Kristlik Mõttevõra

KELLELE ANTAKSE VÄGI

21.02.22 03:54 PM By Kristlik Mõttevõra

Kristlased ei tea sageli kuidas Jumal valab välja oma väe nende peale. Jumal teeb seda kaalutletult. Väge ei anta uisapäisa.

Vägi on ohtlik ja mõjuvõimas (Ap 5:5,10), millega saab isegi ilmastiku nähtusi mõjutada (Mk 4:40, Lk 8:25), teha imetegusid (Ap 2:43), isegi Jumala tule taevast alla kutsuda (Lk 9:54) nagu seda teadsid kõuepojad Jaakobus ja Johannes. Aga Jeesus pidi neid vaos hoidma.

See on äärmiselt ohtlik relvastus ja tõhus vahend. Millega võib korda saata praktiliselt kõike.

Püha Vaim ja armastus tuleb südamesse (Rm 5:5). Kes tahab saada rohkem Jumala väge, peab esmalt selleks ennast ette valmistama.
See peab õppima armastama. Vägi antakse sellele kes armastab. Siis ta saab Jumala väe.

Kuid enne kui ta selle saab, peab ta mõistma Jumala agape armastust ja seda suutma rakendada oma elus ja teenistuses, ega ei tohiks seda ära kasutada oma huvides ega vääralt.

See ei ole lihtsalt teadmised agape olemusest, vaid selle sügavam mõistmine läbi Jumala prisma, kuidas Jumal asju näeb ja väge rakendab meelevallaga.

Jeesus tegi selleks läbi testid ja pühakiri kirjutab, kui ta tuli kõrbest välja, oli ta väega varustatud. (Lk 4:14) Sealt algas tema teenistus (Mt 4:17,23), mis oli täis imesid ja tunnustähti. Aga ta ütles enne lahkumist, et teie teete hoopis suuremaid tegusid. (Jh 14:12)

Selleks on vaja läbi teha eksamid oma südames ja mitte läbi kukkuda. Korduseksamid kestavad seni, kuni tase on nõuetele vastav, täis armu (Ap 6:8) ja halastust. Jumal teab. Iga isik saab personaalse koolituse läbi Püha Vaimu juhendamise.

Juba õppimise ajal antakse praktilisi ülesandeid ja saab proovida kuidas on väge rakendada; aga tuleb ka mõista, mis olukordades see väljendub ja kuidas vägi töötab. See on praktiline, kuid see ei ole religioon. See on mõjuvõimas Jumala ligiolu ja Jumala teenistus.

Kui keegi lõpuks saab asjale pihta, hakkab Jumal tema elus looma olukordi, kus väeavaldused ilmnevad. Mida enam on inimeses agape ja pühadus süvenenud, seda enam Jumal varustab teda tugevama väe mõjujõuga. Paneb võimsust juurde, keerab väge tugevamaks.

See kõik on kogetav, mitte lihtsalt usk või teooria, vaid reaalne Jumala riigi kohalolu jõuline demonstratsioon, kus Jumal ilmutab ja teostab valitsemist läbi uskliku, keda ta sel määral on varustanud ja jüngrit kohustunud (!) kui Jumala esindajat. Väge ei anta niisama mängimiseks v sellega ärplemiseks.

Igaüks, kes ennast vastavalt ette valmistab, saab Jumala väge kasutada. Ta tahab, et kõik Jumala lapsed oleksid väelised Jeesuse, kuningate kuninga riigi esindajad, tema asevalitsejad, kuninglikust soost, kes valitsevad igavesti.

Kristlik Mõttevõra