Kristlik Mõttevõra

KUIDAS LOOMAD, NII KA INIMESED

02.02.23 08:52 AM By Kristlik Mõttevõra

Kas ülesvõtmine on seletamatu?

Jumal ei loonud pärast Noa veeuputust loomaaeda, vaid nagu ta tõi loomad Noa laeva, nii ta viis kõik loomad ka tagasi nende loomuomase looduse keskele. Ta ei jätnud loomi omapead ekslema, kui need laevast välja tulid.

Uputuse järgne logistika ülesanne oli sama tähtis kui loomade kohale toomine ja päästmine. Pärast uputust kliima muutus ja ühtlasi jäi kehtima ka kõrgem merevee tase.

Kuidas känguru sai tagasi Austrasliasse?

Kas mööda maad või ujus? Muidugi tuli känguru paar teleporteerida oma elupaika. Samuti kõik teised loomad teleporteeriti inglite poolt. Kui paljud teist teavad, et samal viisil viidi ka evangelist Filippus ühest asukohast teise piirkonda? Kes ei oleks tahtnud olla Filippuse nahas, et sama "õhurännakut" läbi teha?!

Vahel inimesed ütlevad, et loomad tulid ise kohale "kokkulepitud" päevaks ja läksid ise Noa laeva puuridesse. Kuidas nad teadsid seda päeva, arvestada teekonna pikkust ja täpset kohta, et oma nahka päästa? Muidugi ei teadnud!

See ei olnud ka rändamise instinkt nagu pääsukestel, kes lendavad tagasi sama räästa alla pesitsema.

Inglid valisid välja terved ja sobivad isendid ja toimetasid kohale, aga kõige muu hulgas ka turvasid, et loomad üksteist nahka ei paneks! Inglid sulgesid lõvide suu kui Taaniel visati lõvide auku. (Tn 6:23)

Kuid pange tähele, Jeesus ütles, et Jumal saadab inglid ka päästepäeval, kes koguvad kokku Jeesusesse uskujad üle kogu planeedi ja viivad siit taeva. Sarnane logistika!

Inimesed mõtlevad, et ülesvõtmine on mingi seletamatu haitumine, kus ühtäkki kõik kristlased on planeedi pealt kadunud ja taevas.

Tegelikult saadab Jumal inglid tööle, nagu need kogusid kokku igast liigist loomad ja tõid Noa laeva, nii koguvad inglid kokku ka kõik Jeesuse uskujad, päästetud, kes viiakse elusalt taeva nagu Jeesus oma taevamineku päeval.

"Issanda ingel rääkis aga Filippusele: "Tõuse ja mine lõuna poole seda teed, mis läheb Jeruusalemmast alla Gaza poole! See on tühermaa."" Ap 8:26
""Ja Vaim ütles Filippusele: "Mine ja ligine sellele tõllale!"" Ap 8:29
"Aga kui nad veest välja tulid, haaras Issanda Vaim Filippuse, ja eunuhh ei näinud teda enam. Kuid ta läks oma teed edasi rõõmuga." Ap 8:39
"Aga Filippus leiti Asdodist, ja ta kuulutas mööda maad käies evangeeliumi kõigile linnadele, kuni ta jõudis Kaisareasse." Ap 8:40

Salmis 29 kasutatakse kreeka sõna "haaras" (harpazō, ἁρπάζω), seda sama sõna kasutab ka apostel Paulus, kui kirjeldab meie ülesvõtmist (1Ts 4:17) päeval, mil Jeesus tuleb meile järgi. Arst Luukas paneb "haaramise" Püha Vaimu arvele, aga tähelepanelik lugeja võib avastada, et esmalt tuli ingel (s 26, ἄγγελος), kes ütles Filippusele mida tuleb teha Gazas. Seesama ingel jälgis sündmust ja sai olla tegelik isik, kes "haaras" Filippuse ja eunuhh ei näinud teda enam, aga Filippus leiti ühtäkki Asdokis (Ἄζωτος), mis on Kaisarea alal.

"Ja siis saab nähtavaks Inimese Poja tunnustäht taevas ja siis halavad kõik maa suguvõsad ja nad näevad Inimese Poega tulevat taeva pilvede peal väe ja suure kirkusega. Ja ta läkitab oma inglid (ἄγγελος) suure pasunahäälega ja need koguvad kokku tema valitud neljast tuulest, taeva ühest äärest teise ääreni." Mt 24:30-31

Kristlik Mõttevõra