Kristlik Mõttevõra

KUIDAS TEKIB TAEVAST VALE TULI

01.11.23 12:31 AM By Kristlik Mõttevõra

Piibli prohvetid kuulutasid, et metsalise tulekuga kaasnevad valeimed ja tunnustähed. Kuid meie mõtleme, et see on sarnane ime, nagu tervenemine või surnust üles äratamine või midagi sellist, mis toimub kristlaste igapäeva elus. Ei ole. See on midagi väga ootamatut, sest isegi suur osa usklike sh juudid jäävad seda uskuma. Kuid pange nüüd hästi tähele, see valeime on juba katsetatud tavalises elus, aga pole veel rakendatud religiooni vankri ette.

See tunnustäht peab olema esiteks mõjuvalt erakordne ja see peab olema seotud piibliga. Milline oleks tunnustäht, mida inimesed kindlasti omistavad üksnes Jumalale? See ei ole pidalitõbiste tervenemine, ega isegi vee peal kõndimine, vaid see on see tunnustäht, mida Johannes ja Jaakobus tahtsid taevast alla tuua. (Lk 9:54 Seda nähes jüngrid Jaakobus ja Johannes ütlesid: "Issand, kas sa tahad, et me käsime tulel taevast alla tulla ja nad ära hävitada?") See on taevast alla tulev tuli. Seda kirikus ja kristlaste juures ei ole ja seetõttu see on äärmiselt erakordne, kui keegi kristlastest tooks tule taevast alla. On nii? Kuid Jumal ei anna seda tunnustähte, kuigi me teame, et Jeesuse jüngritel oli usk selleks olemas. Kuid see tunnustäht on piibellik ja te teate, et Jumal on seda korduvalt teinud ja kuidas muidu siis jüngrid sellisest võimalusest teadsid. On ju teada, et Jumal põletas taevast tuleva tulega ära viiskümmend või isegi mitusada inimest, kes rikkusid pühadust. Paljud teist teavad seda, et Eelija palve peale saatis Jumal samuti tule ja see tuli oli tunnustäht, mida valeprohvetid ei suutnud järgi teha. "Siis Issanda tuli langes alla ja sõi ära põletusohvri, puud, kivid ja põrmu ning lakkus ära vee, mis oli kraavis." (1Kn 18:38) Seetõttu taevast tulev tuli on piisavalt erakordne tunnustäht ja sellega oli seotud prohvet. Õige prohvet. Kuid metsaline ja valeprohvet vajavad just seda oma legitiimsuse kinnituseks.

Metsalisel on vajalik, et kõik teda kummardaksid ja piibel kirjeldab, et selleks tuleb teha suur tunnustäht, kus tuleb tuli taevast maa peale maha tulla inimeste silme ees. (Ilm 13:13) Jätke see kirjakoht meelde! Kuidas see siis valeks osutub? Asi on selles, et selline relvastus on juba loodud, see on lasertehnoloogia ja seda on juba korduvalt katsetatud ja viimati tehti seda USA lõunaosariigis, kus toimusid põlengud. Niisiis, selleks tuleks ei sobi vahend, mis ei ole täpne. Sest Eelija puhul tuli tuli taevast täpselt altarile ja põletas seal ära kõik. Seetõttu vajab ka metsaline samasugust täpsust ja selleks sobib laserrelv suurepäraselt, ainult et keegi ei tule selle pealegi, et tuli pole ehtne, aga see süütab põlema ja pange tähele, see ei juhtu kuskil siseruumis, kus selline valeime läbi ei läheks, vaid avatud taeva kohal. Jeruusalemma templis kasutab metsaline täpislaserit ja süütab altaril põlema sellele asetatud ohvri. Inimesed aga peavad seda Jumala tuleks. Sest see on nii ootamatu ja see ühtib piibelliku tulega, mida juudid tunnevad, aga asja iroonia seisneb selles, et juudid ise on selle tehnoloogia loojad ja nad peaksid teadma, et sellist vahendit saab kasutada, aga muidugi ei usu keegi, et seda tehakse jumalateenistusel. Seetõttu läheb see valeime läbi ja kõik kummardavad metsalist. (Ilm 13:12)

Selle jutu andis Püha Vaim õhtul ja ütles, kirjuta see üles ja selgita, kuidas see võlts tuli taevast tehakse, mida ei tohi uskuda ja tuleb teadmiseks võtta. Siin olgu tarkust! Inimesed lähevad kaasa hüsteerias ja imetlevad, sest nad ei oota, et templis keegi julgeb tulega mängida, õigupoolest keegi ei mõtle isegi selle võimalikkusele. See toimub efektselt, täpselt õigel hetkel sõna peale, altaril süttib sinna seatud ohver põlema ja kõik imestavad: vau! Kuid asi on lihtsamast lihtsam, sest tehnoloogia on loodud ja keegi ei näe, kust see tuli taevast tuleb, aga nähakse seda, et see tabab altarit ja sellele asetatud põletusohver süttib põlema. Kui Jumala tuli oli langenud Eelija palve peale, siis mida tegi rahvas? Piibel kirjeldab: ""Kui kogu rahvas seda nägi, siis heitsid nad silmili maha ja ütlesid: „Issand on Jumal! Issand on Jumal!”" (s 39) Sama juhtub ka Jeruusalemma templis. Kõik kummardavad metsalist ja ülistavad teda, nii nagu Johannes on ette kuulutanud Ilmutuse 13.

Vaatamata sellele, et tõenäoliselt kristlased seda ei näe, kuna kogudus on selleks ajaks ära viidud, siis tegelikult kõik ei pääse ja me võime lugeda, et palju tuleb sel viletsusajal ka usule ja siis pääseb vaid märtrisurma läbi. Kuid meil on juba vahend olemas, millega see võlts ime korda saata ja oleme liikumas viletsusaja suunas. Hea uudis on see, et Jeesus võtab enne koguduse üles ja meil ei olegi põhjust muretseda, vaid vastupidi, olge rõõmsad!

Taevast tuli piiblis:

"Ja Issanda eest läks välja tuli ning põletas altari pealt põletusohvri ja rasvad. Ja kogu rahvas nägi seda: nad hõiskasid ja heitsid silmili maha." (3Ms 9:24)

"Kui ta alles rääkis, tuli teine ja ütles: "Jumala tuli langes taevast ning süütas lambad, kitsed ja poisid ning põletas nad ära. Ainult mina üksi pääsesin seda sulle teatama."" (Ii 1:16)

"Aga Eelija kostis ja ütles viiekümnepealikule: "Kui ma olen jumalamees, siis tulgu taevast tuli ja põletagu sind ja su viiskümmend meest!" Ja taevast tuligi tuli ning põletas tema ja ta viiskümmend meest." (2Kn 1:10 ja vt ka lisaks salmid 12 ja 14)

"Aga Aaroni pojad Naadab ja Abihu võtsid kumbki oma sütepanni ja tegid neisse tule, panid selle peale suitsutusrohtu ja tõid Issanda ette võõra tule, mida ta neid ei olnud käskinud teha. Siis läks Issanda eest välja tuli ja põletas neid, nõnda et nad surid Issanda ees." (3Ms 10:1,2)

"Ja Issanda juurest läks välja tuli ning põletas need kakssada viiskümmend meest, kes oli ohverdanud suitsutusrohtu." (4Ms 16:35)

Kristlik Mõttevõra