Kristlik Mõttevõra

KRISTUS TOIMIB JUBA ÜHEST

05.12.23 04:28 PM By Kristlik Mõttevõra

Kas Jeesust polegi kohal enne kui kaks või kolm kristlast kokku saavad?

Matteuse 18,20 "Sest kus kaks või kolm on minu nimel koos, seal olen mina nende keskel." Kuidas sellega siis ikkagi on?
Kus kaks või kolm on minu nimel koos, mida see tähendab ja muudab? On ju öeldud, et meile on antud kogu meelevald Jeesuse nimel usus tegutseda, siis Jeesus on kohal ja kinnitab meid.

Mille poolest kaks kristlast, kelles on sama Jeesuse vaim, on parem kui üks kristlane, kelles on samuti Kristuse vaim võiks olla võtmeküsimus. Huvitav, eks ole! Kindlasti olete seda sama mõelnud?

Asi pole üldse Kristuse kohalolus või puudumises, asi on meie mõtlemises.

Kui kaks kristlast või kolm saavad kokku, aga iga üks ajab oma asja ja nõuab oma tahet, seal Jeesus peab ootama enne, kui neil tahe muutub sedavõrd, et see on sama ja nad on Kristuse nimel ühel meelel koos, et teevad midagi Ühisel nimel, mitte igaüks oma nimel. See puudutab ka koguduste läbi käimist või isegi Jumala teenistusi. Johannese 15,5 ütleb Issand järgmist: "Mina olen viinapuu, teie olete oksad. Kes jääb minusse ja mina temasse, see kannab palju vilja, sest minust lahus ei suuda te midagi teha." Oksad võivad üksteist nügida, aga nad on ikkagi sama puu oksad.

Teile on õpetatud, et alles siis on Kristus kohal kui kristlasi on mitu, on tegelikult lahkõpetus, et muidu ta puudub kohalt. Mis on mõistagi valeõpetus! Kristus on alati kohal, iga kristlase sees. Kristus on kohal ka juhul, kui kristlased on kokku tulnud. Jumala Vaim tunnistab v tõendab seda.

Johannese 15,26 "Kui tuleb Lohutaja, kelle ma teile Isa juurest saadan, Tõe Vaim, kes lähtub Isast, siis tema tunnistab minust."
Johannese 16,7 "Kuid ma ütlen teile tõtt: teile on parem, et ma lahkun, sest kui ma ei lahkuks, ei tuleks Lohutaja teie juurde, aga kui ma ära lähen, siis ma saadan tema teie juurde."

Efesose 3,17 "et Kristus usu kaudu elaks teie südameis ning te oleksite juurdunud ja kinnitatud armastuses."
Efesose 3,20 "Aga Jumalale, kes meis tegutseva väega võib korda saata palju rohkem, kui oskame paluda või isegi mõelda."

Sestap Kristus ON kohal. Olgu siis üks, kaks või kolm või enam Kristuse nimel koos. Ta on meie kõigi SEES!

Ta on sinu sees isegi siis kui sa oled üksi. Ta ei lahku sinu juurest, et tulla tagasi siis, kui su juurde kedagi veel tuleb või sa lähed teiste kristlaste juurde. Kui ta nii mõtleks, siis ta ei hooliks sinust. Kui sa pead ootama seni, kuni kaks või kolm on kohal, siis pole ju mõtet isegi enne seda palvetama hakata! Kui te usute, et sel juhul Jumal vastab palvetele.

Kristus on Püha Vaimu kaudu alati kohal ja kõik see mida sa vajad, on sinule juba üle antud. Lihtsalt kasuta seda.

See ei ole isegi usu küsimus. "Kaks või kolm" ei ole usuküsimus. Teil ei ole ju mõtet paluda kui pole kahte kristlast, aga see ei ole tõsi! Te võite kõike paluda ja te ei pea ootama ega ilmtingimata otsima neid, kes teie palvega sama meelt on. Loe, mida kirjutab Johannese 15,7. Ta ütleb: "Kui te jääte minusse ja minu sõnad jäävad teisse, siis paluge, MIDA TE IGANES TAHATE, ning see sünnib teile." Kui see ei oleks nii, siis Teie ei ole Kristuses ja Kristus ei ole teis! Ent teie olete Temas ja Tema on teie sees.

Kristlik Mõttevõra