Kristlik Mõttevõra

KUIDAS SA VALITSED

19.02.22 10:35 PM By Kristlik Mõttevõra

Jeesus armastas lõpuni. (Jh 13:1) Kuninga kohaselt. "Armastus ja ustavus hoiab kuningat ja ta toetab helduse läbi oma aujärge." Õp 20:28

Jumal tahab oma lapsi õpetada valitsejaks, et need teaksid kuidas kuningad valitsevad. Kui sa astud ametisse, siis tuleb seda teha nii, nagu teavased kuningad valitsevad. 2Tm 2:12, Ilm 5:10, 11:15, 20:4-6.

Kuningad ei saa kunagi lubada enesele emotsionaalset lodevust ega liha tegusid, vt Gl 5 ptk. Igatahes mitte Jumala lapsed, - ja seda Sa oled. Nad ei saa endast välja minna, kaotada enesevalitsemist. Kes ei suuda valitseda ise enda üle, ei sobi valitsema rahvaid. Ps 22:29, 66:7
Jeesus teadis, et see on laialt levinud probleem. (Mt 20:25), et valitsejad peremehetsevad.

Peetrus haras mõõga ja raius ära Malkuse kõrva. (Jh 18:10) See ei ole valitsemine, kuidas Jumal olukorra lahendab. Jeesus pidi Peetrust korrigeerima, ta võttis ülempreestri orja kõrva ja asetas tagasi oma kohale, tervendas kõrva. Peetrus pidas ennast tegijaks, valitsejaks, et sel moel inimese üle otsustas. Aga see ei olnud taevane viis kuidas valitseda. Jeesus andis uue käsu: käsu armastada. Jh 13:34
"Ülevaataja peab Jumala majapidajana olema laitmatu: selline, kes ei ole ennast täis, äkiline, joomar, kakleja, liigkasuvõtja," õpetab Paulus. (Ti 1:7) See on see sama, kokkuvõtteks: armastuses laitmatu. Peetrus oli äkiline, enne tegi ja siis mõtles.

"Need on need, kes ei ole endid rüvetanud naistega, nad on puhtad nagu neitsid. Need on need, kes järgivad Talle, kuhu ta iganes läheb. Need on inimeste seast ostetud esmaanniks Jumalale ja Tallele," kirjeldab Johannes, Ilm 14:4.

Kes on ustav väikses asjas, sellele antakse suurem võim. "Ta isand lausus talle: "Tubli, sa hea ja ustav sulane, sa oled olnud ustav pisku üle, ma panen su palju üle. Mine oma isanda rõõmupeole!" Mt 25:21

Armastus ja heldus on valitseja töövahendid. Nende abil valitses Jeesus kõike, isegi variserid ja tölnerid pidid tunnistama, et nad ei suuda tema vastu midagi öelda ega teha. (Lk 14:6) Kuningate kuningas valitses rahvast läbi halastuse ja armastuse. Seda sama ta ootab oma pruudilt, et see õpiks valitseja ametit.

Jumala riigis ei lähe läbi peremehetsemine, sest kõik kuulub üksnes Kumingate kuningale, kõik! Ka inimesed kuuluvad Jumalale. Seetõttu mingit peremehetsemist tuhandeaastases riigis ei saa olla. Seal on üksnes rentnikud, aga kõik kuulub Jeesusele. Mt 21:34. Jeesus teadis, et see saab nii olema. Seetõttu ta rääkis tähendamissõna. Mt 21:38. Kes ei mõista, neilt võetakse ära ja antakse teistele rendile, s 41.
Siin on teil vara, mis tänase, inimliku seaduse järgi on küll teile omistatud. Kuid see ei jää nii ja see ei ole nii isegi taevases raamatus täna, sest kogu planeet kuulub Loojale.

Kui sa sellest aru saad, siis sa mõistad, et isegi kui sa homme pead siit lahkuma, siis tuleb seda vara eriliselt kohelda, sest see jääb siia ja see kuulub Issandale, varem või hiljem. VT ütleb, et kõik kuulub Jumalale. Mistõttu, tee kõike võimalikult hästi, otsekui Issandale. 1Kr 7:30, Ef 6:7

Sind tuuakse siia tagasi! Täna on Sul praktika. Kuid ühel päeval tuleb hakata juba päriselt kuningatena valitsema. Kuidas sa valitsed ennast? Kuidas perekonda? Kuidas töökaaslasi? Kuidas rahvast? Kuidas vara? Üle kõige olgu armastus ja heldus!

Võimalik, et praktika aega on jäänud vähem kui 10 aastat, mil algab Sinu valitsemise aeg. See ei ole valitsus, millist te näete täna. Siis valitseb õiglane Kuningate kuningas ja teie olete tema kuningad igavesti. Ilm 22:5

Kui sa oled valitseja, siis valitse!


Vastab tõele, et kõik piibli prohveteeringud lähevad täide. Kuid see on suur plaan. Jumal ei ole öelnud, millal ja seda sama kinnitab Jeesus, kes ütles et päeva ja tundi te ei tea!

Seetõttu ärge kuulake selliseid väiteid, et nagunii on kõik juba läbi ja me ei saa midagi parata. See on vale! See on emotsionaalne seisukoht. Vaimne seisukoht on meelevald. Piibel ütleb, et meile on antud meelevald. See tähendab, et meie otsustame siin, mis sündmused taevas lahti päästetakse v kinni seotakse.

Seda me ütleme nii Iisraeli, Kanada ja isegi Eesti kohta. Sest kuskil ei ole kirjas, et Eesti peab jääma nende 1/3 hulka, mis ära põleb, kui Jumal taevast tule lahti päästab. Ja ärge uskuge neid, kes väidavad, et siin tuleb tuumasõda! Sellist asja piiblis ei ole kirjelduse põhjal võimalik järeldada, sest kui see toimuks, siis ei jääks midagi alles. Seetõttu lugege ja mõelge: mis jääb alles, kui palju jääb alles, kes jäävad alles, kes pääsevad ja kes ei pääse?

Ja täna! Võtke meelevald ja palvetage meie maa ja arengute eest. Isegi Niinevee otsus oli langetatud, aga kui nad parandasid meelt, siis see linn jäi alles, kuigi hiljem seda ei leita, aga nende elu mõjutas see, mida nad taevasse saatsid, mis signaalid.

Seetõttu ka kõik need seisukohad, et Maailma Majandusfoorum saab oma tahtmise nii või teisiti, et metsaline teeb mis tahab, on SUUR VALE. Muidugi, kui kristlased ootavad üksnes oma Päästjat ja midagi ei huvita, siis kuri saabki teha kõike mis tal pähe tuleb. Aga parem on oodata päästet heas olukorras, riigis, kus sind ei tapeta meditsiiini läbi ja ei sunnita, vaid sa oled VABA. Vabaduseks on Kristus teid vabastanud, miks te siis lasete ennast panna ORJAIKKESSE?!

Piiblis ei ole sündmuste kroonikat sellisel määral, et kõik on ette otsustatud. Ei ole. Suur plaan on ja Jumal teab ette. Aga kui tema rahvas ei taha midagi ette võtta, et oma vabadust ja õigust hoida, siis Jumal arvestab sellega. Valik on inimese käes. Mitte kuradi, vaid inimese!
Seetõttu hakka meelt parandama, palu silmad vees ja kogu maailma eest! Sest seda ootab Jumal, et meie otsustaksime, mis moodi asjad siin on. Meile, taevasele Jumala riigi valitsusele, valitsejatele, on antud otsustusõigus.

Sa oled valitseja, siis valitse! Valitseda tuleb seni, kuni sind päästetakse. See on sinu õppepraktika. Selle järgi Jumal otsustab hiljem, kas ta kutsub sind valitsema tema tuhandeaastases riigis suuremate asjade üle, või sa oled lihtsalt üks paljudest, sest sa ei taha teha seda, mida Jumal ootab. Ära siis lase oma võimalust mööda ja näita Jeesusele, kes sa oled ja mida sa tegelikult tahad ära teha! Jumal on sinuga.

Kristlik Mõttevõra