Kristlik Mõttevõra

KIRJUTATUD ON

14.11.22 09:20 AM By Kristlik Mõttevõra

Vahel kristlased räägivad, neil on Kristus ja nad on vabad kõiges, isegi piibli lugemisest ning küllap tema vaim juba ütleb konkreetse sõna kui midagi vaja läheb. Kuidas piibel seda seisukohta kinnitab? Kui sa tahad kuradile vastu panna nagu Jaakobuse kiri kirjeldab ja õpetab, siis, kas kurat põgeneb juhul, kui sa räägid sõnu mis ei ole piiblist? EI! Ta kiusab sind edasi, aga lahkub alles sel juhul, kui sa kasutad logost e Jumala sõna õigesti.

Jeesus ei kasutanud rünnaku olukordades oma sõna, vaid tsiteeris logost. Kuidas tsiteerida Jumala sõna, kui sa isegi ei tea mis piiblis kirjutatud on?

Tõsi on ka see, et Püha Vaim saab küll edastada inimestele infot, ütelusi ja mõtteid nendes olukordades, aga! inimesed ei suuda seda eristada ning sellest pole kasu. Kuidas sa tead et see sinu olukorras õige on? Usklikke kiusab kurat just sõnaga nagu Jeesust kiusati kõrbes.

Jeesus vastas: kirjutatud on. Seejärel tsiteeris Jumala sõna, mis vastas kontekstile. Sellel oli vaimne mõjujõud ja vabastav tulemus.

Kui keegi kiusab, siis kasuta Jumala sõna. Sa näed reaktsiooni. Kuna Jumala sõna ei ole vaimses maailmas sisutühi, seetõttu mõjub sõna väeliselt. Just see omadus põhjustab inimestes reageerimise, kas see sinu vastasele meeldib või mitte, aga see toimib.

See on nagu keemiline katse, kus aluse ja happe vahelise reaktsiooni tulemusel keskkond muutub neutraalseks, aga antud puhul vaimumaailmas. Jumala sõna alus neutraliseerib kuradi rünnakud, kõrvaldab vaimse mürgi kahjuliku mõju, peatab levi.
.
Seetõttu teile on kasulik teada, mida Jumala sõna sisaldab, see on kõige alus!

Sõna läheb vaja raskustes, seda on vaja teada kuradi vastu.

Sõna on vaja uskumiseks, sa ei ole ju kergeusklik? Sa ei saa kõike uskuda, mida räägitakse. Kuid sa saad usaldada piiblit, Jumala sõna.

Seetõttu loe püsivalt ja võta vaimus vastu pühakiri. See on hinge päästmiseks eluliselt vajalik! Ainus võimalus rhema (öeldud sõna, üteluse) võrdlemiseks on logos, kirjutatud sõna. Kus sa võrdled konteksti ja saad öeldud sõna puhul selgust ja seda sinu vaimulikes olukordades ära kasutada.

Kristlik Mõttevõra