Kristlik Mõttevõra

Kui sa satud lõksu?

07.10.16 12:03 AM By Kristlik Mõttevõra


„Miks meie ei suutnud seda välja ajada?” küsisid jüngrid. Ja Jeesus ütles, mida nad oleks pidanud tegema. (Mk 9:28)

Kindlasti oled ka sina kogenud, et sa teed midagi, aga mingil seletamatul põhjusel pole tulemust. Sa oled sattunud usu lõksu! Kuhu kukume siis, kui me hakkame tähtsust omistama asjadele või vahenditele, mitte Jumalale! Mingi asi muutub kinnisideeks. Oled sa midagi sellist kogenud?

Jumal ei taha, et sa toimiksid nagu maag. Vaid iga kord asetaks fookuse õige koha peale ja asi hakkab toimima. Oleneb sellest, kuidas sa asja vaatad. Kohe kui sa muudad vaatenurka, muutub perspektiiv.



Näiteks palvetame ja usume et see juhtub just sel põhjusel või sel viisil, kuidas me seda teeme. Sest "mul on ilmutus!" Ei juhtu. Midagi ei muutu! Sest palvele omistati seos. Seosed on kui köied, mis tuleb enne lahti päästa ning alles siis hakkab asi muutuma. Ole ettevaatlik. Sa võid saada ka vasta näppe. Kui näpukumm rebeneb, vallandub energia, see võib haiget teha. Normaalne. Nii jääb meelde. Sa õpid kogemusest. Sa õpid seda, et seni kuni sa kasutad asja ühel viisil, on sul ootuspärane vastus, et ei saagi teistsugust tulemust. Seda lihtsalt ei juhtu. Sest ühtviisi toimides sa saadki sama tulemuse. Sellel põhineb teadus. Kui sama katse ei anna sama tulemust, siis see ei ole asi tõene. Aga mitte usk!

Usk ei sea fookust meetodile, vaid isikule, kes selle välja mõtles, kuidas jõud või vägi toimib. Seetõttu Jumal laseb sul mõnda aega nii olla, kuni sa lõpuks taipad, et asjad ei liigugi edasi vaid seetõttu, et sa teed neid ühtviisi. Sellejuures sa lõpuks pöördud isiku - Jumala poole. "Miks nii?" Ning ta selgitab: niipea kui sa päästad lahti seosed (mida ta näitab), võimaldab see toimida piiranguteta. Jumal on kõikvõimas.

Jumal ei vasta palvetele seetõttu kuidas sa täpselt palud või mida sa selle tegevusega seostad, vaid seetõttu, et sa pöördud tema kui Jumala poole. 

Ta tahab, et sa ei satuks usulõksu, vaid oleksid valikutes vaba ja näeksid palvevastuseid mitte "trikki", nagu illusionist või mõni maag, vaid üksnes seetõttu, et sa saad aru, kelle käes on kogu vägi ja au. Kohe kui sa taipad, vabaned sa usu lõksust, - paiskud edasi suure jõuga!


Kristlik Mõttevõra