Kristlik Mõttevõra

KES ON VASTUPANIJAD

17.04.24 07:55 AM By Kristlik Mõttevõra

Piibel räägib väga palju vastupanijatest. Läbi kogu piibli. Neid iseloomustab see, et kui Püha Vaim kellegi vastu midagi räägib, siis enne, kui nad kuulavad lõpuni, on neil iga poole lause pealt midagi öelda ning nad ei vaevugi aru saama kontekstist. See on väga iseloomulik igal pool. Ka suures pildis, kogudustes ja isegi koguduste juhtide juures, kelle kaudu Püha Vaim toimib, ometi nende juhtide enesekesksus pimestab teistelt sõna vastu võtmist ja vastupanijad otsivad otsekohe vastuväiteid. Aga see ei ole muud, kui vastupanija vaim. "Nii nagu Jannes ja Jambres panid vastu Moosesele, nõnda panevad ka nemad vastu tõele. Nad on inimesed, kelle mõistus on rikutud ja kes on kõlbmatud usu poolest." 2Tm 3:8

See on enesekindlate inimeste kiusatus ja vahel nad unustavad ennast imetlema ja otsivad soosingut ning odavat populaarsust läbi "oma" jüngrite v teiste kaudu, aga mitte Selle kaudu, kellelt üksnes tuleb soosingut ja võidmist taotleda. 

Nad enamasti panevad vastu Püha Vaimule, aga siis mõne aja pärast muutuvad kurvaks, et nad lasid ennast lõksu tõmmata. Sellega on kõik vaimusaanud pidanud võitlema. Sageli pilgatakse sõnumit või põlatakse sõnumitoojat, sest vastupanijad ei näe temas Püha Vaimu, kes kõnetas või andis sõna. Nad vaatavad isikut, tema inimlikule võimele ja lihale, sest nad arvavad, et nad tunnevad seda inimest paremini, aga teavad sõna paremini; aga tegelikult on vastupanijad oma teadmisest sisse võetud, mitte sellest, mida Jumal tahab mõnes olukorras Püha Vaimu läbi juhatada. Neil on suurepärane arusaam usuasjadest v religioonist ja neil on nende endi sõnul kindel vundament, sest nii on alati tehtud. Neil ei tule mõttessegi, et nad on olnud alati vastupanijad, sest neid kõnetab vastupanija vaim. Esimesed, kellel alati midagi vastu on öelda ja kes ei jäta seda enese teada. 

Mooses ütles: te olete olnud Issandale vastupanijad, alates sellest päevast, mil tema teid tunneb. (5Ms 9:24) 

Milline kohutav saatus! Sa oled enese arvates sees, aga tegelikult Jeesus ütleb: ma ei tunne sind. Jeremija ütles: rahval on tõrges ja vastupanija süda. (Jr 5:23) Kas mitte ei tule tuttav, kelle kohta seda võiks veel öelda? 

Hesekiel kirjeldas: kuulaku nad või ärgu kuulaku - nad on ju vastupanija sugu. (Hs 2:5) Ta ütleb ilusasti: " Inimesepoeg, sa elad vastupanija soo hulgas, kellel on silmad nägemiseks, aga nad ei näe, kõrvad kuulmiseks, aga nad ei kuule, sest see on vastupanija sugu." (Hs 12:3) Jeesus ütles Peetrusele: "Tagane, vastupanija! Sa oled mulle kiusatuseks, sest sa ei mõtle Jumala, vaid inimese viisil." Ta tundis ära selle vaimu. 

Paljud kristlased ei teagi, et neid kõnetab vastupanija vaim ja nad peavad sellest vaimust lahti ütlema. 

Paulus selgitas seda küsimust Timoteosele, et neid tuleb tasadusega kasvatada ehk Jumal annab neile meeleparandust tõe mõistmiseks. (2Tm 2:25) Miks? " Et nad kaineneksid ja pääseksid lahti kuradi paelust, mis on püüdnud nad oma tahtmise valda." Kristlaste seas on sageli neid kes alati vastu hakkavad, õigupoolest nende sees olev vaim annab endast vastuväidete kaudu teada ja nad ei saa isegi aru sellest mida nad teevad, sest nad on kuradi tahtmise all. 

Te tunnete neid ära sellest, kui te midagi räägite, siis seda sõna ei kuulata lõpuni, vaid kohe tuleb vastureaktsioon ühel või teisel viisil. Nad lihtsalt ei saa aru, kui kurat neile sõnu suhu paneb (nagu ka Peetrus ei saanud sellest aru). Nendega koos esineb veel teisi kurje vaime, kes rünnakus osalevad ja siis seda kõike on lõpuks piinlik vaadata. Seda valevaimu saab üsna lihtsasti tuvastada, aga kuidas kristlasele selgeks teha, kes ennast nii õigeks peab, et ta ei saa isegi aru mida ta teeb?

Võtke usukilp ja vastake Jumala sõnaga, siis ta mõneks ajaks tõmbub tagasi. Selline see võitlus on, aga "Olge siis arukad nagu maod," ütles Jeesus. Mt 10:16 

"" Kui aga Siilas ja Timoteos Makedooniast sinna tulid, pühendus Paulus täielikult sõna kuulutamisele ning tunnistas juutidele, et Jeesus on Messias. Aga kui NEED TALLE VASTU PANID JA PILKASID, raputas ta tolmu oma rõivastelt ja ütles neile: „Teie veri tulgu teie pea peale! Mina olen puhas! Nüüdsest peale lähen ma paganate juurde.” Ja ta lahkus nende seast ja tuli ühe jumalakartliku mehe kotta, Titius Justus nimi, kelle koda külgnes sünagoogiga. Sünagoogi ülem Krispus hakkas kogu oma perega uskuma Issandat ja palju korintlasi hakkas Paulust kuulates uskuma ning nad ristiti." Ap 18:5-8

Kristlik Mõttevõra