Kristlik Mõttevõra

KELLELE TULEB MEELDIDA

28.03.23 10:12 AM By Kristlik Mõttevõra

Kurat tuleb ikka süüdistama, et see või teine asi mis sa usklikuna teed, ei meeldi inimestele! Mis ajast peab Jumala laps meeldima inimestele? Te ei pea olema mitte ühegi inimese meele järgi!  "Mispärast peab nüüd teise sisetunne minu vabaduse suhtes olema määrav?" (1Kr 10:29)

Üks lõpuaja märk on kindlasti manipuleerimine inimeste arvamustega. Jeesus hoiatas lõpuaja kontekstis järgmist: "Aga ka teie vanemad ja vennad ja sugulased ja sõbrad reedavad teid ja lasevad mõned teie seast surmata, ning teie saate kõikide vihaalusteks minu nime pärast." Lk 21:16,17. Seal on öeldud KÕIK. Ei ole öeldud, et nende hulgas ei ole teie lähedasi inimesi, otse vastupidi. Nende seas on isegi õed ja vennad kristlaste seast, kes teiega manipuleerivad ja tahavad, et te nende arvamust eelistaksite ja püüaksite neile meeldida! Kuid oma südames nad vihkavad teid ja seda nad näitavad välja ka oma käitumise hoiakutes, suhtumistes, eriti internetis ning sotsiaalmeedias. Isegi kristlikel lehtedel leiab selliseid isikuid, kes käivad emotsioone välja elamas ja näitavad välja oma sügavamat põlgust mõne teise venna või õe vastu. Levitavad neist laimu kui nende meele järgi ei olda. Kui teised neile ei püüa meeldida, siis nad ei suhtle nendega ja näitavad seda ka välja. Kuid Isale taevas selline suhtumine rõõmu ei valmista. Huvitav saab olema, kui ühel hetkel seisavad nad Jumala ees ja selgub tõsiasi: manipulaatorid. IGASUGUNE meeldimisega mängimine ja manipuleerimine on nõidus. Nõiduse patt. Kes seda teevad, ei päri Jumala riiki. Paulus oli selles küsimuses asjad enda jaoks selgeks mõelnud ja kirjutas:

"Kas ma nüüd otsin toetust inimestelt või Jumalalt? Kas ma püüan meeldida inimestele? Sest kui ma veel tahaksin meeldida inimestele, siis ma ei oleks Kristuse sulane." Gl 1:10 Otsesõnu, kes tahab toetust Jumalalt, peab loobuma inimestele meeldimisest. Jumal võiab neid, kes ei ürita inimeste meele järgi olla. Miks? Sest need kes inimeste meele järgi püüavad ka Jumalat teenida, tegelikult tsenseerivad ja jätavad tegemata seda, mida Jumal tahab.

Paulus on selles ka otsusekindel. "Vastupidi, me räägime nõnda, nagu Jumal meid on arvanud kõlblikuks, et usaldada meie kätte evangeelium: me ei räägi, et meeldida inimestele, vaid Jumalale, kes meie südamed läbi katsub." 1Ts 2:4 "Viimaks nüüd veel, vennad, me palume ja keelitame teid Issandas Jeesuses, et nagu te olete meilt saanud teada, kuidas teil tuleb elada ja Jumalale meeldida - nõnda te ju elategi -, et te selles veelgi enam edeneksite." 1Ts 4:1

Miks Jumal ei aktsepteeri elu inimeste meele järgi? Manipuleerimisega tahab üks inimene valitseda teise üle. Seetõttu on isegi kirikutes iidolid ja rivaalitsevad grupid ja sõpruskonnad. Kogunemistel nad teevad armastava näo, aga seljataga räägivad teist juttu, kui neile ei alistuta. "Kes, tõotades teistele vabadust, on ise kaduvuse orjad; sest kellele on keegi alistatud, selle orjaks ta on saanud." 2Pt 2:19

Jumal laseb sel olla, aga see ei tähenda, et neil taevauks lahti jääb? Igasugune manipulatsioon on Jumala tahte vastane. Kristus on meid vabastanud ja ärge laske ennast panna orjaikkese. Paljud nn meedias kanda kinnitunud suunamudijad, on tegelikult manipulaatorid, kes inimestega teevad seda, mida nad tahavad. See on nõidus. Kristlaste seas on ka palju neid, kes nõiuvad. Kas tõesti?! Paraku on, sest kristlaste seas leidub neid, kes tahavad, et inimesed laigiksid nende arvamusi ja EI TOETAKS neid, kes ei meeldi manipulaatorile. Sel moel nad loovad enda ümber sarnase mõtteviisiga "SÕPRUSKONDI", et nende üle valitseda. Mõned Kristuse jüngrid tahtsid valitseda TEISTE KRISTLASTE üle, aga Jeesus ei lubanud. Ka maised valitsejad üritavad valitseda kristlaste üle ja sundida neid tegema seda, mis meeldib vaid valitsuse liikmetele. Seetõttu tundke ära, kui keegi üritab teie arvamusi mõjutada, kuid nende viljad ilmnevad lahkmeele vaimus. "Aga sissepugenud valevendade pärast, kes olid kõrvalt tulnud varitsema meie vabadust, mis meil on Kristuses Jeesuses, et meid orjastada." Gl 2:4

Ainus isik, kellele tuleb teil meeldida, on Kristus! Kui te üritate meeldida inimestele, siis teie Issand ei ole enam sellel kohal, kus ta olema peab.

Meie ei ürita meeldida mitte kellelegi peale Jumala. Seetõttu Jumal saab edastada sõnumid, mis tihtilugu ei meeldi paljudele (sh tänane sõnum), aga need mõtted on olulised ja nendest tuleb avalikult rääkida. Kui me tahaksime meeldida inimestele, siis me ei saaks enam rääkida kõigest, mida Jumal tahab avalikult paljudele öelda. Palulus ütles, et Jumalale tuleb meeldida, aga selles on võimalik veelgi edeneda. (1Ts 4:1)

Te edenete alles siis, kui te tunnete ära või SAATE ARU, et keegi üritab teid ära kasutada ja teie üle valitseda. Kui te kedagi ära tunnete ja seda arvesse võtate, siis te olete ühe KÖIE katki tõmmanud, millega teid üritati mõjutada. Te saate oma elu läbi katsuda ja vaadata, kas te olete oma arvamistes ja tegemistes vabad? Kui te tunnete, et keegi ikka veel üritab teid valitseda, siis see on samuti koht, mis tuleks läbi lõigata.  

"Ent Issand on Vaim, ja seal, kus on Issanda Vaim, on vabadus." 2Kr 3:17 "Elage otsekui vabad." 1Pt 2:16

Jumala last ei tohi valitseda teine Jumala laps, vaid üksnes Jeesus

Kristlik Mõttevõra