Kristlik Mõttevõra

KUI TULI JUMALA RIIK

09.12.21 10:46 AM By Kristlik Mõttevõra

Kogu uus leping pööras pea peale inimeste senise arusaama Jumala minapildist. Nende meelest oli Jumal õiglane, aga karm kohtunik, kes nuhtles iga möödalaskmist.

Kui aga sündis Jeesus, siis esimene sõnum oli "ma kuulutan teile suurt rõõmu, mis saab osaks kogu rahvale," ja "tõuseb rõõm Jumala inglite ees ühe patuse pärast, kes meelt parandab." (Lk 2:10, 15:10) Ka Jeesuse esimene sõnum pärast surnust ülestõusmist oli "Olge rõõmsad!" (Mt 28:9)

Johannes alustas: "Parandage meelt, sest taevariik on lähedal" ja põhjusega! Kui Jumala riik tõepoolest on õigus ja rahu ja rõõm, siis inimeste maailmapilt oligi sellest täiesti erinev.

Esiteks tuli meelt uuendada, oma vana mõtteviis ära "uputada" ja uus vastu võtta, mis ei sisaldanud enam kohtumõistmist usuvendade üle. Süütunnet, millest ei olegi võimalik rahu saada. Ent vastu võtta rõõm, mis ületab igasuguse mõistuse ja täidab inimest. Seetõttu nende vana meel vajaski esmalt uuendamist. Jumala riigist ei saa keegi aru mitte enne, kui ta pole muutnud oma seniseid usutõekspidamisi ja omaarvamusi ja uus sõnum oli küll ennekuulmatu! Patust tabatud inimest ei tulekski kividega visata. Pidalitõbise peale tuligi käed panna ja palvetada! Ligimest tuli iga hinna eest aidata, olenemata sellest kas ta on juut või mitte!

Usk vajas täielikku uuendamist, mis ei olnud pelgalt "lepingulisa", vaid täiesti uus leping! Inimesed olid Jumalast valel ettekujutlusel ja pole ime, et uus sõnum oligi NII PÖÖRANE, et paljudele ei jõudnud see üldse kohale! Kas aga täna on veel neid, kes sellest aru saavad?

"Olge rõõmsad lootuses, vastupidavad viletsuses, püsivad palves!" Rm 12:12

Kristlik Mõttevõra