Kristlik Mõttevõra

KÕIK ON POOGITUD

23.01.23 10:22 AM By Kristlik Mõttevõra

Ärge halvustage üksteist, vennad!

Kui tihti kristlast häirivad kõrval oksad? Kui mõelda, et ainult tema ongi poogitud. Teised oksad ei ole kellegi oksad, et need tuleks üldse ära põletada!

Iga võra välimust, vilja suurust ja kogust võib arvustada. Saada lausa pahaseks, kui teised oksad neid tuules nügivad ja teevad häält. Seetõttu kuuleb ühtelugu "oksade nagistamist"!

"Siis ära hoople okste ees. Ja kui sa hoopled, siis pea meeles, et sina ei kanna juurt, vaid juur kannab sind." Rm 11:18
Kõik oksad on sama viinapuu küljes ja neis voolab sama elav vesi ning isegi viljad on sama maitsega, sest need kõik on ju poogitud!

Puu küljes ei saagi kasvada identse välimusega oksi! Kõigil on natuke oma nägu ja tegu. Aga kannatavad külma ja tormi üheskoos, õitsevad koos ja kannavad ka vilja samal ajal, sest Kristus liitis neid ühe ihu külge!

"Mina olen viinapuu, teie olete oksad." Jh 15:5 "Kui juur on püha, siis on ka oksad pühad." Rr 11:16 "Aga ka nemad, kui nad ei jää uskmatusse, poogitakse puu külge, sest Jumal suudab nad jälle külge pookida." Rm 11:23

Kristlik Mõttevõra