Kristlik Mõttevõra

SELGITA, KUIDAS ON EVANGEELIUM KASULIK

12.08.21 08:55 AM By Kristlik Mõttevõra

EVANGEELIUMI KOTIS EI OSTA

Kui te küsite mis on evangeelium, siis tavaliselt te sellele vastust ei saagi ning seetõttu inimesed ei jõua üldse selle sõnumi tuumani ega saagi päästetud. Enamus usklike räägivad evangeeliumi puhul sellest, kuidas tuleb kuulutada, aga ei selgita evangeeliumi sisu.


Inimesele aga jääb mulje, et see on selline segane asi, kus "müüja" ise ka ei tea mis kasu "toode" annab. Müts tõmmatakse üle silmade ja sa pead uskuma pimesi et see sind aitab, ometi teadmata KUIDAS, mida see tähendab? Seetõttu patune ei saagi teada ja nii vähe on neid, kes tulevad päästmisele. 


Aga Paulus manitses, et me peame olema arukad Kristuses. Teisisõnu, vastama selgesti, arusaadavalt, ilma häma ajamata. Inimest absoluutselt ei huvita, kuidas seda "müügitööd" õige teha on, aga ta tahab vastust oma küsimusele, mis kasu ta "tootest" saab? Toote omadused ja kuidas see toode kasulik on.


Te ju ise ka ei tulnud usule lihtsalt selle jutu peale mismoodi seda kuulutati? Kuigi tehniliselt võidi teha väga õigesti. Kas te mäletate, mida teile räägiti? Mõni ehk mäletab. Aga inimeste vajadused erinevad ja see mis teile oli asjakohane, teisele ei pruugi olla.
Seetõttu inimene ei jõua usule ja ta mõtleb teist kui imelikust, kes ei tea ise kah päris täpselt mida see rõõmus sõnum sisaldab juhul, kui sellest kõigest ei räägita. Vaadake kui pikad on piiblis evangeeliumi selgitused ja ei piisanud ühest, neid on koguni neli, mis arutlevad ja veenavad Jumala uut lepingut.


Kuidas siis jõuab inimene usule, kui te paari sõnaga tahate seda ära teha? Paulus kirjutas põhjalikult lahti, selgitas ja samuti Peetrus veenis paljude muude sõnadega. Miks? Sest seda on vaja! Te peate tundma oma "toodet" põhjalikult ja selgitama, kuidas evangeelium kasulik on, siis nad saavad päästetud ja võtavad vastu.


Matteuse 10:16. "Vaata, ma läkitan teid nagu lambaid huntide keskele. Olge siis arukad nagu maod"

Kristlik Mõttevõra