Kristlik Mõttevõra

KUI TE KUULSITE, ALLES SIIS SAITE PÄÄSTETUD

27.05.22 10:50 AM By Kristlik Mõttevõra

Evangeelium on väga lihtne, ka lastele arusaadav. Piisab kuulutusest!

" Usk tuleb kuulutusest, kuulutus aga Kristuse sõna kaudu." (Rm 10:17) Kes ei kuule, sellele ei tule päästet. See on ainus viis päästeks. Peetrus ütles Jeesusele: " Sinul on igavese elu sõnad." (Jh 6:68) Miks ta seda ütles? Sest ta oli kuulnud neid (elu) sõnu. Kui ei oleks kuulutust, siis ei ole igavest elu ega ei tule usku. Te kõik olete kuulnud sõna. Seetõttu te olete tulnud usule ja saite päästetud. Mitte muul põhjusel.

Kuid nüüd on teie kord kuulutada. Kuulutage evangeeliumi, sest teiste usk tuleb kuulutusest. Kuid kuulutage igal pool, isegi kirikutes. Sest nad ikka veel räägivad: "Otsige Jumalat!" Miks nad seda ütlevad? Sest neil ei ole päästet. Nad on uuestisündimata. Nende vaimud on ikka veel surnud. Sest kui nad ütlevad otsige, siis neil ei ole TEDA. Kes ütlevad et neil on, siis nad peavad saama seda jagada ka teistele? Kui neil ei ole anda, siis nad ei tea millest tegelikult jutt käib.

Kuid nende seas on ka päästetuid. Neile öelge: "Ärge otsige Issandat, ta on teie SEES." Teenistustel ikka veel räägitakse, et "Otsige Jumalat!" Miks te otsite teda? Kas te ei tea, et ta on teie sees?! (1Kr 3:16; 6:20)

Minge ja rääkige kõigile. Kodus, tööl, sugulastele, sõpradele ja ka kirikus. "Minge, seiske ja kõnelge rahvale pühakojas kõik selle elu sõnad!" (Ap 5:20) Jeesus saatis jüngrid kogu maailma. Selleks et maailm kuuleks igavese elu sõnu, millest Peetrus tunnistas. Neil olid jumalateenistused, aga neil polnud elu. Nad olid ikka veel vaimselt surnud. (Jh 3:4)

Ristimine ja pääste on kaks eri asja. Paljud kirikulised arvavad et see on üks ja sama. (Mk 16:16) Aga see on ületõlgendus. Märk iseenesest ei ole elu! Paljud on ristitud, aga vähesed päästetud. Päästmiseks on vaja uskuda ja Päästja vastu võtta. Reaalsus on see, et nende vaimud on ikka veel päästmata. Sest üksnes need on päästetud, kelle SEES on PÄÄSTJA. Märk ei päästa kedagi! Jeesus päästab! Peetrus sai sellest aru. Templi "kirikulistel" ei olnud päästjat, nad olid ikka veel vaimselt surnud.

Kõik inimesed vajavad päästet. Kõik! Kuid nad teavad, et Jumal on või nähtavasti on olemas, - ikkagi keegi on, aga nad ei tea, et neil on võimalus pääseda kõigest halvast, mis paraku tuleb maailma peale.

Te ise kuulsite ja teie usk sai sellest alguse. Võibolla te ei kuulnud päris evangeeliumi, teile räägiti pooltõde või midagi olulist jäi rääkimata. Sest paljud räägivad, aga nad ei tea mida nad kuulutavad, sest nad alles ise vajavad päästet.

Kui te kuulutate, siis rääkige kogu evangeeliumi ja rääkige, et see muudab vaimu nii, et inimene sünnib vaimus uuesti. Jumal tuleb tema sisse, kui ta palub ja nii saab päästetud. See juhtub otsekohe. Jumal tuleb tema sisse ja hakkab kohe mõjutama teda! Ei mingeid programme!

Evangeelium on väga lihtne, ka lastele arusaadav. Piisab kuulutusest!

Püha Vaim tuleb nende sisse ja on pitser ehk kinnitus sellest, et nad võetakse ülesvõtmisel ära. Mitte ristimine, mitte leeritamine, mitte Alfad ega kümned käsud. Päästab üksnes Päästja ja usk, mis tuleb kuulutusest, kui nad Issanda isiklikult vastu võtavad ning lubavad ennast päästa. Ilma luba andmata Jeesus ei vii siit ära elusalt mitte ühtegi uskliku.

Selleks kuulutage, et neil tuleb meelt parandada pattudest ja jätta maha endine patune eluviis ja uskuda Jeesusesse ja ta vastu võtta kui isiklik päästja. Väga lihtne.

Jeesus päästab vaid neid, kes on ta vastu võtnud.

Kristlik Mõttevõra