Kristlik Mõttevõra

KUIDAS TE VÕIDATE DEEMONID

24.01.23 03:50 PM By Kristlik Mõttevõra

Vaimolendid on nii inimesed kui inglid, aga ka langenud inglid, keda kutsutakse deemoniteks ja kuradiks. Aga kõige muu hulgas kogu kuradi kätetöö, keda kutsutakse maavälisteks olenditeks või tulnukateks. Need ei väljenda kunagi rõõmu ega suuda kaasa tunda, laulda koos teiega või teha midagi head. Miks? Sest neis ei ole armastust! Inimeses aga on, kuid see üleloomulik võime mitmekordustub, kui inimene võtab vastu osa Jumala vaimust.

Kui vaimolend armastab kedagi, siis see väljendub millegi andmises, kellestki hoolimises ja kellegi teenimises. Inimene hoolib teisest inimesest mitmel moel (eros, filia, agape) või ingel teenib Jumalat (agape).

Jumala armastus tuleb Jumalalt ja selle võime abil saab armastada mitte üksnes inimest ja Jumalat, vaid isegi oma vaenlast! Inimene saab sellise võime abil armastada kõiki, kuigi teda võidakse vihata. Lõpuni armastust väljendab ka Jumal, kui armastab kõiki inimesi ja andis oma poja selleks, et päästa inimkond patust, kuigi suur osa neist vihkab teda, siis Jumal armastab, sest ta on armastus. Kuid deemonid vihkavad Jumalat ja ka inimest, sest Jumalal on inimesega head plaanid.

Kui armastus saab otsa, siis nimetatakse sellele järgnevat kiusamiseks. Kui keegi hakkab teid kiusama, siis, sellest te tunnete ära, et ta ei armasta teid enam. See on ilmeksimatu tunnus või signaal, et armastus sai otsa. Sealt edasi algab põlgus ja vihkamine. Kui keegi vihkab teist inimest, siis temas ei ole armastust, kuid see ei ole veel lõpuni otsas, sest ta võib armastada iseennast. Seda nimetatakse egoismiks. Inimene armastab vaid ennast. Kuid ta veel ei vihka teisi, aga on piiri peal. Kui inimene ei hooli ka endast, siis ta võib teha enesetapu.

Kurat ei armasta kedagi, aga ta kiusab kõiki inimesi. Seetõttu ta kiusab, et temas puudub armastus. Kuid ta kiusamise eesmärk on kättemaks. Kuivõrd teda visati taevast välja tema vastuhaku tõttu, siis ta kaotas kõik head omadused ja temas puudub ka hoolimine ja teenimine. Varem ta teenis Jumalat. Sest inglid on teenijad vaimud. Kuid pärast alandamist ta jätkab mässu ja tema eesmärk on segada inimest, kes on Jumala päästeplaanis. Tal läheb see korda, kui inimene müüb oma hinge maha nõidadele või elab Jumala vastaselt või ilma Jumalata. Maine elu ilma Jumalata tähendab hiljem ka igavest elu ilma Jumalata ehk lõpuks põrgut. Selline hing läheb hukka. Kuid selles on mängus deemonid, kes inimestega manipuleerivad oma üdini rikutuse tasemel ja rikuvad inimest teda kiusates.

Kui kurat kiusab teid, siis teie kiusake teda Jumala armastusega.

Seetõttu Jeesus ütles, et keerake ette teine põsk. Sellise tegevuse mõte ei ole rumalus või nõrkus, vaid vastupidi, vaimne ja meelevalla positsioon, millega saab deemonile koha kätte näidata. Tal puudub mõju inimesele. Ta on raevus kui inimene armastab edasi, sõltumata sellest, kas temale samaga vastatakse. Piibel ütleb, et sellisel viisil te kuhjate tuliseid süsi oma vaenlase pea peale. Need aga põletavad tema vaimu ja kiusaja tunneb ennast halvasti. Ta ei tea mida teha, sest inimest ei saa oma kontrolli all hoida, mitte midagi ei mõju: miks kiusamine ei avalda kannatajale mõju?! Küll aga mõjub see põletavalt deemonile.

Jumala armastus on nagu põletav tuli, mille läheduses mistahes olend ei suuda elus püsida, kui ta pole puhas ja Jumalaga lepitatud. Deemonid ei talu agape armastust vähimalgi määral. Seetõttu te saate sataniste või teisi kuradi käsilasi või inimest "kiusata" armastuse tegudega, hoolimisega ja igal heal moel, tehes head. Aga sellega te saate kiusata kuradit ja deemoneid, kui te teete teistele inimestele head. See ajab neid marru ja selle agape läheduses nad kaotavad oma mõttevõime ning mõjuvõime. Te saate teha nad relvituks. Kuigi te võite mõelda, et see kiusamine ei lõpe, aga selles avaldub tahes tahtmata agape vägi, isegi kui te ise hukkute. Need inimesed on märtrid. Jumal nimetab neid oma pühadeks, toob neid eeskujuks, sest nad ohverdasid kõik Jumala armastuse tõttu.

Kristlik Mõttevõra