Kristlik Mõttevõra

KUI VÄHE AEGA SA TEGELIKULT SAAD TAEVAS VIIBIDA

14.03.24 08:16 AM By Kristlik Mõttevõra

Ülesvõetud inimeste elu taevas on kõige lühem periood

See võib küll tunduda šokeeriv kui te saate teada, et te ei jää taevasse igaveseks, vaid mõneks aastaks.  Kuidas nii, mis mõttes? Teile on kuulutatud ja lubatud, et teil on igavene elu ja see on taevas. Teile on räägitud, et teil on taevas kodu ja Jeesus läks aset valmistama, aga teile ei ole öeldud, aga see ei tähenda, et teie seal igavesti olete kuigi taevas võib see püsida igavesti. Teile on kuulutatud evangeeliumi, aga oluline osa sellest vaikiti maha. Teile kuulutati, et evangeelium lõppes taevasse pääsemisega, kus ei ole vahet kas te surete enne seda või teid viiakse kaasa ülesvõtmisega, te ju ikka saate igavese elu ja pääsete taevasse. Nii on. Šokeeriv on selle kõige juures see, et te ei jäägi sinna igaveseks. Miks? Teile on räägitakse, et Jeesus tuleb tagasi, aga ei räägita seda, et ta tuleb tagasi koos kõigi pühadega! Teile ei räägita, et te ei jää taevasse sel ajal, kui Jeesus hakkab valitsema Jeruusalemmas. Seda on isegi kummaline mõelda ning mõista, miks Jeesus valitseb üksi maa peal, kui teie olete samal ajal taevas? Nii Vana kui Uus Testament kirjutab, et teie valitsete kuningatena, nii on ikka väga kummaline põhjendada küll, kui väidetakse, et te teete seda taevas, mitte maa peal. Kas taevas ei ole mitte Jumalariik, kus Isa valitseb, mitte teie?

Jeesus ütles otse, et esimesed saavad viimaseks ja viimased saavad esimeseks. Aga nii ju täpselt ongi, et esimesed jüngrid on juba ammu taevas ja tulevad viimasena taevast samal ajal, kui viimased taevasse viidud jüngrid sh teie saate ju esimeseks, kes maa peale tagasi tuuakse. Peetrus on taevas olnud 2000 aastat, aga ka tema aeg saab seal täis nagu ka teie ei saa seal olla nõnda kaua, mida lähemale ülesvõtmine jõuab, seda lühem on teie aeg. See šokeerib! Mis mõttes? Ma ei taha sealt kuhugi ära minna!

Pastorid ja jutlustajad, kes räägivad teile et te saate igavesti olla taevas, tegelikult ei räägi teile seda, mis juhtub edasi pärast taevasse jõudmist. Kuidas me seda öelda võime? Te saate selles ise veenduda. 

1. Küsige nende käest, kuidas lõpeb viletsusaeg? Nad võivad teile vastata, mis see teisse puutub! Aga ka mõne teise põhjenduse tuua, sest levitatakse ka igasuguseid ulmeversioone planeedi hävitamisest. 

2. Kui teile öeldakse, et see maailm hävib, siis küsige neilt, mida hakkab Jeesus tegema Jeruusalemmas? Siis nad väidavad teile, et see ei olegi üldse maa peal, vaid taevas, aga siis küsige neilt, kuidas saab taevas kohut mõista, kui taevasse ei pääse ükski patune? Kui see tegevus on detailideni kirjeldatud, mis viitavad maisele Jeruusalemmale. 

3. Kuidas saab taevases Jeruusalemmas mägi variseda? 

Küsige julgesti neid küsimusi! Te saate tegelikult aru millist umbluud teile aetakse ja näkku valetatakse. Seda on lausa piinlik pealt vaadata. Nii et head sõbrad ja lugejad, asi on kinni kaetud seni, kuni te usute seda mis teile kokku "luuletatakse" sh tuues ettekäändeks igasuguseid maailmalõpu valeprohvetite ettekuulutusi. Mis on taas valetõlgendus ja tõlke viga. 

Kui te ajate piiblis näpuga järge, siis te avastate, et teile on olulised sündmused jäetud rääkimata v lausa kristlik fantaasia, mida reaalsed piiblisündmused ei luba oletada ega Jumal ei lase juhtuda. Kui te usute, et piibel on tõsi, siis te peate hakkama küsima, mida te üldse seni taevast teate ja sellest, mis saab olema siis, kui te sinna jõuate? 

Faktiliselt võiks täna öelda, jah, Peetrus on taevas juba 2000 aastat ja miks ei peaks see nii jääma igavesti? Miks? Selletõttu, kui see nii peaks jäämagi, siis võiks öelda, et see teema on arutlusest maas ning sellest pole mõtet enam kuulutada. Paraku aga viletsusaeg on ees ja me keegi täpselt veel ei tea, millal kirjeldatud sündmused saavad teoks, sest selle ülesvõtmise päeva ei tea isegi Isa taevas, sest ta pole veel otsustanud seda, seetõttu ka Jeesus ütles, et üksnes Isa teab, millal see tagasitulek saab olema, sest tema teeb otsuse. Ometi on meile jäetud prohvetite (Jesaja, Taaniel, Sakarja, Johannes, aga samuti Jeesus) ettekuulutused ja see on tõesti šokeeriv, mis nendes taevasse jõudnute suhtes kirjutatud on. Vaatame mõned faktiväited, mida näiteks Johannes kirja pani.

Viletsusaja suhtes levib mitmeid arvamusi, sellest on Johannes ettekuulutanud päeva täpsusega! Muide, Paabeli langemise täpsus on lausa tunni! aja sisse määratud, aga see selleks, täna sellest ei kirjuta. Vaatame, millised on need arvud. Välja on toodud reaalsed numbrid ja neid tasub uurida. Juba ette ruttavalt ütleme ära, et numbrite tõlgenduses lõpuaja ajaskaalal ei ole võimalik väita täpselt viletsusaja pikkust, on versioone ühtpidi ja teistpidi, aga selle "viga" on vaid 3 aastat! 

Niisiis, kirjutatud on, et metsalisele anti võim tegutseda 42 kuud. (Ilm 13:5) Tegemist ei ole mingi müstitsismiga v numeroloogiaga, vaid Jumal oma ettemääratuses teab, palju mingid protsessid aega võtavad. Johannes kirjutab "nelikümmend ja kaks kuud", mis on 3,5 aastat. Aga! Enne seda võite lugeda, et Jeruusalemma nn tallatakse samuti nelikümmend kaks kuud! (Ilm 11:2) Ei ole tõenäoline, et need on erinevad sündmused, pigem käib jutt samast ajast ja ka kohast. Muide, viskame nüüd kinda nn taevase Jeruusalemma valeprohvetitele ja küsime, kuidas saavad paganad tallata Jeruusalemma taevas? Palun vastake? Selgitage seda. Samas ettekuulutuses kirjutatud järgnev arv ei ole kuudes, vaid veelgi detailsem, see on päevade arv! 1260 päeva! Kui te selle arvutate kuudesse, siis selgub ikkagi, et tegemist on samuti 3,5 aastaga. Hmm? Kuid sellest ei saa teha järeldust, et see on arvatud 40 päeva sisse, see 1260 päeva võib ajajoonel vabalt eraldi kulgeda. Keegi ei saa seda kontrollida. Seetõttu ühed ütlevad, et kõige hullem aeg e viletsusaeg on 42 kuud, teised jälle ütlevad 7 aastat. See võib olla nii ja naa. Mida selle infoga peale hakata? Asi on selles, et metsalise kõrvaldab tema positsioonilt Jeesuse tagasitulek mitte ülesvõtmise sündmus! Jeesus tuleb Õlimäele koos kõigi pühadega ja siis hakkavad toimuma Jeruusalemmas sündmused, kust algab uus ajastu, Kuningate kuninga kuningriik. Kuid tulles tagasi postituse põhiküsimuse juurde, kuidas see määrab taevas olevaid pääsetuid? Seda on tähtis mõista.

Inimesed on võtnud usu vastu juba 2 tuhat aastat ja saanud taevasse, paljud on ees ja paljud meie lähedased sealhulgas, nad on taevas, ootavad meid pikisilmi. Kui keegi meist täna sureb, siis ta pääseb taevasse enne! viletsusaega ja saab seal olla pikemalt, kui need, kellele Jeesus füüsiliselt inglid järgi saadab ning need viiakse elusalt üles ülesvõtmise päeval. Mt 24:31 "Ja ta läkitab oma inglid suure pasunahäälega ja need koguvad kokku tema valitud neljast tuulest, taeva ühest äärest teise ääreni." Seetõttu, mida varem sa sured, seda pikem on sinu taevas olemise aeg võrreldes kõigi eelnevatega. Esimesed jüngrid on tõesti olnud taevas kaks tuhat aastat ja nendele võib see tunduda igavene aeg, aga nad teadsid seda, et tuleb ülesvõtmine, millest nad rääkisid ja mida panid kirja ka meile oma tekstides (Eriti Paulus, Johannes). 

Me kõik ootama Talle pulma. See tuleb taevas ja see toimub koos kõigi päästetutega. Kõigiga. Pärast seda, kui kogudus on ära võetud. Kuid pärast pulmi läheb asi töiseks. Pulm ei kesta igavesti, niisamuti viletsusaeg. Viletsusaja kohta kirjutatakse, et kui nende päevade arvu ei kahandataks, siis ei pääseks ükski, aga valitute pärast kahandatakse neid päevi. Sellest sõnast on tehtud kahjuks valeõpetus, et kristlased jäävad viletsusajal siia ja koguduse ülesvõtmine lõpetab igasuguse maise tegevuse ning mõni ütleb, et planeet hävitatakse, mis on valeõpetus. Siin ei räägi Jeesus mitte nendest, kes võetakse üles, vaid nendest, kes pääsevad viletsusajal eluga, teisisõnu jäävad elama. Siis ta lisab veel, et valitute pärast kahandatakse päevi seetõttu, et tegelikult viletsusaeg ja Talle pulma pikkus on ette määratud, seetõttu valitute pärast (nende tõttu kes on taevas). Kui viletsuse ajal tuleb inimesi usule, siis nendel ei ole igavest elu ega ihu! Vastupidiselt neile, kes on taevas, kellel on igavene elu ja oh üllatust!, ka igavene ihu, sest seda ihu on neil vaja valitsemiseks, neid tuuakse tagasi maa peale ja seatakse kuningatena valitsema. Jeesus ei hakka üksi maa peal elama, vaid ikka kõigi pühadega ja neil on igavese elu (hing) puhul antud lisaks ka igavene e kirgastatud ihu, mis sarnaneb oma omaduste poolest Kristuse ihuga. (oleme sellest juba korduvalt kirjutanud eelnevates postitustes) Nüüd siis, mis te arvate, kui kaua te saate taevas olla? 

Jah, see šokeerib tõesti, et ülesvõetud inimeste elu taevas on kõige lühem aeg! 

See on Jumala sõnas ning tõde, mida pastorid ei taha teile öelda. See ei ole populaarne, sest see tundub veelgi uskumatum, kui tõde, et inimese hing on surematu. Seda ehk paljud isegi usuvad, mis sellest, et nad ei võta Jeesust isiklikult vastu, aga seda, et inimese ihu võib olla surematu ja tuuakse siia tagasi, see tundub juba üle mõistuse, aga just seda pühakiri kirjeldab! 

Võib julgelt väita, et ülesvõtmises osalenud kristlased saavad taevas olla kõige lühema aja, mis on vähem kui 10 aastat, kas 3,5 või 7 aastat. 

Eile postitasime, et isegi 3,5 aastat taevas on kogu raha eest, kui arvesse võtta viletsusaja sündmusi, kui sa sel ajal saad koguni pidutseda. Seal üks härrasmees kirjutas kommentaari, et tema küll ei taha taevast turistina külastada. 

Meie usume, et kui viletsusaeg tuleb, ei taha keegi siin olla isegi ühte tundi ja igatseksid taevas olla kasvõi ühe minuti! 

See on vapustav, teadmine, et ühed saavad taevas olla vaat et igaviku, aga teised ainult mõned aastad ja siis algab Kuningriigis tõsine töö ja selle üles ehitamine. Selleks on vaja Jeesusel õpetada kristlasi valitsema, sest kui sa oled sulase hingega, siis tuleb mõelda nii nagu peremees, see on üsna raske, aga veel raskem on mõelda kui kuningas! Kuningad vajavad õpetamist ja koolitamist. On ilmselge, et paljudes kogudustes juba räägitakse kuningatest ja kuningannadest, räägitakse kuningriigist - sellest, mida ristija Johannes kuulutas, mitte enam taevariigist, sest on aru saadud, et maa peal asi nii lihtsalt ei lõpe, et metsaline saab oma tahtmise või nii nagu tänaseni kirikud õpetavad või kogudused jätavad tõde kuulutamata. 

Kuningaks sünnitakse, aga kuningaks olemine vajab ettevalmistust. Sellega Jumal tegeleb just lõpuajal. Ega taevas ei õpetata enam kedagi valitsema, vaid seal on juba kirja pandud valitsejate nimed, ametid, valitsusalad neile, kes ennast on selleks ette valmistanud. Kui keegi ei taha kuningaks saada, ega teda ei sunnita vägisi. Kui keegi ei taha kuningriiki tulla, siis tal on täielik õigus sellest keelduda. Kuningriigis kehtivad omad seadused, mis on üksnes õiglased ning seetõttu Kuningate kuningas peab lugu igast pühast ja austab ka tema otsust.

Kuid üksi päästetu ei saa otsustada selle üle, et ta jääb igavesti taevasse! 

See on juba pühakirjas lahti kirjutatud mis moodi lõpuaja sündmused kulgevad ja algab uus ajastu, kus valitseb üksnes üks Kuningas, sest meie oleme tegelikult tema teenijad, kõigest asevalitsejad. 

Te olete ju lugenud Mt 19:29 "Ja igaüks, kes on jätnud maha majad või vennad või õed või isa või ema või lapsed või põllud minu nime pärast, saab nad tagasi sajakordselt ja pärib igavese elu." Samuti Lk 18:29,30 "Tema aga ütles neile: „Tõesti, ma ütlen teile, ei ole kedagi, kes on jätnud maha maja või naise või vennad või vanemad või lapsed Jumala riigi pärast, kes mitmevõrra tagasi ei saaks sel ajal, ja tuleval ajastul igavest elu.”" Taevas ei ole põlde ega maid, mida välja jagada. Taevast ei saa sa kedagi maha jätta. Taevas ei ole sul maha jäetud maja, mida sa saad tagasi ja mitmevõrra! See on väga loogiline kui sa mõtled selle üle, see vara mida siin kogutakse, see antakse tagasi ja piibel tõotab, et õelate vara antakse õigetele. See tähendab, et omab ikka väga tähtust see, et sa tegeled siin mitte vara "põletamisega" nagu kadunud poeg, vaid kogumise ja hooldamisega. See kõik jääb sulle. Mõned viitavad nüüd, et Jeesus ütles, et ärge koguge vara, mida koi ja rooste rikub. Õige! Koguge vara, aga mitte seda, mis on mõttetu! Maa on alati olnud konstantne e muutumatu, sest meil on planeet kindla pindalaga ja juudid saavad väga hästi aru maa tegelikust väärtusest, aga eestlased kolivad korteritesse, mida rooste rikub. Rumalasti teevad. Sestap Jeesus noomis neid ahnuse tõttu, mitte selletõttu et te peaksite oma vara laiali jagama ning elama kerjusena. Kadedad inimesed "manitsevad" neid kristlasi, kes on usinad ja ei mata talenti maha, vaid kauplevad, et Issand saab öelda ühel päeval: tubli sulane, mine Issanda rõõmuks, ma panen su palju üle! Jeesus räägib sellest, mida ta teha kavatseb ja mida ta soovitab meil teha enne, kui ta tagasi tuleb. See kõik toimub siin samas planeedil, mitte mingis muinasjutus ja mõistagi mitte taevas.

See on külm tušš, aga toob mõnegi inimese kaine mõistuse juurde, mis on hädavajalik, sest väga paljud kristlased on jäetud teadmatusse või neile on aetud sõna otseses mõttes jama ning müüte ja väljamõeldisi. 

Kui sa avad piibli, siis esmalt võta kott peast ära ja ava silmad, ning loe uuesti evangeeliumi, loe uuesti kõik Jeesuse öeldud tekstid läbi, loe Paulust, loe Sakarja 14 ptk ja teisi prohveteid sh Jesaja, Taaniel, kindlasti Johannese ilmutust. Pane kõrvale kõik senised eksiarvamused, mis tegelikult takistavad sind Jumala sõnast aru saamist ja sa leiad "pärli", et sinu eest on väga palju varjatud, vassitud, valesti tõlgitud, vale prohveteeritud jne. 

Sa pead mõistma, et piibel ja pääste ei lõppe sinu jaoks taevasse saabumisega, sest sealt alates alles algab sinu igavene ja praktiline elu. Seni sa elad siin oma igavest elu, aga sa hakkad elama mitte üksnes igavesti, vaid ka igavese ihuga! Kristuse kuningriik on igavene, kui sa veel ei tea seda. Kahjuks kõik inimesed seda ei mõista ja need, kes saavad teada, on imestunud, et tõepoolest, mismoodi see Kuningriik siis välja näeb, kui meie taevas oleme, aga Jeesus siin valitseb. 

Igavese ihu sa saad üksnes sel juhul, kui sa saad taevasse. Teised ei saa. 

Seetõttu sa võid lugeda prohvetitest, et isegi imikud on selles maailmas koos metsloomadega, aga sulle on räägitud, et see on kuskil taevas, tegelikult Jeesus ju ütles, et taevas ollakse kui inglid, seal ei sünnita. Seetõttu siin on endiselt inimesed, on pered, sünnivad lapsed, kes ei ole küll surematud, aga  elu on taevalik, sest puudub vägivald ja kurjus. See tundub tõepoolest otsekui taevas on maa peale langenud, aga tegelikult Jeesus kirjeldas oma Kuningriigi elu. 

Kui inimesed vaid teaksid kogu evangeeliumi!, et päästega asi ei lõpe, siis te alles näete, mis furoori ja huvi see neis tekitab ja nad tahavad seda kuulda, mis pärast saab ja miks nad ei taha seda siis vastu võtta?! Kes ei tahaks olla surematu ihuga ja valitseda igavesti kuningana? Jumal pani inimese sisse valitsemise anni tema loomise hetkel, andis meelevalla, aga esimesed inimesed loovutasid selle kuradile, kuid igatsus jäi alles. Jeesus tuli tagasi, et taastada endine seisus ja sa võibolla oled saanud õpetust, mis ei kirjelda sõnagi sellest, mida sinule on üle antud. Sa pead meelt parandama. Sa pead võtma meelevalla ja praegu sa saad kuradi paika panna, sest sul juba on vägi kogu pimeduse jõudude üle, aga tulevasel ajastul sul on meelevald valitseda ka kõige üle, mida sinule üle antakse siin maa peal. Sa oled kuninganna v kuningas. Kristuse kuningas.

Rääkige neile tõde ja siis te näete, mismoodi tõde vabastab neid mõttemaailmast, mida seni kristluse pähe on kuulutatud, aga on kaugel sellest mida Jeesus kuulutas. Ta ei kuulutanud taevariiki, vaid kuningriiki. Ka ristija Johannes ei kuulutanud taevariiki, vaid kuningriiki. Teid on tõlkega ninapidi veetud. Aga veel ei ole kõik läbi, te saate uurida ja avastada uuesti evangeeliumi selle TÄIUSES, puhtuses ja kogu selle väes. 

Kristlik Mõttevõra