Kristlik Mõttevõra

KRISTLANE EI SAA LÜHISES OLLA

07.09.21 08:14 AM By Kristlik Mõttevõra

EI MINGIT LÜHIST!

Kui sa oled Jumala laps, siis sul on Püha Vaim, mis on märk ja seda ei ole sinult ära võetud isegi siis, kui sa pattu tegid. Oli nii? Aga miks?


Sest ta tuleb sulle appi ja tuletab meelde, et sa pead meelt parandama. Kui sul on Püha Vaim, siis su juhe ei saa kokku joosta ehk tekkida lühist. Küll aga võib olla (väe) pinge langus, kuid sa ei ole lühises, nagu oli kuulda möödunud pühapäeval ühe tuntud jutlustaja sõnumis, kui keegi juhtus kuulama. Et just lühis takistab vägevaid asju tegemast, kui miski ei tööta. Aga see õpetus ei vasta tõele!


Sul lihtsalt on vaja akut laadida, sest sul on väge vaja. Kui sa oled Püha Vaimuga täidetud, siis sa võid teha seda, milleks Jumal on sind kutsunud tegema või volitanud. Ja suudad kurjale vastu panna. Suudad hoiduda patust. Suudad teha neid imelisi asju, millest piibel räägib ja esiteks armastada, "sest Jumala armastus on välja valatud meie südamesse Püha Vaimu läbi, kes meile on antud." Rm 5:5. Sest ilma armastuseta ei ole miskit. Ilma Püha Vaimuta ei suuda te isegi usus püsida!


Peamine põhjus, miks sul ei pruugi vahel asjad õnnestuda on selles, et sa ei kasuta oma volitusi või ületad sulle antud volitusi.
Näiteks teed kogu hingest midagi, aga see ei tule vaimust, "et teie usk ei oleks inimlikus tarkuses, vaid Jumala väes," 1Kr2:5; "sest Jumalariik ei ole sõnades, vaid väes." (1Kr 4:20) Sest "inimlik tarkus" on hingeline. Kuid sa pead suutma vahet teha, kas sul on mistahes olukorraks eriline and kui ees on eriline asi lahendada. Kui sa ületad oma volitusi, siis asi luhtub. See on peamine põhjus, miks vahel üleloomulikud asjad ei käivitu, mitte aga see, et sa oled lühises! Seni, kuni sinus on Püha Vaim, ei ole võimalik lühises olla.


Võibolla sa lihtsalt ei oska olla vaimust juhitud piisavalt (vähe kogemust), aga pigem oled alajuhitud, otsekui sõiduk libedal teel ja liigud külglibisemises. Kui sa aga paned sisse õige käigu ja valid Jumalaga liikumisel õige kiiruse, mida ta just sinu kogemuste puhul eeldab, jälgid liiklusmärke ja liiklust, sõidad sa koos Jumalaga ja oled juhitud ja Püha Vaim õpetab, keelab mõnikord, hoiatab või kutsub edasi sõitma.


Kuula teda (rhema), mis tal sulle liikluses öelda on ja täida oma ihu Püha Vaimu väega (dynamis), teda paludes, ta tuleb hea meelega ja varustab sind, eriti siis, kui ta kutsub sind midagi tegema. Ära ole rumal, sest saatan kutsub sind tegema arutuid asju, nt kiirust ületama või rikkuma reegleid, seda ta üritas ka Jeesuse puhul kõrbes teha, teda kiusates Jumala sõnaga. Aga Jeesus ütles veel et "kirjutatud on..." ka seda või teist  ja ei pannud Jumalat proovile arutult. 


Jumal andku ka sinule selleks tarkust ja tee alati kindlaks, kas see mida sa teed täna on ikka Jumala tahe sinu olukorras teha ja sul on selleks volitus. Püha Vaim ütleb seda sulle! Kuula teda ja kui ta kohe ei vasta, siis oota ära. Võta asja rahulikult. Jumalal ei ole kunagi kiiret! Küll aga ei saa seda öelda saatana kohta. 


"Sest meie evangeelium ei ole teie juurde tulnud palja sõnaga, vaid ka väes ja Pühas Vaimus." 1Ts 1:5 Jumala tempel ei saa lühises olla, kui seal on Jumala vaim ja sinu ihu on Püha Vaimu tempel, 1Kr 6:19. Ei mingit lühist!



Ps.
Kui sa Jumala salgad, siis Püha Vaim lahkub sinu ihust ja siis on tõesti olukord, kus sinu sees ei ole nö voolu, ei teki valgust, ei väge, aga ka see ei ole lühis. Sa lihtsalt ei tööta, oled rikkis ning hukule määratud. Lühisest saab rääkida olukorras, kus Jumala vägi ja deemonlik mõju ristuvad, siis käib tõesti "raksakas", nt inglite ja deemonite vastasseis. Kuid inimeses ei ole loomu poolest sellist energiat (Jk 3:11, Mt 12:24,27; Lk 11:8), muidugi kui ta ei ole nõid.

Kristlik Mõttevõra