Kristlik Mõttevõra

KRISTUS SINUS

17.01.24 02:12 PM By Kristlik Mõttevõra

Kristlasel võib minna enda sees juba kitsaks, kui Jeesus saab rohkem avalduda temas, siis kristlane näeb üsna tihti, et see isik ei ole enam mina v ta ei tea kes see mina on. See on normalne. Sest Kristus on teie sees, aga selle juurde käib võidmine. "Teil on ju võidmine sellelt, kes on Püha, ja teil kõigil on teadmine!" (1Jh 2:20)

Vahest võid sa tunda, et sind ei olegi enam olemas. Enamus mis su elus avaldub, kuidas sa teistele välja paistad, neile kes ei ole sees, ei ole enam mina, vaid Jeesus. See ongi tema "sarnasus". Kuid see EI OLE TEIE, vaid Tema! Te ju teete vahet?! Te ei ole Kristused, vaid Jumala lapsed. On täiesti tavaline, et ühe pere lapsed on selle pere "nägu".

Nii et kui te laulate, "vähem mind ja rohkem Jeesust," kas te ikka aru saate, mida see teile tähendab v maksma läheb? Ärge mõistke valesti! Seda tõlgendatakse sageli valesti, soovides ning soovitades oma nägu kaotada. Kuid piibel ei kutsu jüngreid loobuma oma iseloomust, muutuma robotiteks, kellel puudub Jumala poolt kaasa antud ainuomane identiteet kõige selle juurde kuuluvaga.

Jumala mõte saada tema sarnaseks ei seisne kindlasti enda unikaalse iseloomu ignoreerimist, vastupidi, Jumal on huvitatud sinust kui kuninglikust isiksusest ja ta näeb sinu tugevusi, aga nõrkused võtab enda peale.

Jumal soovib sinu hinge sellisena nagu sa oled ja tuli oma Vaimuga sinu sisse, et sa võiksid need võimeid vastu võtta oma ellu ning kasutada kui Jumala laps tema võidmises.

"Aga võidmine, mille te olete saanud temalt, püsib ju teis ning teil pole vaja, et keegi teid õpetaks; vaid nii nagu tema võidmine teid kõiges õpetab - see on tõde, mitte vale - ja nii nagu tema teid on õpetanud, nõnda püsige Kristuses." (1Jh 2:27)

Kui sa lubad tal sind toetada sisemiselt, võtad omaks, et ta seda teeb ja sina oled temale sel viisil vajalik, siis sa näed endas, kuidas sa teatud asju tehes ei tee seda omast tarkusest või jõust, vaid Jumala väes, tarkuses ja võidmises. Sel juhul sa avastad endas need jumalikud viljad, mis avalduvad ja see on kaunis ning kuninglik.

Sa ei ole ju enam nn alamklassist v keskklassist ega isegi eliit, vaid valitud sugu, Suure Kuninga esindaja. See on sinu identiteet. Kuninglik preester, püha! (1Pt 2:9) Olenemata sellest, kui kaugele sa oled jõudnud läbi mõelda oma uue identiteedi osas, piibel ütleb et sa juba oled seda. See ei ole mingi vaimulike privileeg, vaid see on kõigi Jumala laste osadus ning on nähtav väiksemal v suuremal määral kõigis.

Sul ei ole põhjust Kristust otsida kuskil risti all või kirikus või mis tahes kohas, vaid ta on sinu SEES. Ta on sinuga kogu aeg seal kus sa parasjagu asud. Kui sa astud sammu, on ka tema seal. Ta ei kao kuhugi. Sa võtsid ta vastu ja ta saab tegelikult olla sulle lähemal kui isegi kes tahes inimene, sest Kristus on sinus. Tema kaudu on sul avatud ligipääs Isa juurde. Sest mis jumal see on, kes ütleb ole minu lapseks, aga ei lase last enda lähedale! Meie Jumal on armastus ja Jeesus ütles, tulge kõik!

Kristlik Mõttevõra