Kristlik Mõttevõra

KES KAITSEB KARJA KURJA EEST?

04.11.21 09:51 AM By Kristlik Mõttevõra

Kellel on kõrv see kuulgu, mida Vaim kogudusele ütleb kirjutab Il 3:6. See ei olegi nii elementaarne, et kõik kuulevad mida kogudusele öeldakse. Sageli ei taheta kuulda. Suletakse oma mulli ja arvatakse, et kõik on juba teada v me ei peagi kõike teadma. Paraku näeme täna, et kuulmine tekitab vastuseisu, eriti juhtide puhul. Kes on kinni jäänud õpetuste taha, ega taha midagi kuulda mis neile vastukarva on. Sest kuidas muidu mõista pastoteid, kes manitsevad kogudusi ja suruvad maha neid, kes püüavad teisi häda eest hoiatada? Täpselt nagu Karl Reits visati kirikutest välja, sest see rääkis risti vastupidi kiriku doktriinile.


Millest seda näha on? Pastorid manipuleerivad Jumala sõnaga, tuues ühe v teise sallivuse kirjakoha. See on sarnane käitumismuster nagu valitsuse jüngrid kasutavad, tegelikult puhas manipulatsioon, nõidus, kus väidetakse, et need kes ei nõustu ametliku agendaga, on vandenõuteoreetikud, eriti aga nende suhtes kes tõde püüavad avaldada ja faktid kandikul teie ette asetavad. Kus siin vabadus on, milleks Vaim on teid vabaks teinud? Gl 5:1


Ent see ei ühti "usuga", kui eesmärk on tõde varjata ja iga hinna eest vastased vaigistada. Ent pastorid, kes püüavad sel puhul "manitsemise" läbi maha suruda hoiatusi, teevad seda sama kui kõik need, kes kogu ühiskonnas summutavad tõe rääkijaid.


Piibel ütleb viljast tuntakse ära. Vili ei ole sõnasõda, vaid eelkõige see, mis inimestega pärast juhtub, kas nad päästetakse v lähevad hukka. See ei ole tervise, vaid IGAVESE ELU küsimus! Paljud ütlevad, me saame päästetud. Hästi. Aga piibel ütleb, ei saa, mitte kõik. Kes metsalise märgi võtavad, need ei saa! Nanokiip seda kindlasti on. Seetõttu me näeme, et asi ei olegi tervise küsimus. Asi on iga hinnaga kontrolli saavutamises.


Kui keegi ei vastuta, kuidas saab see olla kooskõlas Jumala ja tõega? Mis printsiipidel? Kas mitte kristlased ei peaks vastutama iga sõna ja teoga?


See peidab endas kõike muud kui head. Nagu kurat kõrbes näitas, ma annan sulle kõik need riigid, kui sa mind kummardad. Väliselt ju hea tahe, aga selle sära ja pakett sisaldab tohutult hästi peidetud kurjust. Kuradil on hea meel. Hukkub palju, eriti aga kristlasi, kes võiksid pääseda kuradi paelust. 


Vennaarmastus ei seisne kuntslikus rahus, peale pressitud v otsekui sunnitud armastuses (1Kr 12:2), vaid selles, kui keegi annab oma elu teise venna eest. Vabatahtlikult. See on suurim armastus!


Pastor kes jätab oma koguduse liikmed teadmatusse, jätab kuradile lahti koguduse ukse, on ta siis lihtsalt naiivne v heauskne, aga kogudus on kuradi meelevallas. Mitte selletõttu, et koguduses on erimeelsused, vaid sealt röövitakse päästetud ja märgistatakse neid.


Hea karjane annab elu oma lammaste eest, ütles Jeesus. Seetõttu pimesi uskuda vaimulike juhte ühiskonnas juba palju lahkmeelt tekitatud küsimuses, on tegelikult sama, kui uskuda ka vale, mida väljaspool kogudust inimestele levitatakse. 


Kui siis pastorid püüavad iga hinna eest vaigistada ilmsiks saanud tõe avaldamist, koguduste hoiatamist ja toovad oma ettekäändeks mistahes muu motiivi, ei ole sellest kasu. Samal ajal päev päevalt röövitakse nende lambaid. Kurat on seal juhte suutnud uskuma panna nende enda õpetuste abil ja manab ette näiliselt ilusa eesmärgi, aga selle tagajärjel hukkuvad lambad.


Iga karjane, kes tahab oma karja säästa, teeb kõik selleks, et karjast ei saaks varastada lambaid ja kõik jääksid igavesti ellu. Kes aga manitseb selle juures lambaid v ütleb, see ei ole usu v pääste küsimus, on sügavas eksituses. Kuradit tuleb sõidelda! Mitte lambaid. Lambaid tuleb hoiatada ja teha omalt poolt asjad selgeks, selgitada välja kõik asjaolud mis vähegi võimalik. Me elame lõpuajas. Kuradile sobib pimesi usk.


Karja hulka tulevad julmad hundid, kes karja ei säästa, näevad välja heatahtlikud, aga nad on vargad, sest varas ei tule muul põhjusel kui röövida karja ja tappa.


Ka mõistus ütleb, selgita välja kust oht tegelikult tuleb ja milles see seisneb. Kes hoolivad lammastest ja ei lase ennast eksitada. Kurat on eksitaja. Asi ei ole lahkmeeles, vaid täna käib võitlus iga hinge märgistamise eest, et kõiki totaalselt kontrollida, mida taotleb metsaline.
Püha Vaim on üle kõige, Teda tuleb alati kuulata ja panna tähele sõnumitoojaid. Koostada plaan, kuidas te saate aidata neid lambaid. See ongi hea karjase kõige tähtsam ülesanne selles olukorras ja ohus kus praegu kõik on.

Kristlik Mõttevõra