Kristlik Mõttevõra

KOGU JÄÄ SULAB

22.11.23 01:33 PM By Kristlik Mõttevõra

Kristlased vahel küsivad, et kuidas me peaksime suhtuma kliimasoojenemise tagajärgedesse?

Lugege piiblit. Mis on kirjutatud seoses uue ajastuga? Seda on kirjeldanud paljud prohvetid. Millegi pärast kristlased ei ole tahtnud või süvenenud ettekuulutustesse? Sest meile on õpetatud ja pähe taotud evolutsiooni ja ammugi puudub sealt veeuputuse selgitus jt piibli sündmused. Kui te aga loogiliselt vaatate suurt pilti, siis te näete ja saate vastuse küsimusele, kas kliimasoojenemine on vältimatu. Meie ütleme, et teatud ringkonnad üritavad vastu seista Jumala plaanile ja eelkõige on sellest tehtud agenda, mida müüakse inimestele. Kas sellel on tõepõhi all.

Vastuse saate piiblist. Aga eelkõige tuleb inimestel vaadata näkku faktidele. Pole ju saladus, et põhjapoolusel on püramiidid, veel suuremad kui Egiptuses, samuti on püramiidid lõunapoolusel ja veealustest linnadest olete ehk kõige enam lugenud. Mõistlik inimene küsib: kuidas see on võimalik? Kui need alad on olnud kogu aeg vee all või miinuskraadidega, siis ei ole ju võimalik neid sellise moel ehitada? Need ei tohiks seal olla, aga on. Faktid jäävad faktideks. Muidugi koolides seda varjatakse ja võibolla isegi mõned selle postituse lugejad saavad sellest esimest korda aimu. Ent siiski, kui püramiidid jt ehitised on koguni 700 m sügavusel, siis ei ole see loogiline! Iga laps saab ka aru, et seal pidi olema kuiv maa ja kui põhjapoolusel ei ole pluss kraadid, siis inimene selliseid ehitisi ei ole võimeline püstitama. Need on kõigile nähtavad faktid, mis lausa karjuvad näkku!

Kui nüüd te loete pühakirja ja prohveteid, siis te võite avastada ennustused, mis kirjeldavad planeedi Maa tulevikku ja see võib tunduda uskumatu! Sellele vaatamata on pühakirjas ka sündmused, millele on avastatud tõendid, nt Kõrkjamerest läbiminek. Kuid samapalju tõendavad need ehitised, mis asuvad X kohtades, et maailm ei olnud alati selline. Kui me teame, et inimesed ehitasid maailmas ja arenesid, siis see tegelikult toimus samal ajal üle kogu planeedi. Ehitati nii Ameerikas, Aasias, Okeaanias, Lähis-Idas ja isegi põhjapoolusel. Kuid mõned neist on meile teada. Siiski tõendavad vähemtuntud tõendid seda, et kliima oli totaalselt teistsugune ja üksnes soojem ning kuivem. Vett ei olnud sel määral. Seetõttu ainus sündmus, mis maastiku ja inimtekkelise töö peitis või hävitas pidi olema totaalne, ülemailmne ja juhtuma üsna hiljuti. Loogika on siin selles, kui inimene kirjutab, siis tema käekiri tõendab fakte samast ajaperioodist, neid ei saa liigutada tuhandeid aastaid sinna kuhu teadlased tahaksid, et see oleks neile sobiv aeg. Seetõttu ka suurehitised, mis on ehitatud, on tegelikult samast perioodist ja need hävitati veeuputusega, niisamuti kui põhjapoolusel läks pärast veeuputust kliima külmemaks. Kas Jumal viis Egiptusesse liiva? Ei. Seda ei olnud seal Aafrika põhjaosas sel määral. Selle paiskas sinna veeuputus. Sama, mis uputas merepõhjas ehitatud linnad. See juhtus üsna hiljuti.

Te peate aru saama, et kui kogu planeet muutus, siis muutus ka selle kliima, mis varem oli soe, muutus nüüd poolustel külmemaks. Ent lugedes piiblist tekste, võite leida, et see ei jää nii. Seetõttu tekib igal usklikul ootuspärane küsimus, kes usub et pühakiri on audentne: kuidas ma pean suhtuma kliima soojenemisse? Vastus on väga lihtne. Vaata, mis oli enne. Enne oli soojem. Ka Eesti kohal oli pidevalt soe ja võiks väita, et suvi ilma talveta. Kui te loete näiteks Aamose raamatu 9 ptk, siis te võite ehmatusega leida koha, kus prohvet ütleb: Jumal sulatab kõik künkad. (Am 9:13) See ei tähenda, et Jumal sulatab kuskil piirkonnas küngastelt lume. See tähendab, et kogu lumi ja jää sulatatakse. Sellest rahuriigist kirjeldab ka Jeesus ja UT prohvetid. Me loeme, et Jumal loob uue maa. Tegelikult ta ei loo uut maad ega planeeti, vaid loob selle olukorra, mis oli enne veeuputust. Seega ootab sellisel puhul meid ees igal juhul kliima soojenemine ja isegi Eestis ei tule enam jõulude ajal lund! Kas see üllatab teid? Ei tohiks. Sest kui te loete pühakirja, siis on see stsenaarium sinna sisse kirjutatud. Seega pääsu ei ole. Miks sellesse nii hüsteeriliselt suhtutakse? Sest need kohad, kus on ehitatud suured linnad ja rikaste "paradiisid", need jäävad vee alla. See on see põhjus, miks establishment räägib seda, mida defineeritakse nn kliimasoojenemiseks ja mille vastu tuleb võidelda. Oma viga, et ehitasid maja liivale, ütleks Jeesus. Tark mees ehitab kaljule. Või nagu eestlaste kultusfilmis pool naljaga öeldakse välja tõde: tark mees ehitab oma onni merest kaugemale. Naera või nuta, aga tõsi!

Lugege ja uurige ja te leiate, et ongi soojenemine sisse kirjutatud ja pole ime, kui kurat selle vastu seisab. Tema tõttu ju uputati kogu planeet ja vaid Noa pere pääses. Nüüd aga ootab teda ees uus prohmakas! Kõik kaob, see maailm kaob ja tema himud, aga see ei tähenda, et planeet kaob, sest siin saab olema taastatud maa, uus maa, rahuriigi näol. Sellest võite palju lugeda ja selle nimel tasub elada ja seda oodata. See juhtub üsna varsti, kui Jeesus tuleb pärast ülesvõtmist tagasi kõigi pühadega ja siis hakkab nalja saama. Kes pärast naerab, naerab paremini, ütles juba vanarahvas. Meil aga on need päevad ette kirjutatud pühakirja tekstides ja mõelge loogiliselt, see ei ole mingi luulevorm, see on Jumala riik.

Kristlik Mõttevõra