Kristlik Mõttevõra

KUIDAS KUNINGRIIK SINU EEST LUKKU PANDI

04.03.24 08:47 AM By Kristlik Mõttevõra

Teile jutlustatakse TAEVARIIGIST ette kujutletud visioone, mida siiski sellisel kujul ei ole tulemas, sest neid ei ole kavandatud; eriti kui teile öeldakse, mis teile seal kõik valmis tehakse. Seal ei tule teie kuningriiki, sest seal on Jumalariik, mis on ammu valmis, kus Isa üksi valitseb. Kuid Jeesuse KUNINGRIIK on kavandatud siia PLANEEDILE, see on siia tulemas, osalt see juba on, kus on kohal tema Kuningriigi esindajad ja neile antud meelevald kogu vaenlase väe üle, aga teisalt Kuningate kuningas ei ole veel tulnud. Põhjus, miks ta ei saa tulla enne valitsema on ju selles, et teie olete koos temaga kuningad ja te peate saama enne seda igavese elu, kellel on kirgastatud ihu! Selleks viiakse teid esmalt ära, ja siis te saate ihu!, mis elab igavesti. Täna on teil surelik ihu, aga see ei jää nii. Kõik Kristuse kuningad saavad temaga sarnase ihu, sest on kirjutaud, "Armsad, me oleme nüüd Jumala lapsed, ja veel ei ole saanud avalikuks, kes me ükskord oleme. Me teame, et kui tema saab avalikuks, siis me OLEME TEMA SARNASED, sest siis me näeme teda, nii nagu ta on," et me sarnaneme temaga, ütleb Johannes, 1Jh 3:2. Praegu me ju ei sarnane temaga muu poolest, kui vaid Püha Vaimu tunnusel, aga siis me saame ihu, mis on kõigil kuningatel sarnane.

Need Kristuse kuningad ei ole mingid lambad, heal juhul väetid, sest kui keegi peab ennast lambaks, siis te olete sisuliselt mitte keegi vaimulikus võitluses ja inimlikult võiks öelda kerjused. Kes peavad paluma almust, kuid neile on tegelikult antud kogu vägi. Kõik see mis kuulub kuningatele, on juba üle antud ja see tuleb usus vastu võtta. Kui keegi peab ennast väetiks, siis ta ei ole üldse aru saanud sellest, kes ta on ega ole korrektselt vastu võtnud Jumalariiki.

Jeesus õpetas, et Jumalariik tuleb vastu võtta ja see on sisult kuningriik. Kui te võtate vastu kuningriigi, alles siis te saate kõik selle kätte, mis teile juba kuulub. See on paljude kristlaste jaoks olukord, kus neile kuulub pärandus, see on olemas, nad näevad seda, aga niikaua kui seda pärandust ei ole ümber vormistatud ehk vastu võetud, nad ju ei valitse seda, vaid on ikka veel kerjuse mõtteviisiga. Kuid see kõik on juba lõpetatud ja olemas. Asi on kristlastes, sest mõned arvavad, et see on pelgalt üks väike lambakoppel, siis tegelikult kuulub kristlastele kuningriik! Paljud kogudused on otsekui kristlikud lambaaedikud seetõttu, et nende eest on tõde varjatud, neile on kas valetatud või loodud illusioone, sest kurat on neid pannud uskuma, et neile ei kuulu mitte midagi kui vaid taevas (jutlustatakse, et meie kodu on taevas), aga kurat on neile valetanud. See vara, isegi füüsiline vara jääb alles, isegi pärast ülesvõtmist. Aga see pole veel kõik. Nende eest on kuninglik Pärandus ära peidetud. (sarnaselt Mt 13:44-46) Isa tahab, et nad esiteks sellest aru saaksid ja selle päranduse vastu võtaksid ning hakkaksid reaalselt tegutsema enda ümbruses. See teile pärandatud kuningriik ei asu kuskil "taevariigis", vaid siin, siin teie ümber. Te olete ju omandrahvas. Püha kuninglik preesterkond, Jumala lapsed.

Nende kirjakohtade juures, kus te Eesti keelses piiblis loete sõna taevariik, on algkeeles enamasti kuningriik või mõnel puhul viidatud Jumalariik, s.o taevas, mida Isa valitseb. Kui te seda ei tea ja selle erinevusest aru ei saa, siis te ei saa kuningannaks või kuningaks ollagi. Te ei saa olla samal ajal karjase lambuke ja kuningas! Kristus tegi teist kuningad. Te ei ole väetid ega vaesed, sest Jumal ei näe oma kuningaid kerjustena, see ei ole Jumala tahe! Te olete Jumala lapsed, mitte kerjused. Teile on antud kuningriik ja ühel päeval te saate hakata seda valitsema igavesti! Igavesti. Praegu te valitsete taeva aluste vaimude üle (Ef 6:12, juhul, kui te üldse valitsete e teostate Jumala poolt teile antud meelevalda), siis aga kõige üle mis siin planeedi peal on. Siin samas. Seetõttu on nii väga tähtis selleks õpetada ja õppida ning Jumal tegeleb lõpuajal oma kuningate koolitusega. Kui te seda ei tea, et sõna taevariik on tõlgitud valesti, siis te ei pruugi teada, et teil on kuningriik ja te olete kuningas. Kuigi Paulus õpetas seda läbi oma mitmete kirjade (roomlastele, korintlastele, timoteosele). Kuidas siis saab seda üldse teoks teha?

Korintlastele kirjutab Paulus, et te juba valitsete, aga seal nad valitsesid ilma teisteta (1Kr 4:8). Seetõttu me peame aru saama, et me valitseme koos Kristusega, kõik koos. (Rm 5:17) Paulus kirjutab Timoteosele "siis me valitseme kuningatena," (2Tm 2:12) ehk me tegelikult juba oleme kuningad, aga lõplik valitsus pannakse paika siis, kui Kristus tuleb tagasi koos meiega ja meil on täielik volitus, mille oleme tegelikult juba täna kätte saanud, kui meist said Jumala lapsed. See tuleb usus vastu võtta.

"Aga seda kindlamini need, kes saavad armu ülirohkesti ning õiguse anni, hakkavad valitsema kuningana elus selle ühe - Jeesuse Kristuse - kaudu." Rm 5:17.

Kristlik Mõttevõra