Kristlik Mõttevõra

KINDLAM KUI PROHVETISÕNA

18.10.23 10:36 AM By Kristlik Mõttevõra

Te olete lugenud, et taotlege prohvetiandi, aga meie ütleme, et vägi on üle kõige! Peetrus ei pidanud prohvetiandi kuidagi ülimaks või kõrgemaks, vaid ta selgitas, et nad nägid Kristuse väge oma silmaga.

Vägi ei ole mingi targutamine, vaid reaalne jõud, mis jätab iga vaimuanni selle kõrval kahvatuks. Ta ütles et vägi on midagi kindlamat prohvetisõnast!

Paulus tõdes, et Jumala riik ei ole sõnas, vaid väes. (1Kr 4:20) Kuigi ta õpetas andidest (1Kr 12 ptk), siis annid on siiski väeavaldamise vahendid (1Kr 12:6). Kõigest Jumala tööriistad.

Kristuse meele ja väe juures kahvatub iga prohvetlik and. Vaatamata sellele, et prohvetid ehitavad üles kogudust (1Kr 14:4), siis sõnast kindlam on vägi! Seda kõike nad nägid oma silmaga. Sestap ei olnud see mingi müüt või targutamine (Kreeklaste mütoloogia oli targutuste poolest tuntud. 1Kr 1:22). Vägi oli Vaimne reealsus nende ümber igal ajal, mil nad viibisid Kristusega ja pärast seda. Nad said aru et vägi on Jumala suuruse (loe: audentsuse) märk ja see on silmaga nähav ja kõik teevad hästi, kui nad võtavad seda kui südame lampi. Peetrus hoiatas valeõpetajate eest. Valeprohvetid teevad ka täna oma tööd, levitavad valeõpetusi või targutusi, teotavad tõeteed. Kes püüavad valede sõnadega ära osta. (2Pt 2:3) Seetõttu Jumala vägi teie sees on midagi kindlamat kui isegi prohvetlik sõna ja iga õpetus.

See on sama audentne tunnistus nagu ülestõusnud Jeesuse nägemine, mis on väe suurus, mida ei saa eitada, ilmumist nägid pealt paljud oma silmaga. Niisamuti on ka iga Jumala väe ilming tõend, mida ei saa eitada, me ju näeme seda oma silmaga iga päev oma eludes kuidas see töötab! See vaimne reaalsus toimib Jumala väe läbi, mis meile ON juba antud! Keegi ei saa seda tühistada. See on jah ja aamen!

  • "Meie Issanda Jeesuse Kristuse väge ja tulemist ei ole me teile teatanud mingeid targutavaid müüte jäljendades, vaid me oleme tema suurust näinud oma silmaga." 2Pt 1:16
  • "Ja nii on meil midagi kindlamat prohvetisõnast ja te teete hästi, kui panete tähele seda nagu lampi, mis paistab hämaras paigas, kuni päev hakkab hahetama ning koidutäht tõuseb teie südameis." 2Pt 1:9
  • "Sel põhjusel tuletan ma sulle meelde, et sa taas õhutaksid lõkkele Jumala ande, mis on sinus minu käte pealepanemise kaudu." 2Tm 1:6

Kristlik Mõttevõra