Kristlik Mõttevõra

KAS SA SIRUTASID KÄE

04.09.23 10:04 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumala asjad on lihtsamad kui me tavaliselt arvame et need seda on. Kui sinu sees on Püha Vaimu tempel ja tema Vaim (1Kr 3:16), siis ükskõik kuhu sa käe külge paned - nagu tegid seda jüngrid, puutub see koht kokku Jumala vaimuga. Vägi kandub üle selle koha peale suuremal või vähemal määral nii või teisiti.


Seetõttu kui Jeesus andis 70le väe teha terveks haigeid, siis see tähendas mida? Pange käed peale ja käskige haigused ja deemonid lahkuda. Seda tehti läbi kontakti loomise. Kontakt on vaja selleks, et toimuks ühendus Jumala väega. See on piltlikult sarnane nähtus kui saad kellegi või millegi vastu puudutades särtsu staatilise voolu tõttu. (Lk 8:46) Kuid need 70 jüngrit olnud isegi veel päästetud. Ent nad said Jumala väe, sisuliselt laeti täis nende vaimu "aku". 


Kui aga jüngrid said päästetud, siis see vägi oli kogu aeg jüngri sees, "aku" oli laetud "dünamo" abil. See oli laetud Püha Vaimuga ja Püha tempel, kus elas Püha Vaim. Kes ei tea, siis sõna dünamo kasutatakse kr keelses pühakirjas Jumala väe kirjeldamiseks.


See sama tempel on ka sinu sees. Seetõttu kui sa nüüd usud, et sinu sees elab Püha Vaim, siis, miks sa ei usu, et kui sa kedagi puudutad selles väes, siis see vaimukontakt ei oma mõju või tähtsust? Muidugi omab! See Püha Vaimu ligiolu sinus saab puudutada seda haiget kohta, mida sina puudutad! Kas sa usud seda? Kui sa seda ei usu, siis mida sa üldse usud? Et Jumal on kuskil kaugel ning see vägi ei ulata sinuni ja puudub? 


Seetõttu ära otsi Jumalat välispidiselt, vaid ta on juba sinu sees. Ta on olemas. Sina oled Kristusega ühendatud. Paulus ütles galaatlastele, et Kristus on meis. (Gl 2:20) 


Kui sul on selline võimas vägi pidevalt kasutada, siis hakka seda usus kasutama! Sa ju usud, et sa oled uuestisündinud, sest sa koged eneses vaimset väge ja sinu elu muutvat jõudu? Seetõttu hakka nüüd tegutsema! Ära oota kuskilt väljast mingit "imemeest", kes peaks sulle midagi väelist enne üle kandma. See oli vanasti nii, enne Püha Vaimu välja valamist. Nüüd aga on sul dünamo! Vaata enda sisse, ole osaduses ja siis ta ütleb sulle alati, mida sa teha saad. Seda tee usus ja asjad hakkavadki juhtuma nii nagu piibel kirjeldab. (Jh 14:12) Proovi. See toimib!


Matteuse 8,3 "Ja Jeesus sirutas käe välja, puudutas teda ja ütles: "Ma tahan, saa puhtaks!" Ja ta sai otsekohe oma pidalitõvest puhtaks."
Matteuse 12,13 "Siis ta ütles inimesele: "Siruta oma käsi!" Ja too sirutas ning ta käsi sai jälle terveks nagu teinegi."
Markuse 1,41 "Ja Jeesusel hakkas temast hale, ta sirutas oma käe välja, puudutas teda ja ütles: "Ma tahan, saa puhtaks!""
Apostlite 4,30 "sirutades oma käe haigete parandamiseks ning tunnustähtede ja imetegude sündimiseks sinu püha sulase Jeesuse nime läbi.""
.

Ära otsi Jumalat enam väljast poolt! Kas sa ei tea, et ta on nüüd sinu sees? Sa oled Püha Vaimu tempel. 1Kr 6:19, Lk 18:17, Jh 3:3

Ära vaata väljapoole oodates mingeid väliseid asju. Mine Issanda ligiollu. Kristus elab sinus. Gl 2:20
.

Kristlik Mõttevõra