Kristlik Mõttevõra

KRISTUSE TEINE TULEK

25.10.23 12:26 PM By Kristlik Mõttevõra

Koguduse ülesvõtt ei ole teine tulek

Teile õpetatakse, et Kristuse teine tulek on koguduse ülesvõtmine. Meie ütleme, et hoopis Õlimäele tagasi saabumine on teine tulek, aga juba koos sinuga! (Sk 14:5)

Kui Kristus tuleb pruudile järgi, siis see toimub vargsi vana juudi kombe kohaselt, mil peigmees tuleb öösel pruudi järgi. See on iidne tava. See on kümne neitsi tähendamisõnas. (Mt 25:1) See toimub salaja. Teie näete ingleid, kellele tullakse järgi ja teid kistakse üles taevasse (1Ts 4:17) samal kombel (Ap 1:9) ning nii kaob mõne tunniga sadu miljoneid kristlasi. Üks võetakse põllult (Mt 24:40), teine jääb maha. Üks võetakse voodist, teine jääb maha, täpselt nii selgitas Jeesus. See, kes maha jääb, esiti isegi ei taipa teiste kadumist ega näe ka ingleid. Ent inimesed hakkavad küsima ning otsima neid, sest paljud tuttavad on nende seast kuhugi kadunud ja ei ilmu välja. Ent ei ole nad ühtigi kadunud. Nad on ära viidud. Kuid ülesvõtt ei ole teine tulek, mil Jeesus tuleb maa peale. Jeesus ei lasku ülesvõtmiseks maale, vaid ootab taevas oma pruuti, pulmapeole, keda kogu maailma inglid koguvad ning kohale toovad, kristlased saavad pidurõivad.
Teine tulek on alles pärast Jeesuse pulmapidu. Alles siis Kristus tuleb ihulikult tagasi koos sinu ja kõigi teiste pühadega maa peale. Sel päeval ta tuleb samasse paika, kust ta üles tõsteti jüngrite silme alt. See on Õlimägi. Sakarjas kirjeldab põhjalikult 14 ptk, mis neil päevadel juhtub enne ja ka pärast seda.

Sellest päevast alates on Issand ainus maailma valitseja ja teie valitsete kuningatena (Ilm 20:6) koos temaga, selgitab ka Johannes. Sealt alates hakkate maa peal teie valitsema reaalselt, kuna olete Kristuse nimel (ase)valitsejad. See on teie igavene amet. Te valitsete nende üle, kes jäid maa peal ellu, aga neil teistel ei ole igavest elu. Teil aga on. Seetõttu on kirjutatud, et rahvad hakkavad käima Jeruusalemmas kummardamas kord aastas ja kes ei tule, neile ei saja vihma. (Sk 14:17) Kuid Jeruusalemm elab julgesti. Ja isegi kogu maailma varandused ning kuld kogutakse kokku. See antakse õigetele. (Õp 13:22)

Mis puudutab sõda, siis relvad taotakse atradeks. Mis puudutab tuumasõda, siis seda ei juhtu. Sest seda ei ole võimalik, kuna hiljem juhtuvad hoopis teised asjad ja vastupidiselt need prohvetisõna kuulutused ei läheks muidu täide.

Piiblit tuleb usaldada ja ärge uskuge neid, kes teid hirmutavad tuumasõjaga. Need on valeprohvetid! Need inimesed ei tunnista või ei ole lugenud, mis sündmused juhtuvad pärast teist tulemist. See on rahuriik! Seda ei saaks juhtuda, kuid piiblis iga sõna läheb täide ja meie head ajad seisavad alles ees. Eestlane ütleb: lõpp hea, kõik hea.

Ent esiti meile tullakse järgi. Meid viiakse pulmapeole seniks, kui maailmas on lõpuaja viletsusaeg ning piiblis kirjeldatud metsalise juhitud sündmused. Meie oleme sellest välja tõstetud sõna otseses mõttes. Meie oleme samal ajal pulmapeol. Siis aga järgneb Kristuse rahuriik ja see algab Õlimäele saabumisega. Kõik pühad sh sina saad käia ära Jeruusalemmas, kui mitte varem, siis sel ajal kui Jumala lapsed tuuakse siia tagasi valitsema nende inimeste või rahvaste üle, kes ei saanud päästetud. Neid jääb siia mitu miljardit. Kõik ei saa lõpuajal hukka. Need kes ellu jäävad, ka nemad saavad elada lühidalt rahuriigis ja paljud elavad siis sada aastat, oma loomuliku elu lõpuni, aga siiski neil ei ole igavest elu nagu sinul. (Js 65:20) Siis on just see aeg maa peal, kui hunt ja kitsetall söövad rohtu ja kurjus on luku taga tuhat aastat. Maal sünnivad lapsed (Js 11:6) ja see ei ole mitte! taevas (Mk 12:25), vaid loomulik elu maa peal. Küll see saab olema alles imeline ajastu! Igal inimesel tasub saada päästetud, et näha seda kõike juhtuvat oma silmaga, mida prohvetid on ette kuulutanud.

Sinul on igavene elu ja sa ei näe surma, kui Jeesus saadab oma inglid järgi, kes koguvad kokku tema omad. "Ja ta läkitab oma inglid suure pasunahäälega ja need koguvad kokku tema valitud neljast tuulest, taeva ühest äärest teise ääreni." (Mt 24:31) Need on Jeesuse sõnad. Jeesus ei tule sulle järgi, vaid inglid! Kes koguvad kokku tema päästetud. Sina oled üks nendest, kes kaasa viiakse. Seetõttu pühitse end ja valmistu ette, ole alati valmis tema tulekuks, olgu sul "õli lambis", sest me ei tea päeva ja tundi, mil see juhtub. Aga see juhtub.
"Jeesus lausus: "Tõesti, ma ütlen teile, ei ole kedagi, kes on maha jätnud maja või vennad või õed või ema või isa või lapsed või põllud minu pärast ja evangeeliumi pärast ega saaks vastu nüüd, selsamal ajal sajavõrra maju ja vendi ja õdesid ja emasid ja lapsi ja põlde tagakiusamise kestelgi, ning tuleval ajastul igavest elu."" (Mk 10:29,30) Kui sageli seda pühakirja kohta väidetakse kui taevast, aga see ei ole nii. Jeesus ütles veel, et kui teil jääb vara maha või tekib kahju, näiteks kinnisvara (põllud, majad, maa) osas, siis tagasi tulles, tema rahuriigis saate hüvitatud ja mitmekordselt. Taevas ei anta teile maad. Maa antakse ikka siin! Seetõttu see hüvituse tõotus kehtib alates sellest hetkest, kui te olete tagasi siin, - tulevasel ajastul.

Siis makstakse paljudele ka palk välja. Ilmutuse 22:12, "Vaata, ma tulen varsti ning toon igaühele palga, ma tasun igaühele tema tegude järgi." Sel ajal makstakse palka ka neile, kes jäid siia ja tegid midagi Jumala heaks, kuigi nad ise ei võtnud päästet vastu. Kuid kahtlemata saavad oma palga ka need kristlased, kes siin olid enne päästet ning tema heaks loobusid oma elust ja teenisid Issandat. Teod ja palk on taevas kirja pandud, aga igaühele makstakse see välja siin.

Kristlik Mõttevõra