutab end kellelegi, siis te alati näete hiilgust tema ümber.

Jumalik võidmine sarnaneb toimelt tuuma radiatsiooniga, mida te silmaga ei näe, aga see avaldab mõju. Kui füüsikalistel kiirgustel on läbimisvõime piiratud, nt gamma kiirgus läbib alumiiniumi, aga plii takistab seda, aga mitte kunagi Jumala kirkust. Jumala "radiatsioon" läbistab kõike. Poolestusaeg näitab kui pika ajavahemiku möödumisel muutub aine kogus poole vähemaks ja see võib olla üsnagi pikk. Mida suurem on poolestusaeg, seda kauem aine säilib ja kiirgus kestab. Kõige pikema poolestusajaga on samaarium (7×10 astmes 15 aastat), mis ületab universumi vanuse.

Poolestusaeg kui selline on kasulik ja omab siinkohal meie usus olulist ning praktilist rolli!

Võimaldades jumala radioaktiivsuse - kirkuse mõju edasi anda ja seda kasutada inimeste tervenemisel, vaimumaailma käsutamisel ja seda kokkuvõtvalt nimetavad kristlased võidmiseks. Jeesuse kohta kirjeldatakse, et ta on võitud. (Ap 3:18) Samuti Ps 132: 17 "Seal ma lasen tärgata sarve Taavetile, ma valmistan lambi oma võitud mehele." ja s 18 "Tema vaenlased ma riietan häbiga, aga tema peas peab ta peaehe särama!" See viimane on oreool.

Ps 132,10 "Oma sulase Taaveti pärast ära lükka tagasi oma võitud mehe palet!" See oli paljudel, preestritel, prohvetitel. (Ps 105:15)
Keegi ei tea, kui kaua Jumala võidmine ühel või teisel esemel kestab või kui tugev peab see kiirgus olema tervenemiseks v surnu üles äratamiseks, aga peame teadma, et sellist kiirgust saab taastoota käte pealepanemise läbi või puutudes kokku esemetega, kus seda väge on tähendatud v märgatud, ehk väe kontsentratsioon on suurem kui tavaliselt.

Kas mingi aja jooksul "lagunevad" pooled kirkuse väe kiirgused, seda samuti ei ole lihtne mõõta, kui saaks katsed teha, järgida mõnda eset ning näha aja jooksul selle tulemusi järgmistele. Fakt on see, et paljud pühad kohad kiirgavad sadu aastaid edasi väge, mida kristlased külastades saavad praktilises usus TAAS TOOTA.

Radiaktiivne kiirgus ehk radiatsioon tekib looduslikes tingimustes radioaktiivsete elementide ebastabiilsete tuumade lagunemisel. Lagunemise kiirust näitab poolestusaeg. Ka Eestis jälgitakse radioaktiivsuse taset. See on füüsika.

Vaimumaailmas tegelikult tähendab see poolestusaeg aga seda sama, et teatud kohad, esemed kiirgavad Jumala väge ja see jääb kauaks ajaks veel kiirgama.

Näiteks higirätikud, mida jüngrite peale pandi ja edastati teistele, kiirgasid Jumala väge. Seda meetodit kasutavad kogudused ka täna inimeste tervenemiseks, mil nad panevad oma käed rätikutele ja edastavad neid haigetele. Moosese pale kiirgas v hiilgas eriti palju sellist väge. (2Ms 34:29,30) Teised said aru, aga Mooses ise ei teadnudki seda.

Mk 5,30 "Ja Jeesus, tundes endamisi, et vägi oli temast välja läinud, pööras kohe rahvahulga seas ümber ja küsis: "Kes puudutas mu rõivaid?""

Surnu kes puudutas Eliisa surnukeha ärkas ellu, kuna Eliisa esemed kiirgasid ikka veel Jumala väge. Jeesus puudutas surnuid ja äratas neid üles kontakti e puudutamise abil. 2Kn 13,21 "Ja kord, kui maeti kedagi meest, vaata, siis nägid matjad ühte röövjõuku. Nad heitsid siis mehe Eliisa hauda, aga kui see puutus vastu Eliisa luid, siis ta ärkas ellu ja tõusis jalule."

Laatsarus ärkas üles Jumala väe suure kiirguse mõju läheduses, mida kiirgas Jeesus haua lähedal. Johannes ütleb, et Jeesus ei olnud veel kirgastatud (Jh 7:39), samas me teame, et ta tegi kõike nagu prohvet (s 40). Prohvetitel on kirkust. Ent kirgastuse kontsentratsioon võib olla suurem või vähem. Johannes kirjutab veel Jh 12,16 "Esialgu ta jüngrid ei mõistnud seda, aga kui Jeesus oli kirgastatud, siis tuli neile meelde, et see oli kirjutatud tema kohta ja et nad temale seda olid teinud."

Kuid meie kõigi kristlaste jaoks on tähtis see, mida ta ütleb meile: "Aga seda ta ütles Vaimu kohta, kelle pidid saama temasse uskujad." Meie saame samuti kirkuse! Jh 17,10 "Ja kõik minu oma on sinu oma ja sinu oma on minu oma, ning mina olen kirgastatud nendes." 1Pt 1,8 "keda te armastate, kuigi te ei ole teda näinud, kellesse te praegu teda nägemata ometi usute ja rõõmustate üliväga kirgastatud rõõmuga." Meil on see kirgastus ja võime koos rõõmustada! Te ei pruugi seda kirkust silmaga näha kui helendavat hiilgust, aga vaimumasilmas on see näha!

Füüsikud tunnevad alfa-, beeta-, gamma-, ja neutronkiirgust. Need on kõik Jumala loodud nähtused. Kuid inimesed ei tunne kiirgust, mida Jumal üksi vaid omab ja seda nimetatakse väeks. Kuid tegelikult on sellel kiirgusel samuti füüsiline mõju KOGU loodule ja usklikud teavad seda. Teadmisest on üksi vähe. Piibel õpetatab meid seda kasutama. Jeesus demonstreeris seda ja jüngrid õppisid sellest. Meil tuleb samuti jumalikud asjad endale selgeks teha.

Kui keegi on puudutanud kiirgavat eset või keha, siis see kiirgus kandub üle ja levib sel moel ning avaldab mõju järgmistele kontaktidele kokkupuute tõttu. Teil ei pruugi olla aimugi, kui palju väge teis on, aga see võidmine avaldub tegutsemisel. Te peate esiteks uskuma. Siiski see ei olegi niiväga usuküsimus, vaid TEADMINE, nagu Johannes kirjutab 1Jh 2:20. Mida ta ütleb? Te peate seda lihtsalt teadma! "Teil kõigil on teadmine!"

Kristlik Mõttevõra